IFA 2018: Τι να περιμένουμε.

by k-Admin 3

Από μεθαύριο, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, η IFA, ανοίγει τις πύλες της στο Βερολίνο, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μια σειρά από νέα προϊόντα και υπηρεσίες με τις οποίες θα ασχοληθούμε τους επόμενους μήνες.

Με βάση και τις πρώιμες ανακοινώσεις των εταιρειών, γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε. Αρχικά η Samsung που παραδοσιακά έχει μια από τις μεγαλύτερες παρουσίες στην έκθεση, αναμένεται να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του Galaxy Tab S4 αλλά και του Galaxy Watch, δύο gadgets τα οποία παρουσιάστηκαν στις αρχές του μήνα μαζί με το Galaxy Note9 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως η έμφαση της κορεατικής εταιρείας αναμένεται να δοθεί κυρίως στις τηλεοράσεις αλλά και τις λευκές συσκευές. Ειδικότερα για τις τηλεοράσεις, ίσως μάθουμε περισσότερα για τη MicroLED τεχνολογία που όπως έχει δηλώσει η εταιρεία, αποτελεί αυτή που θα στηριχτεί σε βάθος χρόνου αφού προσφέρει ανώτερα χρώματα ακόμα και από την OLED τεχνολογία.

Από την πλευρά της η LG κρίνοντας από τις ανακοινώσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η LG, θα δούμε τη νέα γενιά των premium προϊόντων Signature για το σπίτι το οποίο περιλαμβάνει φέτος ακόμα και συντηρητή κρασιών.

Άλλη μια εταιρεία με παραδοσιακά έντονη παρουσία στην IFA, η Sony, θα τονίσει το πόσο πιστεύει στην OLED τεχνολογία, παρουσιάζοντας πιθανόν νέα μοντέλα τηλεοράσεων, έχοντας ήδη εντυπωσιάσει με την πρώτη γενιά. Τα φώτα της δημοσιότητας ίσως κλέψει βέβαια η αναμενόμενη παρουσίαση του νέου Xperia, του νέου κορυφαίου smartphone της Ιαπωνικής εταιρείας αλλά και μια νέα γενιά audio προϊόντων στα οποία διακρίνεται η εταιρεία.

H Huawei έχει στα σκαριά ένα νέο smartphone, όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο για να το δούμε αφού τότε είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση της εταιρείας. Όμως η κινεζική εταιρεία θα αξιοποιήσει την παρουσία της στην έκθεση, ανακοινώνοντας το chipset που θα τροφοδοτεί το νέο smartphone και το οποίο θα διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Νέα wearables και smart gadgets ίσως αποτελέσουν παράπλευρες ανακοινώσεις.

Οι φορητοί υπολογιστές είναι ο τομέας που θα δώσει έμφαση η ASUS με νέα ZenBook και VivoBook μοντέλα τα οποία θα ενσωματώνουν τις τελευταίες προτάσεις των Intel, Nvidia και άλλων κατασκευαστών. Πέρσι η εικονική πραγματικότητα είχε την τιμητική της στην έκθεση και φέτος φήμες φέρουν την ASUS να παρουσιάζει ένα νέο προϊόν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος η Lenovo αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα σειρά οικονομικών smartphone και tablet αν και τα φώτα της δημοσιότητας θα επικεντρωθούν σε δύο (ίσως και τρεις) προτάσεις φορητών υπολογιστών, με τη φημολογία να κάνει λόγο για το διάδοχο του Yoga Book το οποίο είχε παρουσιαστεί και πάλι στην IFA πριν δύο χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις μεγάλες ανακοινώσεις από την IFA 2018.

Μπορείς να δεις ακόμη