Highlights από το Unleashed Event της Apple

by K-Admin 1

 

Στο πλαίσιο του Unleashed Event, η Apple αποκάλυψε τα AirPods τρίτης γενιάς, τη νεότερη έκδοση των δημοφιλών ασύρματων ακουστικών. Ο νέος σχεδιασμός τους αποτελεί έναν συνδυασμό στοιχείων από τα υπάρχοντα μοντέλα AirPods και AirPods Pro. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους έχει επεκταθεί, φτάνοντας τις 30 ώρες και κάτι πολύ σημαντικό είναι η υποστήριξη spatial audio και Dolby Atmos music, που θα αναβαθμίσουν την ακουστική σου εμπειρία.

 

 

 

Η συσκευή HomePod mini της Apple θα γίνει διαθέσιμη σε τρεις επιπλέον χρωματισμούς, κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε, παράλληλα με τους ήδη υπάρχοντες λεύκο και space gray. Το ηχείο συνεργάζεται άψογα με την τεχνολογία Siri και χάρη στο U1 ultra-wideband chip με το οποίο είναι εφοδιασμένο μπορείς πολύ εύκολα να μεταφέρεις σε αυτό τον ήχο από συσκευή iPhone.

 

 

Τα chipsets M1 Pro και M1 Max, αποτελούν αναβαθμισμένες εκδόσεις του M1 chip που έκανε την παρθενική του εμφάνιση το περασμένο Φθινόπωρο και βρίσκεται στο εσωτερικό των μοντέλων MacBook Pro.

Το M1 Pro υπόσχεται κατά 70% μεγαλύτερη απόδοση από άποψη CPU και διπλάσια στον τομέα της GPU σε σχέση με το M1. Επίσης υποστηρίζεται περισσότερη μνήμη RAM με bandwidth που φτάνει τα 200GB/s.

Το M1 Max είναι ακόμα πιο ισχυρό, υποστηρίζει έως και 64GB RAM και bandwidth που διπλασιάζεται σε σύγκριση με το Pro, αγγίζοντας τα 400GB/s.

 

 

To MacBook Pro θα προσφέρεται πλέον και σε έκδοση με οθόνη μεγέθους 14 ιντσών, επιλογές για M1 Pro και M1 Max chips, εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης και αρκετές επιλογές για θύρες σύνδεσης εκτός από τις κλασσικές Thunderbolt. Επιστρέφει η θύρα HDMI, το ίδιο συμβαίνει και με το SD card reader, ενώ προστίθεται και ένα MagSafe 3 connector που θα εξυπηρετεί τη φόρτιση της συσκευής.

Ανανέωση και για το 16 ιντσών MacBook Pro, με την Apple να υπόσχεται σημαντική αναβάθμιση των επιδόσεών του, λόγω της χρήσης των νέων chipsets M1 Pro και M1 Max. Ο σκελετός του έχει επανασχεδιαστεί με μοντέρνα γραμμή και το βάρος του θα είναι περίπου 2,13 κιλά. Αντί για Touch Bar η Apple έχει επιλέξει πλήκτρα και στο πλάι, δίπλα στη θύρα Thunderbolt 4, θα υπάρχει HDMI και SD card reader.

 

 

Τέλος, έπειτα από αρκετές δοκιμαστικές φάσεις, ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του macOS Monterey, της επόμενης έκδοσης του δημοφιλούς λογισμικού. Η διανομή του update θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου 2021.

 

Μπορείς να δεις ακόμη