IFA 2018: Το νέο Xperia XZ3 μας έκανε να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για τα smartphones!

by k-Admin 3

 

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και η Sony παρουσίασε στην IFA του Βερολίνου τη νέα της ναυαρχίδα στα smartphones, το πανίσχυρο Xperia XZ3. Έξι μόλις μήνες μετά το λανσάρισμα του XZ2, η Sony επανέρχεται με μία συσκευή που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί μια ενημερωμένη έκδοση του τελευταίου, στην πράξη το Xperia XZ3 μοιάζει σαν ένα ελαφρώς μεγεθυμένο XZ2.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς και με δεδομένες τις ομοιότητες σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την αισθητική, οι διαφορές των δύο συσκευών εντοπίζονται στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Το XZ3 έρχεται με οθόνη η οποία είναι μεγαλύτερη αφ’ ενός σε διαστάσεις (6 ίντσες έναντι 5.7) και αφ’ ετέρου σε ανάλυση (2880 x 1440 έναντι 2160 x 1080) ενώ διαθέτει και καλύτερο πάνελ (οι διαφορές μεταξύ OLED και LCD είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς με τη νέα συσκευή να λειτουργεί με τις βραβευμένες τεχνολογίες που συναντάμε στις τηλεοράσεις Bravia της Sony).

 

 

Σε ό,τι αφορά τον επεξεργαστή, το Xperia XZ3 δεν διαφέρει καθόλου σε σχέση με τον προκάτοχό του αφού η Sony το έχει εξοπλίσει με έναν Snapdragon 845 τον οποίο πλαισιώνουν τα αναμενόμενα 4 GB RAM και 64 GB εσωτερικού χώρου. Οι κάμερες της συσκευής βέβαια αποτελούν εκ των δυνατότερων «χαρτιών» της με την κύρια να διαθέτει αισθητήρα 19 MP και να προσφέρει λειτουργίες εγγραφής βίντεο στα 960 fps (slow motion) και σε 4K ανάλυση –με υποστήριξη HDR. Η δε κάμερα πρόσοψης έχει αναβαθμιστεί στα 13 MP ενώ έχει εμπλουτιστεί και με δυνατότητα 3D σάρωσης προσώπου. Μια μικρή αύξηση, τέλος, έχουμε και στη χωρητικότητα της μπαταρίας η οποία πλέον βρίσκεται στα 3330 mAh, από τα 3180 mAh του XZ2.

Αφήνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά παρασάγγας, η Sony δίνει μεγάλη βάση στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής. Λειτουργίες όπως η έξυπνη εκκίνηση που θέτει σε λειτουργία την κάμερα του τηλεφώνου όταν η συσκευή σηκώνεται οριζοντίως και η πλευρική μπάρα που προβλέπει την εφαρμογή που θέλει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης είναι μεν ενδιαφέρουσες και πράγματι αλλάζουν σε έναν βαθμό την εμπειρία χρήσης της συσκευής, όμως είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες προοπτικές για την τεχνητή νοημοσύνη σε ό,τι αφορά τα smartphones. Το smartphone της Sony θα είναι από τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν με την τελευταία έκδοση λογισμικού Android 9 Pie.

 

 

Εμφανισιακά, το Xperia XZ3 είναι μια υπέροχη συσκευή, η 3D γυάλινη επιφάνειά της, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το design της και της προσφέρει άριστη εφαρμογή στο χέρι. Τα δε τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι βελτιωμένα συγκριτικά με τον προκάτοχό του, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογούν το λανσάρισμα και δεύτερης σειράς μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως και να ‘χει, η διάθεση του Xperia XZ3 στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Μπορείς να δεις ακόμη