H Samsung Displays ετοιμάζει τις πρώτες οθόνες OLED για laptop στα 90Hz

by Aggeliki Tsoukana

 

Μπορεί οι τεχνολογίες οθονών OLED να είναι δεδομένες εδώ και χρόνια στα smartphones και στις τηλεοράσεις, όμως μόνο διαδεδομένες δεν είναι στον κόσμο των υπολογιστών (σταθερών ή φορητών) προς θλίψη πολλών φανατικών της εικόνας. Άλλωστε ποιος δεν θα ήθελε μία οθόνη στον υπολογιστή του με τα απίστευτα μαύρα που προσφέρει η τεχνολογία; Φαίνεται όμως πως αυτή η κατάσταση θα αλλάξει πολύ σύντομα, αφού η Samsung Displays – ο μεγαλύτερος κατασκευαστής OLED πάνελ παγκοσμίως – ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει φέτος στη μαζική παραγωγή οθονών τύπου OLED για φορητούς υπολογιστές.

Για την ώρα μιλάμε για οθόνες των 14 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης όχι απλά στα 60Hz, αλλά στα 90Hz, χωρίς να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (ανάλυση, αναλογία πλευρών και ούτω καθεξής). Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία αρκετοί κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έχουν ενδιαφερθεί για τις νέες οθόνες και θα ανακοινώσουν μοντέλα που θα τις χρησιμοποιούν εντός του 2021.

Μάλιστα η εταιρεία πιστεύει ότι τα νέα πάνελ θα διαδοθούν πολύ γρήγορα καθώς είναι σε θέση να προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις συμβατικές LCD οθόνες, ενώ έχουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απόκρισης, με τη συμπεριφορά των OLED πάνελ των 90Hz να είναι καλύτερη από εκείνη των πάνελ LCD των 120Hz. Εσύ θα ήθελες να κάνεις δικό σου ένα laptop με οθόνη τεχνολογίας OLED ή φοβάσαι ότι θα υπάρχουν προβλήματα burn-in;

 

Μπορείς να δεις ακόμη