Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Apple Unleashed Event

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πρόσφατου Apple Unleashed Event. Νέα AirPods, ανανεωμένα μοντέλα MacBook Pro και νέα ισχυρά chipsets ήταν μερικά από τα highlights της παρουσίασης. Ήρθε όμως η ώρα να σε ενημερώσουμε αναλυτικά σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν.

 

 

AirPods 3

Κατά τη διάρκεια του Apple Unleashed Event αποκαλύφθηκαν τα AirPods 3. Τα ασύρματα ακουστικά θα σου προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αισθητήρα που αναγνωρίζει αν είναι τοποθετημένα στο αυτί και υποστήριξη για τεχνολογία Adaptive EQ. Έτσι λοιπόν ο ήχος θα προσαρμόζεται αυτόματα, αναλόγως το πως αυτά είναι τοποθετημένα, προκειμένου να καλύπτονται οι διαφορετικές συνθήκες προσαρμογής στα αυτιά κάθε χρήστη.

Η ακουστική εμπειρία αναβαθμίζεται αισθητά με την υποστήριξη για spatial audio και Dolby Atmos. Ένας ειδικός αισθητήρας θα σταματάει αυτομάτως την αναπαραγωγή όταν αφαιρείς τα ακουστικά, ειδικά μικρόφωνα θα απομονώνουν τους ήχους του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια κλήσεων, δίνοντας προτεραιότητα στη φωνή σου, ενώ ο εικονικός βοηθός Siri μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση όλων των ειδοποιήσεων. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει αυξηθεί κατά έξι ώρες και η αυτονομία που παρέχεται για συνεχόμενη αναπαραγωγή φτάνει τις 30. Ακόμα υπάρχει ταχεία φόρτιση και μέσα σε μόλις πέντε λεπτά μπορεί να εξασφαλίσεις μια ώρα διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί και ασύρματα, χρησιμοποιώντας συσκευή MagSafe.

Τα AirPods 3 αποτελούν μέρος του δικτύου Find My και χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή θα μπορείς να τα εντοπίσεις πολύ εύκολα.

 

 

MacBook Pro 14 και 16 ιντσών

Η ανανέωση της σειράς MacBook Pro περιλαμβάνει και ένα μοντέλο με οθόνη 14 ιντσών, τύπου ProMotion Mini LED στα 120Hz, που η Apple ονομάζει “Liquid Retina Pro XDR” και έχει εγκοπή στο πάνω μέρος της, όπου φιλοξενείται η camera, ανάλυσης 1080p. Η μέγιστη ανάλυσή της οθόνης είναι 3024×1964 και η μέγιστη φωτεινότητα 1.600 nits. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα νέα M1 Pro ή M1 Max chips της Apple. To βασικό μοντέλο έρχεται με 16GB μνήμης που αναβαθμίζεται στα 32GB αν επιλέξεις το M1 Pro και στα 64GB αν η επιλογή σου είναι το M1 Max chipset.

Επιπλέον, στη συσκευασία του βασικού μοντέλου θα περιλαμβάνεται φορτιστής στα 67W, όμως αν αποφασίσεις να αποκτήσεις εκείνο με M1 Pro chip και 1TB δίσκο SSD, ο φορτιστής που το συνοδεύει είναι στα 96W. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, προστίθεται μια τρίτη θύρα τύπου Thunderbolt 4, επιστρέφουν η HDMI και η υποδοχή ανάγνωσης καρτών SD, ενώ θα υπάρχει και MagSafe 3 connector για ασύρματη φόρτιση. Το σύστημα συνοδεύεται από ηχεία υψηλής ποιότητα και υποδοχή για ακουστικά. Τέλος, σε σχέση με υπάρχοντα μοντέλα, έχει αφαιρεθεί το Touchbar και στη θέση του υπάρχουν πλήκτρα που εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες.

To MacBook Pro με οθόνη 16 ιντσών έχει ανανεωθεί και η Apple υπόσχεται βελτιώσεις στον σχεδιασμό και τις επιδόσεις του. Θα μπορείς και για αυτό να επιλέξεις ανάμεσα στα νέα chips Μ1 Pro και M1 Max. Το βάρος του είναι περίπου 2,13 κιλά και το πάχος του 16,8 χιλιοστά. Το Touch Bar έχει και σε αυτή την περίπτωση αντικατασταθεί από πλήκτρα που εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Στο δεξί πλάι υπάρχει θύρα HDMI που συνοδεύεται από μία τύπου Thunderbolt 4 και υποδοχή για κάρτα SDXC, ενώ στο αριστερό βρίσκονται δύο Thunderbolt 4 αλλά και θέση για σύνδεση ακουστικών. Μάλιστα το μοντέλο με M1 Pro υποστηρίζει έως και δύο Pro Display XDRs, ενώ εκείνο με M1 Max έως και τρεις συν μία τηλεόραση ανάλυσης 4Κ.

Η camera της συσκευής έχει ανάλυση 1080p και είναι ιδανική για λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ηχοσύστημα αποτελείται από έξι ηχεία με υποστήριξη για Spatial Audio και η οθόνη τύπου Liquid Retina XDR έχει φωτεινότητα έως 1.600 nits. Ο σκελετός είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και το νέο σύστημα ψύξης διοχετεύει κατά 50% περισσότερο αέρα συγκριτικά με προηγούμενα μοντέλα MacBooks, σε χαμηλότερες ταχύτητες λειτουργίας του ανεμιστήρα. Η μπαταρία έχει μέγιστη διάρκεια ζωής 21 ώρες κάτι που εξαρτάται από τις εργασίες που εκτελείς. Πάντως μέσω της τεχνολογίας MagSafe 3 θα απολαμβάνεις τα προνόμια της ταχείας φόρτισης.

 

 

Νέα M1 Pro και M1 Max chipsets

Η Apple αναβαθμίζει τα chips που δίνουν ζωή στις συσκευές της, παρουσιάζοντας τα M1 Pro και M1 Max, που θα πρωτοχρησιμοποιηθούν στα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Αυτά αποτελούνται από επεξεργαστές δέκα πυρήνων, οκτώ υψηλής απόδοσης και δύο υψηλής πιστότητας. Επιπλέον, το M1 Pro έχει GPU με 16 πυρήνες, ενώ η αντίστοιχη του M1 Max είναι εφοδιασμένη με 32 πυρήνες. Το πρώτο μπορεί να δεχτεί έως και 32GB RAM με το bandwidth στα 200 GB/s. Τα αντίστοιχα νούμερα για το δεύτερο διπλασιάζονται, με 64GB RAM και bandwidth στα 400 GB/s. Σύμφωνα με την Apple, τα νέα chips είναι κατά 1,7 φορές ταχύτερα συγκριτικά με τα οκταπύρηνα που χρησιμοποιούνται σε PCs, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για 3D modeling και video rendering.

 

 

Σε νέους χρωματισμούς θα κυκλοφορήσει το Apple HomePod Mini smart speaker

Νέο look θα αποκτήσει σύντομα το Apple HomePod Mini smart speaker. Εκτός από χρωματισμούς λευκό και μαύρο (space gray), η συσκευή θα γίνει διαθέσιμη σε κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε. Έτσι θα καλύπτει όσους προτιμούν καθαρά για λόγους χρώματος το Nets Mini της Google που προσφέρει επιλογές σε μπλε και πορτοκαλί και το Echo Dot της Amazon που μεταξύ άλλων κυκλοφορεί και σε κίτρινο.

 

 

Ξεκινάει η διανομή των νέων εκδόσεων για τα λειτουργικά συστήματα της Apple

Έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία των επόμενων updates των λειτουργικών συστημάτων της Apple. Πιο συγκεκριμένα, από τις 25 Οκτωβρίου 2021 θα ξεκινήσει η ψηφιακή διανομή των iOS 15.1, iPadOS 15.1, watchOS 8.1, tvOS 15.1 και macOS Monterey. Οι νέες αυτές εκδόσεις είναι απαραίτητες για τη συνεργασία κάθε συσκευής με τα AirPods 3, οι αποστολές των οποίων αρχίζουν στις 26 Οκτωβρίου. Επιπλέον, το macOS Monterey θα είναι το λογισμικό που θα συνοδεύει τα 14 και 16 ιντσών MacBook Pro με τα νέα M1 Pro και M1 Max chipsets.

Μπορείς να δεις ακόμη