Οι επιδόσεις του ελληνικού επιτελείου στους Παραολυμπιακούς αγώνες την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Πολύ κοντά στο 11ο προσωπικό του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς αγώνες βρέθηκε ο αθλητής της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο κατακτώντας έτσι την 4η θέση στα 100 μέτρα ύπτιο S12. Η επίδοση του ήταν 1:02.16 αλλά η εξαιρετική του προσπάθεια δεν έφτασε για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.

Στην άρση βαρών σε πάγκο ο Πασχάλης Κουλουμόγλου δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επίδοση που πέτυχε στους αγώνες του Ρίο. Έτσι, κατέκτησε φέτος την 7η θέση στον τελικό των -59 κιλών. Ο Έλληνας αρσιβαρίστας σήκωσε 163 κιλά στην 2η του προσπάθεια και 156 στην 1η. Απέτυχε να σηκώσει τα 166 κιλά που θα του χάριζαν μια θέση πιο πάνω στη γενική κατάταξη.

 

 

Η Δωροθέα Ποιμενίδου κατετάγη 7η στην τοξοβολία. Μετά την ολοκλήρωση των βολών της η θέση της διαμορφώθηκε με σκορ 586. Πέτυχε το φετινό προσωπικό της ρεκόρ και πλέον αναμένει τη νικήτρια από το ζευγάρι Σελενγκέ Ντεμπερέλ (Μογγολία)-Μιλένα Ολζέφσκα (Πολωνία) για τη φάση των ‘‘16’’. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάλαβε την ίδια θέση με αυτήν που είχε καταλάβει στο Ρίο στο Ολυμπιακό τόξο (72 βέλη) και βάση αυτού θα προκύψει και η αντίπαλός της στα νοκ-άουτ.

Στο τένις με αμαξίδιο ο Στέφανος Διαμαντής στάθηκε άτυχος και μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση ηττήθηκε με 2-1 από τον Σλοβάκο Γκέργκελι. Αποκλείστηκε έτσι από τη συνέχεια στο Παραολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Αν και ο Διαμαντής έδειχνε πως μπορούσε να ‘‘πάρει’’ το παιχνίδι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελε και γνώρισε την ήττα.

 

 

Εξαιρετική αποδεικνύεται η πορεία του Μάριου – Κανέλλη Χατζηκυριάκου στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. Για τα νοκ άουτ της κλάσης 6 των όρθιων ηττήθηκε σήμερα με 3-0 σετ από τον Κινέζο Τσεν Τσάο, έμεινε εκτός 8άδας και παίρνει την 9η θέση. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση έχει καταταγεί μέσα στους 10 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας του. Είχε προηγηθεί ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επί του Χιλιανού Ντετόνι που του έδωσε το δικαίωμα να βλέπει το όνειρο του να έρχεται όλο και πιο κοντά. Μετέπειτα η κλήρωση του έστειλε τον Κινέζο και εκ των πραγμάτων το έργο του ήταν αρκετά δύσκολο. Κατόρθωσε παρόλα αυτά να πάρει την 9η θέση στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Μπορείς να δεις ακόμη