Η πλατφόρμα webOS της LG και σε άλλους κατασκευαστές Smart TVs

by Aggeliki Tsoukana

 

Η LG καταφέρνει να κάνει για ακόμα μία φορά τη διαφορά, ανακοινώνοντας τη διαθεσιμότητα της δημοφιλούς πλατφόρμας webOS TV και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Περισσότεροι από 20 κατασκευαστές τηλεοράσεων παγκοσμίως έχουν ήδη προβεί σε συμφωνία με την LG για το webOS, συμπεριλαμβανομένων της RCA, της Ayonz και της Konka ενώ αναμένονται και άλλοι συμμετέχοντες.

 

Τι αλλάζει στην πλατφόρμα webOS

Σίγουρα, η LG έχει αλλάξει τα δεδομένα στοv χώρο των λειτουργικών συστημάτων για smart TVs. Επίσης, ως γνωστόν, η πλατφόρμα της LG εξελίσσεται διαρκώς παρέχοντας στους θεατές μια σειρά από ολοκληρωμένες υπηρεσίες περιεχομένου και ταυτόχρονα μια ευχάριστη και διαισθητική εμπειρία χρήσης.

 

Τι σημαίνει αυτό για τους παρόχους τεχνολογίας

Με τη διάθεση του webOS TV και των ολοκληρωμένων υπηρεσιών της LG και σε άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξη και στην υιοθέτηση της εν λόγω πλατφόρμας από άλλες μάρκες τηλεοράσεων. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να επεκτείνει την τεχνογνωσία της, με στόχο να αναδιαμορφώσει την αγορά τηλεοράσεων για τους παρόχους τεχνολογίας και περιεχομένου.

Και με δεδομένο ότι το webOS TV πρόκειται για ένα καινοτόμο λειτουργικό, που ενισχύει στο έπακρο τις λειτουργίες μιας Smart TV, οι κατασκευαστές θα έχουν στα χέρια τους μία ισχυρή πλατφόρμα για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές.

Με το LG webOS TV, οι συνεργάτες θα έχουν, επίσης, πρόσβαση σε μια ποικιλία περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εφαρμογών, όπως το Netflix, το YouTube, το Amazon Prime Video και την αθλητική υπηρεσία ροής DAZN, καθώς και το LG Channels, τη δωρεάν streaming υπηρεσία premium περιεχομένου της εταιρείας. Επιπλέον, τα συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων, περιλαμβάνουν το ειδικό τηλεχειριστήριο Magic Motion.

Το οικοσύστημα webOS υποστηρίζεται από τεχνολογικούς εταίρους όπως οι Realtek, Nuance,  Gracenote,  CEVA και Universal Electronics, μεταξύ πολλών άλλων.

 

Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές

Ως αναπόσπαστο μέρος του κορυφαίου οικοσυστήματος οικιακής ψυχαγωγίας της LG, το webOS προσφέρει εξαιρετική ευκολία  χρήσης μέσω του έξυπνου σχεδιασμού διεπαφής από το 2014.

Όλοι οι κάτοχοι smart TV με λειτουργικό webOS θα απολαμβάνουν μια άνετη εμπειρία χρήσης σε συνδυασμό με μια ευρεία σειρά χαρακτηριστικών όπως η φωνητική αναζήτηση και η διαχείριση, οι ενσωματωμένοι αλγόριθμοι AI και η εύκολη συνδεσιμότητα.

Μάλιστα, με την τελευταία έκδοση του webOS το Magic Remote προσφέρει απλούστερο έλεγχο κατά τη χρήση φωνητικής αναγνώρισης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του LG ThinQ, όπως η Alexa της Amazon ή το Google Assistant. Το νέο Magic Remote είναι απλό στην πλοήγηση, έχει ομαλή και εύκολη χρήση, ενώ προσφέρει πιο φιλικές προς τον χρήστη δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων συνδέσεων μεταξύ της τηλεόρασης και άλλων συσκευών και πλήκτρων πρόσβασης σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες όπως το Netflix, το Amazon Prime και το Disney+.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη