H Sony παρουσίασε τα Sony Xperia 1ii και Xperia 10ii

Η ακύρωση του MWC 2020 άλλαξε κατά ένα μέρος τα πλάνα της Sony, που πραγματοποίησε ένα online event για να παρουσιάσει τα Sony Xperia 1 II (Xperia One Mark Two) και Sony Xperia 10 II (Xperia Ten Mark Two).

 

Sony Xperia 1 II

Το Sony Xperia 1 II είναι η φετινή ναυαρχίδα της Sony στην κατηγορία των smartphones. Έρχεται με μεγάλη OLED οθόνη, μεγέθους 6,5 ιντσών, που υποστηρίζει ανάλυση 4Κ HDR και η αναλογία των πλευρών του ακολουθεί το κινηματογραφικό πρότυπο 21:9. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, βρίσκεται στο πλάι. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Xperia 1, οι κάμερες στο πίσω μέρος βρίσκονται αριστερά και όχι στο κέντρο. Οι αναλύσεις δεν έχουν αλλάξει, 12MP η κύρια κάμερα, 12MP η υπερευρυγώνια και επίσης 12MP ο τηλεφακός, με μεγαλύτερους όμως αισθητήρες και ταχύτερους φακούς, γεγονός που αναβαθμίζει αισθητά την εμπειρία λήψης φωτογραφιών. Δεν λείπει η κάμερα για selfies στο εμπρός μέρος, που έχει ανάλυση 8MP.

Προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, το Sony Xperia 1 II τρέχει Android 10, διαθέτει 5G modem και μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυα Sub 6G. Ο επεξεργαστής Snapdragon 865, σε συνδυασμό με τα 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου τύπου UFS, αποτελούν εγγύηση ότι θα έχεις την κατάλληλη ισχύ για να τρέξεις οποιαδήποτε εφαρμογή, έχοντας ταυτόχρονα στο χέρι σου μια κινητή, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Η μπαταρία του Sony Xperia 1 II έχει χωρητικότητα 4.000 mAh και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, οπότε δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι μακριά από την αγαπημένη σου συσκευή την ώρα που αναπληρώνεται η ενέργειά της. Επιπλέον η πιστοποίηση κατά IP65/IP68 σε γλιτώνει από πονοκεφάλους που έχουν να κάνουν με σκόνη και υγρασία. Το Sony Xperia 1 Mk II θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη προς το τέλος της άνοιξης, σε δύο χρώματα, μαύρο και μωβ.

 

 

Sony Xperia 10 II

Το Sony Xperia 10 II ή αλλιώς Xperia Ten Mark Two, μπορεί να μην είναι ένα smartphone ναυαρχίδα, όμως κατορθώνει να κλέψει λίγη από τη λάμψη του Xperia 1 II και έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο best seller της ιαπωνικής εταιρείας.

Στο εσωτερικό του υπάρχει o Snapdragon 665 chipset, με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, οπότε είσαι βέβαιος ότι δεν θα έχεις έλλειψη ισχύος ή αποθηκευτικού χώρου. Η OLED οθόνη του, μεγέθους 6 ιντσών, διαθέτει αναλογία πλευρών 21:9 και ανάλυση Full HD+ για να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για να απαθανατίσεις με απόλυτη ευκρίνεια τις αγαπημένες σου στιγμές, καθώς διαθέτει μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 8MP, βασικό αισθητήρα στα 12MP με PDAF και τηλεφακό 2x με ανάλυση 8MP. Η selfie κάμερα βρίσκεται σε εγκοπή της οθόνης και έχει ανάλυση 8MP.

Το Sony Xperia 10 II είναι 10% πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του, παρόλο που είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3.600 mAh, δηλαδή κατά 25% μεγαλύτερη σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, οπότε μειώνονται αισθητά οι επισκέψεις σε πηγή ενέργειας για φόρτιση. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργία Xperia Adaptive Charging, καθώς μεταβάλλονται διαρκώς τα επίπεδα ενέργειας που καταναλώνει η συσκευή, γεγονός που μεγαλώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η ύπαρξη Gorilla Glass 6 στο μπρος και το πίσω μέρος, προστατεύει τη συσκευή με τον καλύτερο τρόπο και παράλληλα η πιστοποίηση κατά IP65/68 για αντοχή σε νερό και σκόνη, σου προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Το Sony Xperia 10 II τρέχει λειτουργικό Android 10 και θα κυκλοφορήσει σε λευκό και μαύρο, το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη