Η… fun πλευρά της φωτογράφισης!

by Zikou Stella

Δεν χρειάζεται να φτάσει το καλοκαίρι για να εξοπλιστείς με το Νο1 gadget και να κρατήσεις αναλλοίωτες τις καθημερινές σου στιγμές.

Αν και η φωτογραφική μηχανή του smartphone σου έχει γίνει… προέκταση του χεριού σου, η all time classic επιλογή για φωτογραφικά πορτρέτα, αποτύπωση τοπίων, η καταγραφή των εξορμήσεών σου είναι άλλη.

Μία compact, instant ή action cam, είναι η καλύτερη λύση για να καταγράψεις εξαιρετικά στιγμιότυπα στην ξηρά ή στη… θάλασσα.

Η φωτογραφία είναι η τέχνη της παρατήρησης. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να αποτυπώσεις κάποιο καρέ της καθημερινότητας, αρκεί να έχεις δημιουργικότητα, φαντασία και ακρίβεια, απολαμβάνοντας την fun πλευρά της φωτογράφισης.

Πάντα μία επιλογή DSLR, Mirroless, compact, instant, φωτογραφικής μηχανής ή αν είσαι adventure τύπος μίας action κάμερας θα αποδειχθεί ολόσωστη για να δημιουργήσεις υπέροχες αναμνήσεις και να τις κρατήσεις ζωντανές στον χρόνο.

Αν θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών ή σύντομων αποδράσεων σε κάποιο μαγευτικό παραθαλάσσιο ή ορεινό προορισμό, μία μηχανή compact φαντάζει ιδανική επιλογή.

 

 

Υποβρύχια καρέ…

Σου προσφέρει ευκολία χρήσης με εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα και την ελευθερία να επικεντρώνεσαι στις δημιουργικές σου συνθέσεις. Αν δε, λατρεύεις το υποθαλάσσιο τοπίο ή να βγάζεις εσένα ή την παρέα σου κάτω από το νερό… τότε θα εντυπωσιαστείς από τις επιδόσεις της Easypix W2024-I Splash Iceblue.

Η ψηφιακή υποβρύχια κάμερα Aquapix της Easypix είναι αδιάβροχη έως τρία μέτρα με υψηλή ανάλυση έως 16 Mega Pixel και με πολλές δυνατότητες για να σου χαρίζει πάντα εκπληκτικές λήψεις. Ο αυτόματος επιλογέας σκηνής σας απαλλάσσει από τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων, ώστε να μπορείς να επικεντρώνεσαι στο καδράρισμα εξαιρετικών πλάνων. Μην φοβάσαι ότι θα τη χάσεις καθώς διαθέτει λουράκι χειρός, ενώ παράγει εικόνες ευκρινείς, ακόμη και μέσα στο νερό, εξαιτίας της λειτουργίας anti-shaking. Με ψηφιακό ζουμ 4x και ανάλυση μέχρι 16 megapixel οι φωτογραφίες σου θα είναι πάντα φανταστικές. Πάρε φωτογραφίες του πολύχρωμου υποβρύχιου κόσμου χάρη στον αυτόματο επιλογέα σκηνής που καδράρει χωρίς τη παραμικρή ρύθμιση, αποδίδοντας εξαιρετικά πλάνα.

Εξαιρετικά ανθεκτική και φυσικά ιδανική για υποβρύχιες λήψεις του υποθαλάσσιου πλούτου ή στιγμιότυπων της παρέας είναι η Kodak PixPro WPZ2 White. Είναι αντικραδασμική, ανθεκτική στη σκόνη και έτοιμη για περιπέτεια… Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή κατασκευάστηκε για να κινείται και να χρησιμοποιείται μέσα, πάνω και κάτω από το νερό – έως και 15m. Με μια σειρά από λειτουργίες σκηνής που θα σε βοηθήσει να τραβήξεις την καλύτερη λήψη καθώς και βίντεο HD, η WPZ2 δεν πρόκειται να χάσει καμία στιγμή σου.

 

 

Say τσιζ…

Με τις Instant Cameras αποτυπώνεις άμεσα τις αναμνήσεις σου χωρίς να χάσεις χρόνο για μεταφορά στον σκληρό δίσκο ή σε microsd για να τις τυπώσεις όταν επιστρέψεις από τις διακοπές σου.

Δημιούργησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις, με μία φωτογραφική μηχανή άμεσης εκτύπωσης. Απλά φωτογραφίζεις και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχεις τη φωτογραφία εκτυπωμένη στα χέρια σου. Οι Instant cameras διατίθενται σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα.

Αν θες… χρώμα, η φωτογραφική μηχανή PRINTOMATIC εκτυπώνει άμεσα και αυτόματα φωτογραφίες, 2×3”, υψηλής ποιότητας, πλήρως έγχρωμες με ευκολία. Χρησιμοποιεί φωτογραφικό χαρτί KODAK ZINK, επομένως δεν χρειάζονται δοχεία μελάνης ή τόνερ. Οι εκτυπώσεις φωτογραφιών είναι ανθεκτικές, αδιάβροχες και με κόλλα για επιπλέον διασκέδαση. Διατίθεται σε ποικιλία από διασκεδαστικά, έντονα χρώματα. Συμπαγής σχεδιασμός, γλιστράει όμορφα στην τσέπη του πουκαμίσου σου. Είναι εύκολο να την έχεις μαζί σου κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αν είσαι retro τύπος τότε η κλασική polaroid θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια και θα την λατρέψουν και οι φίλοι σου. Το νεότερο και μικρότερο μέλος της οικογένειας είναι η κάμερα Polaroid Go. Η νέα αναλογική στιγμιαία κάμερα της Polaroid έχει όσα χρειάζεσαι για να απαθανατίζεις κάθε στιγμή σε μια πρωτότυπη φωτογραφία Polaroid! Με διαστάσεις 10.5 x 8.39 x 6.15 εκατοστά, η Polaroid Go είναι η μικρότερη αναλογική φωτογραφική μηχανή στιγμιαίας εκτύπωσης στον κόσμο, που τυπώνει φωτογραφίες με μέγεθος 47 x 46 χιλιοστά σε χαρτί 66.6 x 53.9 χιλιοστά. Η πανέμορφη κάμερα με την ρετρό αίσθηση έχει βάρος μόλις 242 γραμμάρια, ενώ κάθε φωτογραφία χρειάζεται 10 -15 λεπτά για να εμφανιστεί. Με την ενσωματωμένη διπλή έκθεση έχεις τη δυνατότητα να τραβήξεις δύο στιγμιότυπα και να τα τυπώσεις σε μία φωτογραφία Polaroid. Απόκτησε ομαδικές φωτογραφίες χάρη στον καθρέπτη… αυτοφωτογράφισης και στον χρονοδιακόπτη…

 

 

Για… δράση

Οι action cameras αποτελούν την ιδανική επιλογή για εσένα όταν πας για ποδήλατο, για άθληση, για διακοπές ή και για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο. Είναι must τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, καθώς πέραν των ποιοτικών φωτογραφιών, καταγράφουν εντυπωσιακά πλάνα για μοναδικά video….

Τα καρέ και τα πλάνα προέρχονται από το επίκεντρο της δράσης και της περιπέτειας. Είναι μικρές και ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα. Επιπλέον οι περισσότερες action cams είναι αδιάβροχες ή καλύπτονται από ειδικές θήκες, οπότε δεν έχεις να φοβάσαι το νερό. Θα έχεις τον κατάλληλο σύμμαχο για να αποτυπώνεις και να μοιράζεσαι τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

Η GoPro HERO10 Black Action Camera σου προσφέρει εικόνα που κινείται πιο γρήγορα και πιο ομαλά από ποτέ. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής GP2 αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού διπλασιάζοντας τον ρυθμό ανανέωσης για να τραβάς εντυπωσιακά πλάνα με ταχύτατες μεταβάσεις. Με ανάλυση 23MP και λήψεις βίντεο 5.3K στα 60fps, η HERO10 σου προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας με εκπληκτική λεπτομέρεια, ρεαλιστικές υφές και έντονες αντιθέσεις, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η HERO10 είναι αδιάβροχη και ανθεκτική για να την κρατάς μαζί σου όπου και να πας. Είτε έρθεις αντιμέτωπος με λάσπη ή νερό (σε βάθος έως 10 μέτρα), ενώ το ανθεκτικό στις γρατσουνιές κάλυμμα του φακού προσθέτει μεγαλύτερη προστασία…Τράβηξε μαγευτικές time-lapse φωτογραφίες όταν περπατάς στον δρόμο. Με το TimeWarp 3.0 ο χρόνος συμπυκνώνεται, ενώ καταγράφει τις στιγμές σου με μοναδικό τρόπο.

Μία πιο οικονομική επιλογή, αλλά με κορυφαία ποιότητα είναι η GoXtreme Vision Plus Action Camera. Με μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ και εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένης της αδιάβροχης θήκης έως 30m που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία η GOXTREME Vision+ 4K αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την επόμενή σου περιπέτεια. Η νέα GOXTREME Vision+ 4Κ Action Camera είναι μία απόλυτα συμπαγής φορητή κάμερα δράσης για βίντεο & φωτογραφίες με κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως την εγγραφή βίντεο σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση έως 30 Καρέ / Δευτερόλεπτο και λήψη εικόνας σε ανάλυση μέχρι και 16MP.

Μην ξεχάσεις να ρίξεις μία ματιά στα αξεσουάρ των φωτογραφικών μηχανών ώστε να εφοδιαστείς με τα πιο κατάλληλα. Θερμικό χαρτί, τρίποδο, μονόποδο, τσάντα μεταφοράς, σταθεροποιητής, φίλτρο φακού, Instant Film, είναι κάποια από τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς ανάλογα με τη χρήση της κάμερας που θα επιλέξεις…

 

 

Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ θα βρεις όλους τους τύπους των μηχανών που θες. Να γνωρίζεις ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φωτογραφικών. Οι DSLR και οι Mirrorless ενδείκνυνται για επαγγελματική χρήση, οι Compact είναι για σένα που θες να κυκλοφορείς με την κάμερα στη τσέπη σου, και οι Action cameras για σένα που θες να απαθανατίζεις κάθε στιγμή δράσης, απολαμβάνοντας την fun πλευρά της τέχνης.

Και ένα tip… Ίσως να έχεις ακούσει για την golden hour…ελληνιστί «χρυσή ώρα». Αφορά την πρώτη ώρα από την ανατολή του ηλίου και στην τελευταία ώρα πριν τη δύση του. Αυτά τα δύο διαστήματα της ημέρας το φως του ήλιου είναι πιο απαλό και σε βοηθάει να τραβήξεις κορυφαίες εικόνες…

Οι τιμές ξεκινάνε από αρκετά χαμηλά και αυξάνονται ανάλογα με τις δυνατότητες και την ενσωματωμένη τεχνολογία. Έχεις πληθώρα επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπες στο www.kotsovolos.gr και θα βρεις αμέτρητες μηχανές compact, action cams, κτλ ή επισκέψου το πιο κοντινό κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και βρες αυτό που ψάχνεις. Ένα είναι σίγουρο. Από φέτος θα αποτυπώνεις στην καλύτερη ποιότητα καρέ από την καθημερινότητά σου, τις διακοπές ή των ανέμελων στιγμών σου και θα αναπολείς αυτές τις όμορφες εικόνες για πολύ καιρό…

Μπορείς να δεις ακόμη