Η GoPro Hero10 είναι η πρώτη action cam με υποστήριξη ανάλυσης 5.3K

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Αν υπάρχει μία εταιρεία που έχει γίνει συνώνυμο με τις action κάμερες, αυτή είναι σίγουρα η GoPro. Η εταιρεία που ίδρυσε o Nick Woodman το 2002, πρακτικά δημιούργησε την κατηγορία, και από το 2004 που παρουσίασε την πρώτη GoPro 35mm, η εταιρεία ανεβάζει κάθε χρονιά τον πήχη προσφέροντας νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, διατηρώντας την ηγετική της θέση στην κατηγορία. Έτσι, η φετινή GoPro Hero10 είναι η πρώτη action κάμερα της αγοράς που υποστηρίζει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 5.3K στα 60fps, ανάλυση 91% μεγαλύτερη από το γνωστό σου 4Κ.

 

 

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στο νέο εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας GP2, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα υψηλής ανάλυσης των 23,6MP, που ενσωματώνει η νέα Hero10. Παράλληλα, ο νέος επεξεργαστής έχει επιτρέψει στην εταιρεία να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τους αλγόριθμους LTM (Local Tone Mapping) και 3DNR (3D Noise Reduction), προκειμένου η Hero10 να προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα βίντεο, με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και λιγότερο θόρυβο, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εκτός από το 5.3K βίντεο, η Hero10 μπορεί να τραβήξει υλικό 4K στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο ή 2.7Κ τα 240 καρέ το δευτερόλεπτο, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τραβήξεις εκπληκτικά slow-motion πλάνα. Όσο για τη φωτογραφία, η Hero10 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες των 23MP αν τη χρησιμοποιείς ως φωτογραφική. Εναλλακτικά από τα πλάνα βίντεο που έχεις τραβήξει σε ανάλυση 5.3K στα 30 καρέ μπορεί να σου δώσει captures των 19,6MP ή captures των 15,8MP από τις εγγραφές 5.3K των 60 καρέ.

Βελτιωμένος είναι και ο αλγόριθμος σταθεροποίησης της εταιρείας, ο Hyper Smooth 4.0, προκειμένου το περιεχόμενο που τραβάς να είναι χρηστικό ακόμα και στις πιο δύσκολες και χαοτικές συνθήκες, με τη λειτουργία Horizon Leveling της κάμερας να μπορεί να διορθώσει πλέον κλίσεις μέχρι και 45o – από 27ο. Τέλος, βελτιωμένες είναι και οι δυνατότητες μεταφοράς αρχείων. H λειτουργία auto upload σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεις το υλικό σου στο cloud, ακόμα και την ώρα που φορτίζεις την Hero10, η ασύρματη μεταφορά αρχείων από την Hero10 στο κινητό σου είναι 30% πιο γρήγορη από ότι ήταν στην Hero9, ενώ η ενσύρματη μεταφορά αρχείων μέσω USB είναι 50% πιο γρήγορη, από την ασύρματη.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: action κάμερα, GoPro, GoPro Hero10, Hero9.

Μπορείς να δεις ακόμη