IFA 2017: Τι περιμένουμε να δούμε στο Βερολίνο

by K Admin

 

Έφθασε η ώρα για την IFA 2017, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, η οποία θα διεξαχθεί και φέτος στο Βερολίνο το διάστημα από 1η έως 6 Σεπτεμβρίου. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, έχουν ήδη προγραμματίσει πολύ σημαντικές ανακοινώσεις, πολλές από τις οποίες θα πραγματοποιηθούν σε παράλληλες εκδηλώσεις ακόμα και δύο μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης.

Ήδη έχουμε αρκετές πληροφορίες για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τη φετινή IFA, και τις οποίες σας παραθέτουμε στη συνέχεια, με smartphones, τηλεοράσεις, wearables και όχι μόνο να έχουν την τιμητική τους, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις.

Θα βρισκόμαστε και  φέτος στο Βερολίνο και θα σας μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις με πλούσιο φωτορεπορτάζ και αναλυτικά άρθρα μέσα από εδώ. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Samsung

Μία εβδομάδα μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της συσκευής στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου, η Samsung θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος το κορυφαίο της smartphone για το 2017, το Galaxy Note8 για το οποίο ήδη οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Με οθόνη Infinity Display 6,3 ιντσών, διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με μοναδικές δυνατότητες καθώς και το γνωστό S-Pen, το Galaxy Note8 είναι η απόλυτη πρόταση για τον επαγγελματία.

Η κορεατική εταιρεία όμως θα έχει και δύο νέες προτάσεις στον τομέα των wearables, αρχικά με το Gear Fit2Pro, τη νέα γενιά wristband η οποία είναι σε θέση να δίνει μια σειρά από χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις σας σε μια σειρά αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένου της κολύμβησης. Το δεύτερο είναι το νέο smartwatch της εταιρείας, με το όνομα Gear Sport, με τη Samsung πιθανότατα να θέλει να συνδυάσει χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε wristbands και αφορούν τη γυμναστική σας, όμως αυτή τη φορά με τη μορφή ενός όμορφου ρολογιού.

Στο χώρο της τηλεόρασης όπου η Samsung αποτελεί μία από τις κορυφαίες δυνάμεις, θα δούμε την τελευταία σειρά QLED της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου Q9, που παρουσιάστηκε στην Κορέα στις αρχές του μήνα, και εντυπωσιάζει με τις 88 ίντσες αλλά και την υποστήριξη της τεχνολογίας HDR10+ που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρεία. Δε θα λείπει βέβαια και η δημοφιλής SUHD σειρά της Samsung με τηλεοράσεις που προσφέρουν μοναδικά χρώματα αλλά και υποστήριξη των πιο σύγχρονων προτύπων από τον τομέα της εικόνας αλλά και του ήχου.

 

LG

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουμε και την παρουσίαση της LG μία ημέρα μετά, με κεντρικό θέμα το V30, ένα smartphone για το οποίο ήδη γνωρίζουμε αρκετά με βάση όχι μόνο τις διαρροές αλλά και τις πληροφορίες που έχει γνωστοποιήσει η ίδια η κορεατική εταιρεία. Θα ξεχωρίζει για τη μοναδική οθόνη 5,5 ιντσών Full Vision τεχνολογίας OLED, με ελάχιστα περιθώρια αλλά και για τις δύο κάμερες στο πίσω μέρος με ανάλυση 13 και 16MP αντίστοιχα, προσφέροντας για πρώτη φορά διάφραγμα f/1.6 για κορυφαίες λήψεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ένα δεύτερο smartphone της LG που θα δούμε από κοντά είναι το Q6, μια πρόταση που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, έχοντας όμως χαρακτηριστικά από τη «μεγάλη» κατηγορία της εταιρείας και συγκεκριμένα από το G6 όπως η οθόνη 5,5 ιντσών FullVision.

Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας όπως ήδη έχει επιβεβαιωθεί, μεγάλη παρουσία θα έχουν και τα έξυπνα ψυγεία, με την LG να έχει τα τελευταία χρόνια μοναδικές προτάσεις όπως το InstaView Door-in-Door που επιτρέπει ανάμεσα σε όλα στον καταναλωτή να δει το περιεχόμενο του ψυγείου χωρίς να χρειάζεται καν να ανοίξει την πόρτα.  Αντίστοιχα, θα παρουσιάσει και τις νέες λύσεις για τη φροντίδα ρούχων.

Το ενδεχόμενο παρουσίασης νέας τηλεόρασης είτε αυτή αφορά την OLED σειρά είτε την Super UHD σειρά, παραμένει μικρό, με την LG να δίνει έμφαση στην IFA σε ανακοινώσεις συνεργασιών με βάση το περιεχόμενο. Σίγουρη είναι πάντως η αποκάλυψη δύο οθονών για υπολογιστές,  των μοντέλων 27GK750F και 32GK850G, οι οποίες προορίζονται για gamers, με διαστάσεις 27 και 32 ιντσών αντίστοιχα.

 

Lenovo

Από την πλευρά της Lenovo, γνωρίζουμε με βάση ένα video teaser της εταιρείας ότι θα έχουμε νέες ανακοινώσεις προϊόντων χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής. Καθόλου έκπληξη δεν θα αποτελέσει κάποιο νέο οικονομικό tablet ή smartphone, με τη Lenovo να μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες ανακοινώσεις ενώ στην περσινή έκθεση, η κινεζική εταιρεία εντυπωσίασε με το Yoga Book, ένα ξεχωριστό υβριδικό υπολογιστή που αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα προϊόντα της IFA 2016.

Όμως σε ότι αφορά τη Motorola που ανήκει στη Lenovo, περιμένουμε να δούμε από κοντά το Moto X4, μια «δυνατή» οικονομική πρόταση με οθόνη 5,2 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή, δύο κάμερες στο πίσω μέρος των 12MP, καθώς και μία selfie κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος στα 16MP, ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση.

 

ASUS

Με επίσημη παρουσία πλέον και στην Ελλάδα, η οικογένεια smartphone της ASUS θα γίνει μεγαλύτερη με τη νέα σειρά ZenFone 4 η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και θα παρουσιαστεί επί ευρωπαϊκού εδάφους στην IFA. Συγκεκριμένα η ASUS θα παρουσιάσει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι νέα smartphones για όλα τα βαλάντια. Αυτά είναι τα ZenFone 4, ZenFone Max, ZenFone 4 Pro, ZenFone 4 Max Pro, αλλά και τα ZenFone 4 Selfie, ZenFone 4 Selfie Pro. Μάλιστα οι selfie προτάσεις της εταιρείας αποτελούν και τις πρώτες που έρχονται με διπλή κάμερα όχι στο πίσω αλλά στο εμπρόσθιο μέρος για κορυφαίες selfies.

 

 

Sony

Παραδοσιακά η Sony έχει πάντα κάτι να παρουσιάσει στην IFA, με τη φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση με τα αποκαλυπτήρια τουλάχιστον δύο νέων μοντέλων. Το πρώτο θα είναι το Xperia XZ1 το οποίο θα αποτελεί μία από τις καλύτερες φετινές προτάσεις της Ιαπωνικής εταιρεία αφού θα στηρίζεται στο Snapdragon 835 chipset της Qualcomm, και με την κύρια κάμερα των 19MP να φέρει πιθανότατα χαρακτηριστικά που μόνο η Sony προσφέρει στην κατηγορία όπως εγγραφή βίντεο σε πολύ αργή κίνηση με 960 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι φίλοι της Compact σειράς, θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι αφού οι πληροφορίες αναφέρουν την ανακοίνωση του Xperia XZ1 Compact φέρνοντας κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, σε μικρές διαστάσεις, κάτι που δε συναντάμε συχνά πλέον.

 

Nikon

Στην IFA 2017 θα δούμε και την πολλά υποσχόμενη νέα D-SLR φωτογραφική κάμερα της Nikon, την D850 η οποία ήδη κλέβει καρδιές με τον αισθητήρα 45,7MP με φορμά FX που ενσωματώνει, αλλά και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε 4K ανάλυση χωρίς συντελεστή κροπαρίσματος. Η Nikon D850 υποστηρίζει και λήψη time lapse βίντεο στην 4K ανάλυση, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι απλά εκπληκτικό.

 

Παρουσιάσεις

Οι παραπάνω εταιρείες δεν είναι οι μοναδικές που θα παρουσιάσουν νέα προϊόντα αφού ήδη οι εταιρείες Wiko, Alcatel έχουν επιβεβαιώσει την ανακοίνωση νέων μοντέλων. Θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά τη Huawei αλλά και τη BlackBerry, με τις δύο εταιρείες όμως να έχουν προγραμματισμένες παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ακολουθεί μια λίστα με επιβεβαιωμένες παρουσιάσεις εταιρειών οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά κυρίως από τα επίσημα κανάλια που διαθέτουν στο YouTube

  • Samsung
    30 Αυγούστου 2017
    Ώρα Έναρξης 19:00
  • LG
    31 Αυγούστου
    Ώρα Έναρξης: 10:00
  • Sony
    31 Αυγούστου
    Ώρα Έναρξης: 14:00
  • Huawei
    2 Σεπτεμβρίου
    Ώρα Έναρξης: 15:00

 

Μπορείς να δεις ακόμη