Psychonauts 2

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Την 25η Αυγούστου κυκλοφόρησε επίσημα το Psychonauts 2, το οποίο είναι η συνέχεια του ιστορικού και πολυαγαπημένου original Psychonauts. Το τελευταίο είχε κυκλοφορήσει το μακρινό 2005 και είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, αφού ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο για την εποχή του. Για την ακρίβεια, δεν εστίαζε στα απίστευτα γραφικά και στις εντυπωσιακές μάχες, αλλά στην έξυπνη ιστορία, το ισορροπημένο gameplay και κυρίως το συναίσθημα!

Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η συνέχεια του αναμενόταν εδώ και χρόνια. Ευτυχώς, φαίνεται να τιμά τη σειρά και να έχει γίνει καλή δουλειά διατηρώντας τα στοιχεία που έκαναν το πρώτο παιχνίδι ξεχωριστό. Δηλαδή, και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα platform game με παράξενες αποστολές και μυστηριώδεις συνομωσίες, περιπέτεια με κινηματογραφικό στιλ, φαντασία, χιούμορ και φυσικά πάρα πολλές ψυχικές δυνάμεις με δυνατότητα προσαρμογής.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Double Fine (και τον θρυλικό σχεδιαστή Tim Schafer δημιουργό games όπως είναι το Grim Fandago) και κυκλοφόρησε μέσω των Xbox Game Studios, ενώ αρχικά είναι διαθέσιμο για PC με Windows 10, XBOX One και Series X/S, PlayStation 4 και στο μέλλον θα τρέχει και σε συσκευές με λειτουργικό Linux ή MacOS. Προφανώς, αν είσαι συνδρομητής του Game Pass στο XBOX μπορείς να το απολαύσεις άμεσα και δωρεάν!

 

 

Υπόθεση

Ο βασικός ήρωας είναι ο Razputin (Raz) Aquato ένας εκπαιδευμένος ακροβάτης και ισχυρό μέντιουμ, ο οποίος εργάζεται σε μία διεθνή κατασκοπευτική οργάνωση γνωστή ως Psychonauts. Όμως, γρήγορα αυτός και οι συνάδελφοί του μπλέκουν σε απίστευτους μπελάδες, με τον αρχηγό τους να μην είναι ο ίδιος από τότε που γλίτωσε την απαγωγή, αλλά και με έναν προδότη να κρύβεται στα κεντρικά γραφεία! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Raz δεν έχει πάρει προαγωγή ως full agent και παραμένει στην ουσία ασκούμενος, ενώ νέοι χαρακτήρες θα οδηγήσουν την ιστορία σε φρέσκα μονοπάτια. Όπως και στο original game υπάρχει έξυπνη κλιμάκωση, καλό σενάριο και γρήγορα τα πράγματα γίνονται συναισθηματικά και πολύ προσωπικά, ενώ μέσα από τα ταξίδια στο μυαλό φίλων και εχθρών πρέπει να νικήσεις το (ψυχικό) κακό.

 

Εξερεύνησε έναν απίστευτο κόσμο σε πολλά επίπεδα!

Είναι εξαιρετική και πρωτότυπη η εμπειρία εξερεύνησης νέων παράξενων, διαστρεβλωμένων και παρανοϊκών κόσμων. Σίγουρα, θα απολαύσεις την ικανότητα του Raz να εισχωρεί στο μυαλό των άλλων ώστε να πολεμήσει τους εσωτερικούς δαίμονες τους, να ξεκλειδώσει κρυμμένες αναμνήσεις και τελικά να τους απελευθερώσει από τα συναισθηματικά τους βάρη! Φυσικά, όλα αυτά με ένα άρτιο επίπεδο γραφικών και ήχου τεχνικά, μα κυρίως καλλιτεχνικά.

 

 

Πλατφόρμες, δυνάμεις και πιρουέτες

Ο χειρισμός και το gameplay είναι πολύ καλός στα πλαίσια ενός σύγχρονου platform action adventure game, με τις λεγόμενες «Psi-Powers» (π.χ. τηλεκίνηση, ανύψωση) να σου δίνουν νέες δυνατότητες εξερεύνησης και προόδου. Σε κάθε περίπτωση, δεν λείπουν κλασικές προκλήσεις, όπως η ισορροπία για να διασχίσεις κάποια σημεία. Στην ουσία, υπάρχει μία ποικιλία προκλήσεων που θέλει κατάλληλο χειρισμό, αλλά και μάχες (οι οποίες μάλλον δεν είναι δύσκολες για έναν έμπειρο παίχτη).

 

Πάντα με τη δύναμη του… μυαλού

Αυτές οι ψυχικές και παραφυσικές δυνάμεις πέρα από εντυπωσιακές ή χρήσιμες κατά την εξερεύνηση, έχουν και τον ρόλο τους στην επίλυση διάφορων γρίφων. Σίγουρα, μερικοί από τους γρίφους είναι ευφάνταστοι και challenging και θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Εννοείται ότι υπάρχει η δυνατότητα για upgrade αυτών των δυνάμεων μαζεύοντας τα κατάλληλα collectibles.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό, καλοφτιαγμένο, αλλά πρωτίστως διαφορετικό videogame, το οποίο διατηρεί όλα τα καλά στοιχεία του προκατόχου του και το πάει ένα βήμα παραπέρα. Διαθέτει, ενδιαφέρουσα ιστορία, πολλούς χαρακτήρες και απίστευτους «ψυχικούς κόσμους» προς εξερεύνηση και έτσι μπορεί να σου προσφέρει ώρες διασκέδασης με μία καρτουνίστικη διάθεση και πολύ χιούμορ. Δοκίμασέ το και όπως λένε και οι δημιουργοί του get psyched!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη