IFA 2018: Η Signature Kitchen Suite της LG είναι η κουζίνα στην εποχή του έξυπνου σπιτιού

by K Admin

 

Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα concept που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στην IFA του Βερολίνου, τότε η Signature Kitchen Suite της LG θα ήταν ένα εκ των φαβορί. Η «έξυπνη κουζίνα» που παρουσίασε η LG, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση που αλλάζει άρδην τον ρόλο ενός εκ των πλέον κομβικών χώρων του σπιτιού –και παράλληλα την εμπειρία που προσφέρει αυτό.

Πρόκειται για ένα σετ από premium εντοιχισμένες συσκευές κουζίνας, κατασκευασμένο με γνώμονα τις ανάγκες και τα δεδομένα ενός ευρωπαϊκού σπιτιού –εξ ου και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Ευρώπη. Αποτελείται από φούρνο και εστίες μαγειρέματος, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, μηχανή εσπρέσο και κάβα κρασιού, με τις εντοιχισμένες συσκευές της LG να εκμεταλλεύονται όλο τον διαθέσιμο χώρο και να κατ’ επέκταση να χωρούν ακόμα και στις μικρότερες κουζίνες.

 

 

Το design των συσκευών είναι εντυπωσιακό, απόρροια της συνεργασίας της LG με τις ιταλικές φίρμες Valcucine και Arclinea. Μίνιμαλ γραμμές και μια σειρά σχεδίων και μοτίβων με κομψά φινιρίσματα και επιλογή ανοξείδωτου ατσαλιού συνθέτουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα που θα αναβαθμίσει το χώρο της κουζίνας, δημιουργώντας μία υψηλών προδιαγραφών αισθητική. Είναι σε θέση να ενταχθεί άνετα σε κάθε υπάρχοντα χώρο, διαμορφώνοντας το ιδανικό μαγειρικό περιβάλλον για κάθε καταναλωτή.

Οι συσκευές της Signature Kitchen Suite όμως δεν είναι μόνο design. Η LG τις έχει «προικίσει» με μια σειρά εντυπωσιακών δυνατοτήτων όπως τις λειτουργίες ProHeat και Speed Clean για ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στο εσωτερικό του φούρνου και εύκολο καθάρισμα των λεκέδων και την ικανότητα του πλυντηρίου να χρησιμοποιεί ατμό υψηλής θερμοκρασίας.

Αυτό που φυσικά «απογειώνει» τη Signature Kitchen Suite δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών της σε δίκτυο Wi-Fi, χάρη στην οποία αυτές είναι πλήρως συμβατές με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και προσωπικούς βοηθούς όπως η Alexa και το Google Assistant. Ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να παρακολουθεί απομακρυσμένα τη λειτουργία τους, να κατεβάζει νέες συνταγές και να τις στέλνει απ’ ευθείας στο φούρνο καθώς επίσης και να αναζητά νέες ιδέες και προτάσεις μέσω εφαρμογών όπως τα Innit, Drop και SideChef.

 

 

Η κουζίνα λοιπόν περνά σε άλλη φάση και γίνεται πλέον με κάθε επισημότητα «έξυπνη», χάρη στην ολοκληρωμένη πρόταση της LG. Η Signature Kitchen Suite έρχεται να μεταμορφώσει εκ βάθρων ένα ολόκληρο δωμάτιο του σπιτιού, αποδεικνύοντας σε τι βαθμό είναι σε θέση να επηρεάσει η τεχνολογία τη ζωή μας πλέον.

Η Signature Kitchen Suite θα διατεθεί αρχικά στην Ιταλία προς τα τέλη του έτους, για να ακολουθήσουν εν καιρώ και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη