Η Microsoft κάνει τον Edge ακόμα πιο φιλικό στα βιντεοπαιχνίδια

by Aggeliki Tsoukana

Όπως είναι γνωστό, η Microsoft μετά από ένα σήριαλ κακών επιλογών και λανθασμένων αποφάσεων έχει εγκαταλείψει τον Internet Explorer και προσφέρει πλέον τον Edge ως βασικό browser στο PC και στις XBOX κονσόλες.

Ο Edge είναι συγγενικός με τον Chrome της ανταγωνίστριας σε πολλά επίπεδα Google, αφού ανήκει στο Chromium Project. Συνεπώς, έχει την αξιοπιστία και τη δημοφιλία ενός ικανότατου φυλλομετρητή, ενώ η Microsoft συνεχώς τον εμπλουτίζει και τον διαφοροποιεί με νέες λειτουργικότητες. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι χρήστες βρίσκουν τον Edge ελκυστικό ή τον έχουν ήδη υιοθετήσει ως βασικό τους browser για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στη λογική που θέλει τη Microsoft (ως μία τεράστια εταιρεία κυρίως λογισμικού) να συνδέει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ενδιαφέρον έχει η είδηση ότι προσέθεσε στον φυλλομετρητή της νέα gaming features. Συγκεκριμένα, προσφέρει ένα νέο gaming interface, γραφικές και άλλες βελτιώσεις για το Xbox Cloud Gaming, αλλά και εύκολη πρόσβαση σε free casual videogames!

 

Δωρεάν και έτοιμα για χρήση βιντεοπαιχνίδια, αλλά και ενημερώσεις!

Από την επιλογή παιχνίδια στην μπάρα πλοήγησης του προγράμματος θα έχεις τη δυνατότητα να σου εμφανίζονται στην αρχική οθόνη ειδήσεις, νέα, οδηγοί, highlights, τουρνουά και γενικά οτιδήποτε σχετικό με το gaming. Μάλιστα, μοιάζει σε interface με το XBOX UI.

Επιπρόσθετα, από το ίδιο μενού μπορείς να επιλέξεις από μία λίστα κλασικών και free to play βιντεοπαιχνιδιών (συνήθως casual ή arcade games), όπως είναι για παράδειγμα τα Microsoft Jewel, Mahjongg Dimensions, Deal or no Deal, Cubis και Battleship.

 

Σωστή Διαχείριση των Πόρων του Συστήματος

Εξαιρετικά χρήσιμο είναι το νέο Efficiency Mode του Edge, το οποίο φροντίζει ώστε το PC σου να διαχειριστεί σωστά τους διαθέσιμους πόρους του και προς όφελος του videogame που μόλις ξεκίνησες. Δηλαδή, το παιχνίδι θα τρέχει ομαλότερα και γρηγορότερα, ενώ όταν τελειώσεις θα δοθεί ξανά προτεραιότητα στις άλλες διεργασίες των Windows. Η επιλογή αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις (Settings) και μέσα από το μενού Σύστημα και Επιδόσεις (System and Performance).

 

Clarity Boost

Αυτό αφορά κυρίως το cloud gaming. Ειδικότερα, βελτιώνει το πώς φαίνονται οπτικά τα στριμαρισμένα παιχνίδια (μέσω spatial enhancement) και μάλιστα είναι άσχετο από το hardware του κάθε PC. Προφανώς, κανένας άλλος browser δεν μπορεί να προσφέρει κάτι αντίστοιχο και αν θες να το ενεργοποιήσεις ως δυνατότητα, δεν έχεις παρά να πας στις ρυθμίσεις (3 τελείες στο πάνω αριστερό μέρος) της σελίδας που θα κάνεις Login με το XBOX account σου.

Τέλος, γενικά ο Edge υποστηρίζει εγγενώς κάθε προϊόν και υπηρεσία της Microsoft από το XBOX μέχρι το Office ή το OneDrive και αυτό έχει την αξία του.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη