Η ελληνική αποστολή, οι επιδόσεις και το ασημένιο μετάλλιο (Σάββατο 28 Αυγούστου).

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης Θανάσης Κωνσταντινίδης κατάφερε να φέρει στη χώρα το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για τους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. Έκανε ότι και στο Ρίο, πετώντας την κορίνα F32 στα 38,68 μέτρα και κατέκτησε τη 2η θέση. Έσπασε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν στα 35,70μ., με τη δεύτερη προσπάθεια του. Επιχείρησε στη συνέχεια να διεκδικήσει την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κινέζο αντίπαλο του και πήρε έτσι το 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς αγώνες.

 

 

Στον τελικό των 200 μέτρων της μικτής κολύμβησης SM8 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέλαβε την 6η θέση. Ξεκίνησε την κούρσα του πολύ δυνατά και έδειχνε πως είχε προϋποθέσεις για να ανέβει στο βάθρο, στην πορεία όμως η απόδοση του έπεσε και έμεινε εκτός μεταλλίων παρά την πολύ καλή εμφάνιση του στην πρώτη προκριματική σειρά που του έδωσε και το εισιτήριο του τελικού.

 

 

Και πάλι στην κολύμβηση, ο αθλητής Γιάννης Κωστάκης στα 100 μέτρα μικτής ατομικής κατέλαβε την 8η θέση. Πήρε την πρόκριση για τον τελικό με επίδοση 3:45.53 και την 8η θέση στα προκριματικά. Στον τελικό όμως ο χρόνος του ήταν 3:43.75 και παρόλο που ήταν ανώτερος από την προκριματική φάση δεν μπόρεσε να πάρει καλύτερη θέση από την 8η.

Μια θέση πιο πάνω κατάφερε να πάρει ο αρσιβαρίστας Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης σε σχέση με τους Παραολυμπιακούς του Ρίο. Στην κατηγορία -80 κιλών στην άρση βαρών ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να σηκώσει 187 κιλά και να πάρει την 7η θέση. {Στους αγώνες του Ρίο είχε καταλάβει την 8η θέση}.

 

 

Στο τουρνουά μπότσια του Τόκιο ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του. Στον Α` όμιλο του μικτού ατομικού BC3 ο Έλληνας αθλητής νίκησε τον Ιάπωνα Καζούκι Τακαχάσι και σκορ 7-2. Αν και το ξεκίνημα του δεν ήταν το ιδανικό ανέτρεψε γρήγορα το αρνητικό αποτέλεσμα.

Η εκπρόσωπος και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής Άννα Ντέντα στο τουρνουά μπότσια ηττήθηκε από τον Άνταμ Πέσκα με σκορ 3-2.

Εκτός τελικού έμεινε η Ελληνίδα κολυμβήτρια Μαρία Τσάκωνα στα 100μ. πρόσθιο SB5 καθώς κατέλαβε την 10η θέση στα προκριματικά. Ήταν 5η στη δεύτερη προκριματική σειρά, με επίδοση 2:02.32 όμως δεν πήρε το εισιτήριο.

 

 

Τέλος και πάλι στην κολύμβηση ο Παναγιώτης Χριστάκης έμεινε επίσης εκτός τελικού στα 100μ. πρόσθιο SB6. Κατάφερε ένα νέο εθνικό ρεκόρ με χρόνο 1:27.66, είχε την 11η επίδοση αλλά έμεινε εκτός.

Μπορείς να δεις ακόμη