Και οι φοιτητές έχουν ψυχή… για ψυχαγωγία

by k-Admin 3

Η φοιτητική ζωή ξεκινά για πολλούς φέτος, συνεχίζεται για πολλούς περισσότερους και κάπως έτσι ξεκινά ο κύκλος και η ρουτίνα του προγράμματος των μαθημάτων, των εργαστηρίων, της σχετικής ξεγνοιασιάς, των νέων γνωριμιών, ο οποίος κύκλος πάντα ξεκινά και τελειώνει με… εξεταστική. Η διαδικασία δεν είναι πάντα ευχάριστη, είναι όμως πάντα χρήσιμη. Και όπως κάθε άλλη περίοδος στη ζωή, επωφελείται από καλή επικοινωνία και διασκέδαση, πολλές φορές στο πλαίσιο ενός δωματίου ή ενός διαμερίσματος που μοιράζονται πολλαπλά άτομα, καμιά φορά άγνωστα πριν τα φέρει η τύχη στην ίδια σχολή. Και κάπως πρέπει να συντονιστούν και να διασκεδάσουν όλοι. Εμείς θα μοιράσουμε τα κομμάτια του παζλ αυτού κι εσύ θα διαλέξεις να συνδέσεις αυτά που σου ταιριάζουν και σε ευχαριστούν.

 

Η φοιτητική ζωή φέρνει πιέσεις, γι’ αυτό χρειάζεται πάντα και η διασκέδαση

 

1. Θέλω να έχω μουσική στο χώρο μου, χωρίς να κουβαλάω το στερεοφωνικό.

 

Ευτυχώς για σένα (και όχι μόνο) ένα ασύρματο ηχείο είναι σχεδόν ιδανική επιλογή. Οι επιλογές που έχεις σήμερα μπορούν να προσφέρουν ένταση και ποιότητα ήχου σε μικρό μέγεθος με πολλές δυνατότητες. Μάλιστα ένα ασύρματο ηχείο μπορεί να καλύψει πολλαπλά άτομα, αν διαλέξεις σωστά βέβαια. Μπορείς να του περάσεις μουσική σε κάρτα microSD  ή να στείλεις κατευθείαν τη μουσική που έχεις στο κινητό σου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν οι φίλοι και οι συγκάτοικοι αν χρειαστεί, έτσι δεν χρειάζεται ο καθένας τη δική του λύση. Για τις πιο προσωπικές ακροάσεις βέβαια, καλό είναι να έχεις τα δικά σου ακουστικά, όσο καλύτερη μόνωση προσφέρουν από τον περιβάλλοντα ήχο, τόσο πιο άνετα θα μπορείς να ακούς ό,τι θες, όπως θες, χωρίς να ενοχλείς και να ενοχλείσαι.

 

 

 

2. Πώς μπορώ να ταξινομήσω τη μουσική μου συλλογή;

 

Αν κουβαλήσει ο καθένας τη συλλογή του θα γίνει ένας μικρός χαμός. Συν τοις άλλοις, θα χρειάζεται κάποιου είδους player και, αφού δεν είναι πρακτικό να έχει ο καθένας το δικό του player, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς λίγο διαφορετικά. Δηλαδή οι απαντήσεις που ψάχνεις είναι Spotify, Napster και Apple Music. Το Spotify έχει και δωρεάν πρόγραμμα, αλλά σαφώς η συνδρομή εξυπηρετεί περισσότερο γιατί έρχεται μαζί με ευκολίες που θα σε διευκολύνουν όταν είσαι εκτός βάσης και βασίζεσαι στα δεδομένα του κινητού σου, ενώ το να γλιτώσεις από τις υποχρεωτικές ηχητικές διαφημίσεις δεν είναι και μικρή δουλειά. Το Napster επιτρέπει τη δωρεάν δοκιμή για ένα μήνα, ενώ το Apple Music σε αφήνει να το χρησιμοποιήσεις δωρεάν για τρεις μήνες. Σε κάθε περίπτωση αποκτάς πρόσβαση σε τεράστια ποικιλία μουσικής, σε υπηρεσία που μαθαίνει από τα γούστα σου και σε βοηθά να ανακαλύψεις μουσική που ταιριάζει σε αυτά. Κάποιες έχουν ειδικές σχέσεις με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείς, οπότε μπορεί να έχεις πρόσβαση σε προνομιακή τιμολόγηση. Κοίτα και τα ομαδικά/οικογενειακά πακέτα που μπορείς να μοιραστείς με συγγενείς και φίλους ώστε να έχουν περισσότεροι πρόσβαση, αλλά με μικρότερο κατά κεφαλήν έξοδο. Και μεγάλη μουσική συλλογή να μην έχεις, μια υπηρεσία music streaming καλύπτει σχεδόν κάθε πιθανό “κενό”.

 

 

3. Θέλω να βλέπω ταινίες και τηλεοπτικές σειρές χωρίς να ψάχνω όλη την ώρα. Τι επιλογές έχω;

 

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι… φίλοι σου. Ναι, ανάλογα με τον πάροχο που έχεις διαλέξει για τηλέφωνο και Internet μπορεί να έχεις πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες για streaming όπως OTE TV GO, Nova GO και Vodafone TV, αλλά μην ξεχνάς το Netflix. Διότι μια συνδρομή σε υπηρεσία όπως το Netflix δεν συνδέεται με κάποιου άλλου είδους προϊόν αλλά έχει και επιλογή για χρήση με άλλους. Σκέψου ότι με 12 ευρώ το μήνα μπορούν να βλέπουν ακόμη και τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, διαφορετικά πράγματα, σε διαφορετικές οθόνες με ανάλυση έως και 4K. Με αυτό ως δεδομένο μια συνδρομή παύει να μοιάζει φοβερή υπόθεση. Και έχεις να διαλέξεις από τεράστια ποικιλία ταινιών και σειρών. Χώρια που το Netflix βρίσκεται παντού: Smart τηλεοράσεις, τηλέφωνα, tablets, media players, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών και πάει λέγοντας.

 

 

4.  Οικονομικές επιλογές τηλεόρασεις.

 

Πόσο ανάγκη έχεις τους τηλεοπτικούς σταθμούς; Η απάντησή σου σε αυτό το ερώτημα είναι σημαντική υπόθεση. Αν είναι απολύτως απαραίτητο, τότε μάλλον θα πας προς τη λύση της τηλεόρασης. Από την άλλη βέβαια, ένα καλό monitor μετρίου αναστήματος μπορεί να συνεργαστεί με πάμπολλες συσκευές, ενώ, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει και καλύτερη εικόνα σε διάφορα σενάρια, ακριβώς επειδή είναι το μόνο πράγμα που το απασχολεί. Στα δύσκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επέκταση για έναν υπολογιστή, δίνοντας διέξοδο και σε άλλα σενάρια και ανάγκες. Από εκεί και πέρα κονσόλες, media players και λοιπά μπορούν να καλύψουν όλα τα κενά. Μα υπάρχουν και monitor TV  , σωστά και προτείνονται για την ευκολία τους, έχουν χαμηλό κόστος, αλλά το καλό monitor σπάνια κάνει κόπο να συμπεριλάβει τηλεοπτικό δέκτη. Μπορείς να κινηθείς προς τα εδώ για μια οικονομική λύση, αλλά με ανάλογες προσδοκίες για την εικόνα. Εναλλακτικά, μια τηλεόραση θα έχει (ανάλογα με το μοντέλο) τις δικές της εφαρμογές, θα πιάνει κανάλια (αν έχεις πρόσβαση σε κεραία βέβαια) και είναι εύκολο να έχει και περισσότερες θύρες HDMI από ένα monitor. Και σίγουρα είναι η καλύτερη λύση όταν πρόκειται να δεις κάτι με παρέα. Από την άλλη, για πολλά πράγματα θα σε καλύπτει το laptop σου ή το tablet σου. Δεν μπορεί, όλο και κάτι θα έχεις για να κάνεις εργασίες και να σερφάρεις άλλωστε. Εκτός από το τηλέφωνό σου προφανώς.

 

 

5.  Θέλω να παίζω και κανένα παιχνίδι.

 

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με κάποια κονσόλα, όπως το Xbox One ή το PS4. Μη σκέφτεσαι ποιο είναι καλύτερο από το άλλο, δεν έχει νόημα. Τα περισσότερα παιχνίδια βγαίνουν παντού και σημασία έχει να είναι καλά τα παιχνίδια και να προσφέρονται για παρέα. Αν έχεις κάποια κονσόλα στο σπίτι, μπορείς να την πάρεις μαζί σου. Αν όχι, μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει κέφι. Αν είναι να τη μοιράζεσαι με συγκεκριμένη παρέα κάθε τόσο, τότε δες αν έχουν οι υπόλοιποι κονσόλα και ποια. Διότι με το να ακολουθήσεις το ρεύμα της παρέας σημαίνει κάποια πράγματα στην πράξη. Είναι πιο πιθανό να έχει ο καθένας το δικό του χειριστήριο, αντί να μπαίνεις σε διαδικασία να ψάχνεις κάποιο επιπλέον για να υπάρχει ελπίδα να βγει το “πρωταθληματάκι” με τους φίλους. Επιπλέον μπορούν όλοι οι λογαριασμοί Xbox Live και PS Plus να μπουν στο ίδιο σύστημα και να έχουν όλοι πρόσβαση σε συνδυασμένη συλλογή παιχνιδιών που έχουν σε ψηφιακή μορφή έτσι κι αλλιώς. Ό,τι είναι σε δισκάκι μπορεί να μεταφερθεί κατά το δοκούν. Και έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι, μέχρι να χωρίσουν οι δρόμοι (και οι λογαριασμοί).

 

 

 

6. Όλες οι συσκευές να έχουν πρόσβαση στο Internet αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

 

Κάποιες συσκευές επικοινωνούν ασύρματα σε μια συχνότητα, κάποιες άλλες προτιμούν διαφορετική. Γενικά όλα χωρίζονται σε δυο συγκεκριμένες. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι το modem ή το wireless router. Αυτό που χρειάζεται είναι να υποστηρίζεται η λειτουργία σε dual band, δηλαδή σε δυο συχνότητες ταυτόχρονα, έτσι όλες οι ασύρματες συσκευές “βλέπουν” το router, και αυτό με τη σειρά του φροντίζει για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

 

 

 

7. Θέλω να μπορώ να “streamάρω” από υπολογιστή και φορητές συσκευές σε μεγαλύτερη οθόνη

 

Αν υπάρχουν συσκευές της Apple τριγύρω, τότε μάλλον θα χρειαστείς ένα Apple TV. Αν όχι, τότε μπορείς να αρκεστείς σε συσκευή Google Cast που συνδέεται σε οθόνη και αναλαμβάνει την επικοινωνία με το τηλέφωνο και όχι μόνο. Υπολογιστή θα έχεις σίγουρα για τα υπόλοιπα, οπότε μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ως server με τη βοήθεια του Plex. Έτσι μπορείς να στείλεις μουσική, ταινίες, σειρές κ.λπ. στην τηλεόραση, είτε με την ανάλογη εφαρμογή στην ίδια την τηλεόραση, είτε μέσω άλλης συσκευής που έτσι κι αλλιώς συνδέεις πάνω της, όπως π.χ. μια κονσόλα για παιχνίδια.

Αν είναι να μείνεις μέσα, με παρέα ή χωρίς, δύσκολα θα καταφέρεις να βρεις “κενά” στη διασκέδασή σου αν στήσεις με απλή λογική την ψυχαγωγία σου. Στα περισσότερα θα διαπιστώσεις ότι είσαι ήδη έτοιμος ή μπορείς να είσαι με μικρή συνεισφορά από φίλους και συμφοιτητές. Μόνο μην μπερδέψεις το διάβασμα για την εξεταστική με τη διασκέδαση. Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησε κανείς.

Μπορείς να δεις ακόμη