IFA 2018: H Logitech μας μαθαίνει να… κρατάμε ξανά το ποντίκι με το MX Vertical

by K-Admin 1

 

Πόση καινοτομία χωρά στον σχεδιασμό ενός ποντικιού; Να έχει μερικά παραπάνω πλήκτρα στις διάφορες πλευρές του; Να έχει γωνίες που αναδεικνύουν το προσεγμένο του design; Να «σβήνει» απαλά ώστε να στηρίζει ελαφρά τον καρπό; Ε, η Logitech αποφάσισε να κάνει όλα τα παραπάνω να μοιάζουν λεπτομέρειες με το MX Vertical, το ποντίκι που έρχεται να αναπροσδιορίσει τα πάντα, ακόμα και τον τρόπο που το κρατά κανείς!

Ξεκινάμε με τον προσανατολισμό του ο οποίος αντί για οριζόντιος, είναι πλέον σχεδόν κατακόρυφος –με μία ελαφριά κλίση προς τα δεξιά- και υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό. Η Logitech διενήργησε με τη βοήθεια της VSI έρευνες οι οποίες κατέδειξαν τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους καρπούς και τα χέρια τους οι χρήστες υπολογιστών, προβλήματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο που κρατούν το ποντίκι. Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε το σχήμα του MX Vertical το οποίο «αναγκάζει» το χέρι να υιοθετήσει μια στάση που παραπέμπει σε χειραψία. Η ελαφριά κλίση του ποντικιού επιτρέπει στην παλάμη να ακουμπά επάνω του, τη στιγμή που οι υπόλοιπες κινήσεις γίνονται κανονικά με τα δάχτυλα.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι στη θέα και μόνο του MX Vertical ο οποιοσδήποτε θα τρομάξει, θεωρώντας ότι χρειάζεται πολλή εξάσκηση μέχρι να καταφέρει να το χρησιμοποιήσει σωστά, όμως η πραγματικότητα διαφέρει. Μερικά μόνο λεπτά χρήσης αρκούν για να εξοικειωθεί μαζί του ο καθένας. Ναι, είναι λίγο αλλόκοτο στην αρχή, όμως να είσαι σίγουρος πως το χέρι και –κυρίως- το μυαλό σου θα προσαρμοστούν σχεδόν αμέσως στον τρόπο λειτουργίας του. Το MX Vertical είναι πράγματι άνετο –αν και θα πρέπει να περάσουν μέρες χρήσης για να μπορούμε να το ισχυριστούμε μετ’ απολύτου βεβαιότητας- ενώ ό,τι κι αν δοκιμάσαμε να κάνουμε στα Windows (έλεγχος emails, πλοήγηση σε internet και social media, χρήση Excel και PowerPoint κλπ) βγήκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν και το MX Vertical διαθέτει έναν «τίμιο» αισθητήρα στα 4000 DPI, δε θα λέγαμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming. Με εξαίρεση κάποια adventures ή strategies που δεν απαιτούν σβέλτες κινήσεις από πλευράς παίκτη, δεν μπορούμε να φανταστούμε το ποντίκι της Logitech να ανταποκρίνεται με επιτυχία στα υπόλοιπα μοντέρνα shooters, MOBA και battle royale. Από την άλλη βέβαια τα video games αποτελούν ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο οπότε δικαιολογείται.

Η πρόταση της Logitech είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Η μεγαλύτερη πρόκλησή της βέβαια θα είναι να πείσει τους καταναλωτές να της δώσουν μια ευκαιρία –άπαξ και γίνει αυτό, τα υπόλοιπα είναι μάλλον εύκολα. Όπως και να ‘χει θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο.

Μπορείς να δεις ακόμη