Η ασφάλεια του σπιτιού σου στο χέρι σου

by Zikou Stella

Όταν βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι, αυτό είναι εκτεθειμένο τόσο σε διαρρήκτες όσο και σε απρόσμενες καταστροφές. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την αίσθηση προστασίας των αγαπημένων σου και της ιδιοκτησίας σου. Χάρη στις έξυπνες λύσεις ασφάλειας, μπορείς τώρα να αυξήσεις το “IQ” του σπιτιού  σου και να το κάνεις πιο ασφαλές.

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας είναι σχεδιασμένα για να σου δίνουν τον απόλυτο έλεγχο. Εύκολα στην εγκατάσταση και με σχεδόν μηδενικά έξοδα συντήρησης, σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις, να ελέγχεις, να αυτοματοποιείς και να επιβλέπεις το σπίτι σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και προστασία για την περιουσία και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Προστάτευσε το σπίτι σου από όπου κι αν βρίσκεσαι

Οι παραδοσιακοί συναγερμοί έχουν εξελιχθεί ώστε να συνδέονται με σύγχρονους αισθητήρες και άλλες συσκευές σε μία ολιστική και πληρέστερη αντίληψη της έννοιας ασφάλειας ειδικά στο σπίτι.

Η διαχείριση των έξυπνων συσκευών ασφάλειας σπιτιού γίνεται απομακρυσμένα μέσω ενός smartphone ή tablet ανοίγοντας έτσι ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων επικοινωνίας και πρόληψης.

Από το κινητό μπορείς να έχεις εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τις έξυπνες κάμερες, να έχεις απομακρυσμένο έλεγχο των «έξυπνων» αισθητήρων φωτός, κίνησης, καπνού και να γνωρίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή το τι συμβαίνει στο σπίτι.

Οι έξυπνοι αισθητήρες μπορούν να εντοπίσουν ύποπτες ή περίεργες αλλαγές, τυχόν παραβίαση ή κίνηση μέσα στον χώρο και να ενημερώσουν αυτόματα τις αρχές και τον ιδιοκτήτη. Σε μερικές περιπτώσεις ενεργοποιούν αντίμετρα (όπως είναι το σύστημα πυρόσβεσης σε περίπτωση φωτιάς).

 

Παρακολούθησε τους εξωτερικούς χώρους

Οι έξυπνες κάμερες εξωτερικού χώρου λειτουργούν ως το πρώτο φράγμα ασφάλειας για το σπίτι σου, αποτρέποντας τους επίδοξους εισβολείς, είτε ενεργοποιώντας το σύστημα συναγερμού είτε αποστέλλοντας ειδοποίηση στο smartphone ή το tablet σου, για να έχεις άμεσα βίντεο του συμβάντος. Σύνδεσε το φωτισμό στην κάμερά σου και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα έτσι ώστε να ενισχυθεί η αποτροπή. Αξιοποίησε τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, μίλησε και άκου από όπου κι αν βρίσκεσαι.

 

Ανίχνευσε οποιαδήποτε κίνηση ή διαρροή

Οι έξυπνοι αισθητήρες και ανιχνευτές είναι προηγμένες συσκευές υψηλής ευαισθησίας, που έχουν σκοπό να διατηρήσουν την ασφάλεια του σπιτιού σου σε υψηλά επίπεδα. Τι σημαίνει αυτό; Σε κάθε περίπτωση φωτιάς ή καπνού, διαρροής νερού, προσπάθεια εισβολείς από παράθυρο ή πόρτα, ενεργοποιούνται και σε ενημερώνουν. Λάβε άμεσα ειδοποίηση στην εφαρμογή στο κινητό, με e-mail, ή ηχητική ειδοποίηση. Έτσι, δεν χάνεις καθόλου χρόνο και είσαι συνεχώς ασφαλής κάτω από όλες τις περιστάσεις.

Μάλιστα, οι σύγχρονοι ανιχνευτές καπνού, όπως η αντίστοιχη πρόταση της Somfy, είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς αισθητήρες που μπορούν να ελέγξουν ακόμα και την ποιότητα του αέρα, κάτι που είναι απαραίτητο αν υπάρχουν στο σπίτι άτομα που αντιμετωπίζουν αλλεργίες και άλλα αναπνευστικά προβλήματα όπως είναι το άσθμα.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και προτάσεις που όχι μόνο έρχονται με ενσωματωμένη σειρήνα που προειδοποιεί τους ένοικους σε έκτακτη ανάγκη, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να αποστέλλουν σήμα στο σύστημα συναγερμού για να ενεργοποιεί τις υπόλοιπες σειρήνες της εγκατάστασης όπως η σειρήνα συναγερμού Devolo Home Siren 9681.

 

Ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας

Δε χρειάζεται να είσαι γνώστης της τεχνολογίας για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των έξυπνων συσκευών στο σπίτι. Απλώς, κατέβασε το mobile app που συνοδεύει τη συσκευή σου και σιγουρέψου ότι όλα λειτουργούν άψογα. Αφιέρωσε 10-15 λεπτά για να δεις ποιες επιλογές ασφαλείας σου προσφέρει η συσκευή σου, είτε πρόκειται για προστασία με κωδικό πρόσβασης, τους λογαριασμούς χρηστών είτε τις επιλογές για απομακρυσμένη πρόσβαση.

Οι κατασκευαστές έξυπνων συσκευών για το σπίτι προσφέρουν τακτικά αναβαθμίσεις που έρχονται για να διορθώσουν τυχόν κενά ασφαλείας. Οι ερευνητές βρίσκουν συνεχώς τρωτά σημεία στο firmware των συνδεδεμένων συσκευών στο σπίτι.

Καλύτερη ζωή σε κάθε επίπεδο

Οι δυνατότητες των «έξυπνων» συστημάτων ασφάλειας είναι πραγματικά απεριόριστες κι έχουν ως βασικό στόχο να προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και προστασία για την περιουσία και τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Μπορείς να δεις ακόμη