Η Samsung μετατρέπει την τηλεόραση σε έργο τέχνης

by Aggeliki Tsoukana

Οι Lifestyle τηλεοράσεις της Samsung σχεδιάστηκαν για να ξεχωρίζουν, προσθέτοντας μία fine art πινελιά στον τρόπο που ζεις.

Ενσωματώνουν όλες τις κορυφαίες τεχνολογίες ακόμη και για τον πλέον απαιτητικό χρήστη, ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από απλές τηλεοράσεις. Αποτελούν ένα σχεδιαστικό statement, υψηλής αισθητικής και design. Προσφέρονται δε, για διαφορετικές χρήσεις, πέραν των mainstream λειτουργιών που γνώριζες μέχρι σήμερα.

Η καλαίσθητη lifestyle σειρά προϊόντων της Samsung, «The Serif» και «The Frame», αντικατοπτρίζει το προσωπικό σoυ στυλ και προσαρμόζεται στην καθημερινότητά σου, προσφέροντας μία ολιστική εμπειρία για να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο με άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου.

Τηλεοράσεις, που αναβαθμίζουν την αισθητική του σπιτιού σου, ξεφεύγουν από τα κλασικά, συμβατικά μοτίβα και κοσμούν τον χώρο σου σαν πραγματικά έργα τέχνης.

 

 

Τhe Serif: Με design που σε μαγνητίζει

Η QLED The Serif LS01B 4K της Samsung, δεν είναι απλά μία τηλεόραση. Αποτελεί ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης στο σπίτι σου. Σχεδιασμένη για κάθε χώρο, μαγνητίζει και κεντρίζει το βλέμμα με την πρώτη ματιά. Απολαμβάνεις την αγαπημένη σειρά, ταινία, ψηφιακή πλατφόρμα χωρίς αντανακλάσεις, από κάθε γωνία του σαλονιού, του δωματίου ή της τραπεζαρίας, oπουδήποτε την τοποθετήσεις. Είναι μία -αδιαμφισβήτητα- όμορφη συσκευή, με 360ο σχεδιασμό, υψηλής αισθητικής και design, ένα τεχνολογικό κομψοτέχνημα-στολίδι για το σπίτι σου.

Στα κορυφαία χαρακτηριστικά που διαθέτει, πέραν της ενσωματωμένης τεχνολογίας QLED, περιλαμβάνεται η ματ οθόνη που χάρη σε αυτήν μειώνονται αισθητά οι αντανακλάσεις φωτός.

Απολαμβάνεις περιεχόμενο σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο αποχρώσεις.

Η lifestyle TV της Samsung ταιριάζει παντού, ακόμη και σε μικρότερους χώρους. Διαθέτει μία κομψή μεταλλική βάση που συνδυάζεται τέλεια με το εκλεπτυσμένο πλαίσιό της. Χάρη στην αποσπώμενη βάση της μπορείς με ευελιξία να την μετακινήσεις σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού, σε ράφι ή στο δάπεδο.

 

Η επιτομή του design

Ο σχεδιασμός της Serif είναι κομψός με αποκλειστικά μοτίβα και φέρει την υπογραφή των αδερφών Ronan & Erwan Bouroullec, γνωστοί διεθνώς για τα αρχιτεκτονικά και σχεδιαστικά project τους. Το εμβληματικό σχήμα «I» της The Serif τη μετατρέπει σε ένα design κομμάτι που δένει αρμονικά στον χώρο σου. Το Ambient Mode διαθέτει αποκλειστικά μοτίβα εμπνευσμένα από τον φυσικό κόσμο γύρω μας – ένα όμορφο φύλλο και ένα ανάγλυφο ύφασμα – και διάφορες επιλογές χρωμάτων για να ταιριάζουν με τη διάθεσή σου. Η Serif θα δώσει άλλο αέρα στο σπίτι σου. Ένα έργο τέχνης, επιτομή του design.

 

 

Βλέπεις τον κόσμο αλλιώς

Με πιστοποιημένη τεχνολογία εικόνας QLED και όγκο χρώματος 100% & HDR 10+ βιώνεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης του αγαπημένου σου προγράμματος ή περιεχομένου που επιλέγεις.

Η τεχνολογία Quantum Dot της Samsung χρησιμοποιεί Quantum Dots νανο-μεγέθους για να παράγει 100% όγκο χρώματος, οπότε ακόμα και αν η σκηνή είναι πολύ φωτεινή ή σκοτεινή, θα δεις αληθοφανή απεικόνιση. Και το HDR10 + αναλύει κάθε σκηνή ανά καρέ για να προσαρμόσει τη φωτεινότητα κάθε στιγμή.

Με μία “έξυπνη” τηλεόραση η ζωή σου γίνεται ακόμη πιο εύκολη. Με τη λειτουργία Tap View μπορείς να προβάλλεις στην οθόνη της τηλεόρασης ό,τι περιεχόμενο επιθυμείς και το έχεις στο smartphone σου, απλά και εύκολα. Χωρίς καλώδια και άσκοπες κινήσεις, απλά με ένα γρήγορο άγγιγμα στη The Serif κάνεις κατοπτρισμό και απολαμβάνεις ό,τι θέλεις σε μεγαλύτερη ανάλυση και ποιότητα 4K.

Μπορείς εξίσου εύκολα να κάνεις mobile mirroring και να κατοπτρίσεις ό,τι επιθυμείς στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης The Serif, μέσω της εφαρμογής Smart Things ή μέσω Airplay για συσκευές Apple.

Παράλληλα με το Smart Hub που διαθέτει η The Serif LS01B εξασφαλίζεις τον πλέον άμεσο τρόπο πρόσβασης στο αγαπημένο σου περιεχόμενο (ταινίες, σειρές, παιχνίδια, κτλ).

Tα προηγμένα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης Samsung δεν τελειώνουν εδώ. Διαθέτει multi view τεχνολογία ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις ταυτόχρονα ό,τι θες από το κινητό σου (Android ή iOS) και ό,τι επιλέξεις από την τηλεόραση, ώστε να προβάλλεται την ίδια στιγμή, στην ίδια οθόνη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η ενσωματωμένη ψηφιακή φωνητική βοηθός της Samsung, η Bixby (Voice Assistant), που σε βοηθάει να ελέγχεις τα πάντα με τη φωνή σου.

Aν διαθέτεις άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα το κινητό σου, που υποστηρίζουν τεχνολογία NFC (Near Field Communication) τότε μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω στη The Serif και να μεταδώσεις μουσική και όλες τις playlists που έχεις δημιουργήσει για να τις ακούσεις από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Τέλος, με το τηλεχειριστήριο SolarCell Remote, απαλλάσσεσαι από κόπο και από έξοδα, καθώς δεν θα χρειαστείς από δω και πέρα μπαταρίες μίας χρήσης. Tο SolarCell all-in-one remote control μπορεί να φορτιστεί με ηλιακό φως, καθώς και με φώτα εσωτερικού χώρου.

 

The Frame: Μία τηλεόραση, αληθινό έργο τέχνης

Η “Τhe Frame” LS03B 4K της Samsung ξεχωρίζει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της και το απαράμιλλο design. Διαθέτει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μίας 4K TV αλλά οι προδιαγραφές της υπερβαίνουν την φαντασία. Με 4 κορυφαία χαρακτηριστικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πραγματικό masterpiece στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σου. Διαθέτει ματ οθόνη, για περιεχόμενο χωρίς αντανακλάσεις, το design της παραπέμπει σε κομψή κορνίζα μεγάλων διαστάσεων, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το πλαίσιο αλλά και το έργο τέχνης που ταιριάζει στο στιλ και την αισθητική σου.

Ας δούμε αναλυτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά αυτού του τεχνολογικού… piece of art.

 

Απαράμιλλο design

Η “Τhe Frame” ξεχωρίζει έναντι άλλων τηλεοράσεων της αγοράς για τον μοναδικό, εκλεπτυσμένο και sophisticated σχεδιασμό της που την καθιστά όμοια με μια κομψή κορνίζα, η οποία ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική ενός σύγχρονου, μοντέρνου σπιτιού – και όχι μόνο. Η λιτή κομψότητα της τηλεόρασης ενσωματώνεται αρμονικά σε κάθε σπίτι και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει ανάλογα με το γούστο του το πλαίσιο της τηλεόρασης. Επίλεξε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία προσαρμόσιμων, μαγνητικών πλαισίων, και άλλαξε το χρώμα, προκειμένου να το προσαρμόσεις αναλόγως με τις δικές σου ανάγκες.

O σχεδιασμός Slim Fit Wall Mount της συγκεκριμένης συσκευής είναι ιδανικός ώστε να την κρατά σταθερή και με αυτόν τον τρόπο να φαίνεται όμορφη από κάθε γωνία. Παράλληλα, η ρυθμιζόμενη βάση ύψους σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ την τηλεόραση στο ύψος που προτιμάς. Ενδεικτικά, μπορείς να δημιουργήσεις χώρο για ένα Soundbar και για τις γύρω συσκευές.

 

Η τέχνη, στο σπίτι σου

Έστω ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου, παρακολουθείς το αγαπημένο σου πρόγραμμα στην TV το οποίο κάποια στιγμή τελειώνει. Πώς θα σου φαινόταν αν αντί για μια κενή οθόνη, είχες τη δυνατότητα να απολαμβάνεις την προσωπική σου ιδιωτική γκαλερί με πληθώρα έργων τέχνης και να “χαθείς” στον κόσμο της υψηλής αισθητικής;

Mέσω της smart υπηρεσίας Art Mode και το Art Store μπορείς να μετατρέψεις την οικία σου σε έναν ιδιωτικό χώρο Τέχνης και να επιλέξεις για προβολή μεταξύ 1.600 και πλέον έργων από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα. Περιηγήσου στο Art Store και επέλεξε από αγαπημένα κλασικά έως σύγχρονες δημιουργίες και εντυπωσιακές φωτογραφίες, ό,τι ταιριάζει στο προσωπικό σου γούστο.

 

Η επιτομή του customization

Εκτός όμως από την επιλογή πλαισίου χρώματος αλλά και εικόνων – masterpieces από διάσημες γκαλερί, μπορείς να προβάλεις μέσω Frame εικόνα της επιλογής σου από προσωπικές, οικογενειακές -και μη- στιγμές, που σε γεμίζουν χαρά και όμορφες αναμνήσεις. Η διαδικασία είναι απλή: Στέλνεις ή μεταφορτώνεις τη φωτογραφία της επιλογής σου στην έξυπνη συσκευή “The Frame” μέσω smartphone ή USB flash drive και η εικόνα είναι έτοιμη για προβολή. Έχε υπόψη σου ότι για την αποστολή προσωπικών φωτογραφιών μέσω smartphone απαιτείται η λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής SmartThings.

Για να ολοκληρώσεις το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με βάση το γούστο σου, μην ξεχάσεις να προσθέσεις έναν ματ καμβά πίσω από τη φωτογραφία ή το έργο τέχνης για να μοιάζει ακόμη πιο ρεαλιστικό. Επίλεξε ανάμεσα από 5 ματ background και 16 χρώματα.

 

Προηγμένη τεχνολογία

Οι εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η “The Frame” ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ: Το smart αποκτά άλλο νόημα σε αυτή την τηλεόραση η οποία διαθέτει αισθητήρες κίνησης για να εμφανίζει τα έργα τέχνης ή τις φωτογραφίες σου όταν αντιλαμβάνεται ότι εισέρχεσαι στο δωμάτιο. Αντίστοιχα, απενεργοποιείται όταν εξέλθεις από αυτό. Παράλληλα, καθώς είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα φωτεινότητας, μπορεί και ανιχνεύει το φως του περιβάλλοντος προκειμένου να προσαρμόσει αυτόματα τη φωτεινότητα και τον χρωματικό τόνο της οθόνης για να διατηρήσει την αρχική εμφάνιση του έργου τέχνης.

 

Όσον αφορά τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και την εικόνα:

  • Η ματ οθόνη της “Τhe Frame” αποτρέπει τις αντανακλάσεις, δίνοντας ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα στην απεικόνιση.
  • Διαθέτει 1 δις. αποχρώσεις, και αποδίδει 100% Όγκο Χρώματος με Quantum Dot.
  • Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής Quantum Processor 4K προσαρμόζει έξυπνα την εικόνα, τον ήχο και περισσότερα χαρακτηριστικά για να έχεις μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης.
  • Με την τεχνολογία Eye Comfort Mode η “The Frame” προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα και το χρώμα της οθόνης, με βάση τις τοπικές ώρες δύσης και ανατολής, για να ξεκουράσει τα μάτια σου.

 

Τι άλλο να ζητήσεις;

Κι όμως… οι smart δυνατότητες της The Frame είναι ανεξάντλητες: Mε το νέο Smart Hub της Samsung σπαταλάς λιγότερο χρόνο στην αναζήτηση και αφιερώνεις περισσότερο στην παρακολούθηση ταινιών κλπ. Και εάν θέλεις, με το Multi View παρακολουθείς ταυτόχρονα τι υπάρχει στην τηλεόραση και στο κινητό σου στην ίδια οθόνη. Όσον αφορά την ηχητική απόδοση, με το Dolby Atmos® μπορείς να βιώσεις την κάθε σκηνή, που ακολουθεί κάθε κίνηση. Με τα ηχεία ανοδικής κατεύθυνσης ήχου, μπορείς να απολαύσεις ρεαλιστικό ήχο 3D. Επιπλέον, με την τεχνολογία Q-Symphony βιώνεις μια απολύτως εναρμονισμένη εμπειρία ήχου από την τηλεόραση και την ηχομπάρα. Τα ηχεία σε Soundbar και τηλεόραση συγχρονίζονται με απόλυτη αρμονία, ώστε να λειτουργούν ταυτόχρονα, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία Surround.

Οι lifestyle τηλεοράσεις της Samsung δημιουργήθηκαν για να δώσουν υπεραξία στο σπίτι, έχοντας έναν διπλό ρόλο. Να σου παρέχουν την απόλυτη εμπειρία θέασης και ταυτόχρονα να προσδώσουν ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα σαν πραγματικά έργα τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μία επίσκεψη στο κοντινότερο κατάστημα της Κωτσόβολος θα σε πείσει. Εναλλακτικά περιηγήσου στον ιστότοπο της kotsovolos.gr και μάθε περισσότερα.

Μπορείς να δεις ακόμη