IFA 2019: Ήχος και Sony, ένας ακαταμάχητος συνδυασμός

by Admin_

Μπορεί να μην μας επιφύλασσε ανακοινώσεις γύρω από την εικόνα, όμως η Sony είχε αρκετά νέα προϊόντα στον εκθεσιακό της χώρο στην IFA 2019, γύρω από τον ήχο, ένας τομέας που η Ιαπωνική εταιρεία έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο.

 

40 χρόνια Walkman

Αυτό μας υπενθυμίζει άλλωστε η εταιρεία με την παρουσίαση ενός συλλεκτικού και επετειακού Walkman, προκειμένου να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου φορητού media player, του Sony TPS-L2 που έφερε την επανάσταση.

Αυτή τη φορά, το μοντέλο NW-A1000TPS Walkman ακολουθώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία, είναι ένας μικρός -σε μέγεθος- mp3 media player, ο οποίος όμως τρέχει Android και έρχεται με μια πολύ όμορφη θήκη, στα χρώματα του πρώτου Walkman. Η θήκη διαθέτει ένα κενό σημείο στο οποίο κατά την αναπαραγωγή μουσικής, απεικονίζεται με ψηφιακό τρόπο η κίνηση μιας παραδοσιακής κασέτας φέρνοντας μνήμες από το παρελθόν. Ο ήχος αναμένεται να βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα εξαιτίας της παρουσίας του επεξεργαστή DSEEE HX που επιτρέπει το upscale μουσικών κομματιών σε μουσικής Hi-Fi ενώ εντύπωση προκαλεί η λειτουργία upscale κομματιών mp3 με ήχο που θυμίζει αναπαραγωγή από πικάπ. Η αυτονομία του φτάνει τις 26 ώρες ενώ διαθέτει θύρα USB-C. Κυκλοφορεί τον προσεχή Νοέμβριο.

 

WI-1000MX2

Έχοντας ήδη σημαντική παρουσία στην κατηγορία των ακουστικών και ειδικότερα σ’ αυτά που διαθέτουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, μια τεχνολογία στην οποία η Sony πρωτοστατεί, η ιαπωνική εταιρεία φέρνει στο Βερολίνο αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό, τα WI-1000XM2.

Η νέα προσθήκη στη γκάμα προϊόντων της Sony αποτελεί μια νέα προσπάθεια για την εταιρεία στα neckband ασύρματα ακουστικά, στα ακουστικά δηλαδή που ενώνονται μέσω ενός εύκαμπτου στηρίγματος για το λαιμό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη για να μην επηρεάζεται ο κάτοχός τους. Με εξαιρετική ποιότητα ήχου όπως διαπιστώσαμε, το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας αφού ενσωματώνει τον επεξεργαστή εξουδετέρωσης θορύβου HD QN1, τον ίδιο που ενσωματώνουν τα δημοφιλή WH-1000XM3 ακουστικά της Sony.

Ειδικότερα για τον ήχο, η Sony έχει καταφέρει να προσφέρει σε ένα τόσο μικρό πακέτο, κορυφαία ποιότητα ήχου που ξεχωρίζει για τα βαθιά μπάσα και τις πιο καθαρές μεσαίες νότες, δίνοντας αρκετές δυνατότητες στον χρήση μέσα από την εφαρμογή που συνοδεύουν τα ακουστικά. Η τοποθέτησή τους στο αυτί γίνεται σχετικά εύκολα αφού ο σχεδιασμός τους επιτρέπει την γρήγορη τοποθέτηση μέσα στο αυτί με ασφάλεια. Η αυτονομία τους υπολογίζεται στις 10 ώρες ενώ με μόλις 10 λεπτά φόρτισης μέσω της ειδικής βάσης, ο χρήστης μπορεί να ακούσει την αγαπημένη του μουσική για 80 λεπτά.

 

SA-Z1

Εκτός από Walkman και ακουστικά, η Sony παρουσίασε και ένα νέο σύστημα ηχείων, το SA-Z1, το οποίο είναι μέρος της σειράς Signature που συνδυάζει τις τεχνολογίες ήχου που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία εδώ και δεκαετίες.

Μπορείς να δεις ακόμη