Η Corsair σχεδιάζει οθόνη που από επίπεδη γίνεται κυρτή και το αντίστροφο!

by Aggeliki Tsoukana

Η γνωστή για τα ενδιαφέροντα προϊόντα της Corsair αποφάσισε να μας εντυπωσιάσει φέτος με ένα νέο, καινοτόμο και πρακτικό μοντέλο οθόνης, που διαφοροποιείται από οτιδήποτε άλλο στην αγορά και απευθύνεται κυρίως σε gamers, επαγγελματίες (π.χ. γραφίστες), αλλά και tech enthusiasts. Η ιδιαιτερότητά της; Κυριολεκτικά λυγίζει για να γίνει από επίπεδη κυρτή (και το αντίστροφο)!!!

Το μοντέλο είναι το Xeneon Flex 45WQHD240 και μπορείς να το τσεκάρεις περαιτέρω στην ενημερωτική σελίδα της εταιρείας (πατώντας εδώ), αλλά και στο αμερικάνικο site (πατώντας εδώ). Φυσικά, υπάρχει και βίντεο στον επίσημο λογαριασμό στο YouTube.

 

 

Αναλυτικότερα, πρόκειται για μία οθόνη 45 ιντσών, με ανάλυση 3,440 x 1,440, την οποία μπορείς τραβώντας τα δύο χερούλια στα άκρα της να τη μετατρέψεις από επίπεδη σε κυρτή (W-OLED πάνελ με κυρτότητα 800R) και πίσω πάλι. Επιπλέον, υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, αναλογία 21:9, 1000 nits φωτεινότητας, DCI-P3 χρωματική παλέτα, ενώ είναι συμβατή με τις τεχνολογίες Freesync Premium και G-Sync.

Για την ώρα, δεν έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τελική τιμή, αν και είναι πιθανή η κυκλοφορία της οθόνης μέσα στο 2022, ενώ η τιμή θα είναι λογικά κάπως πιο «τσιμπημένη» σε σχέση με άλλα monitor των ίδιων περίπου χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πιθανότατα το προϊόν δεν είναι ακόμα έτοιμο και ίσως έχει κάποια σχεδιαστικά θέματα, οπότε η κυκλοφορία του μπορεί να αργήσει. Άλλωστε, είναι πράγματι καινοτόμο, ενώ έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς η εταιρεία έχει λύσει το θέμα της επανειλημμένης «κάμψης» της οθόνης χωρίς να προκαλείται ζημιά…

Πάντως, το λογικό είναι ότι όταν κυκλοφορήσει θα είναι αξιόπιστο (λόγω Corsair), ενώ συνάμα θα είναι η μοναδική στο είδος της οθόνη στην αγορά, η οποία θα σε απαλλάξει από το δίλημμα κυρτό ή επίπεδο μόνιτορ! Και τα δύο, ανάλογα την περίσταση και τη διάθεση!

Μπορείς να δεις ακόμη