IFA 2019: Η Asus παρουσιάζει τα νέα της laptops

 

Η Asus έκανε «ποδαρικό» στην IFA 2019, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια της με νέες σειρές φορητών υπολογιστών στο Βερολίνο.

Τα ProAr StudioBook είχαν την τιμητική τους. Mε όπλο τα κορυφαία τεχνικά τους χαρακτηριστικά, έρχονται να εστιάσουν στους επαγγελματίες. Η ναυαρχίδα της κατηγορίας είναι το ProArt StudioBook One, ένας φορητός 15,6” με NVIDIA Quadro RTX, επεξεργαστή Intel Core i9 και οθόνη 4K UHD Pantone Validated με εκπληκτική απεικόνιση χρωμάτων –ό,τι πρέπει για σχεδιαστές, γραφίστες και animators. Όλα τα ProArt είναι εξοπλισμένα με το ScreenPad 2.0, μία οθόνη αφής που αντικαθιστά το παραδοσιακό touchpad, δίνοντας στον χρήστη ακόμα περισσότερες επιλογές.

Η σειρά περιλαμβάνει άλλα τέσσερα μοντέλα με επεξεργαστές Core i7 και Xeon, γραφικά Quadro RTX 5000 και Nano Edge οθόνες. Το ProArt StudioBook Pro X για παράδειγμα θα είναι το πρώτο Quadro laptop με οθόνη Nano Edge πλήρους πλαισίου –γεγονός που του επιτρέπει να έχει διαστάσεις εφάμιλλες με εκείνες ενός laptop 15”, παρ’ ότι ανήκει στη μεγαλύτερη κατηγορία των 17,3”. Δεν ανακοινώθηκε η τιμή και η ακριβής ημερομηνία διαθεσιμότητας για τα ProArt StudioBook δεν έγινε γνωστή.

Μεταξύ των ανακοινώσεων της Asus, υπήρξε και μία που έκλεψε τις εντυπώσεις. Αναφερόμαστε φυσικά στο «ελαφρύτερο laptop 14” στον κόσμο», το AsusPro B9. Με βάρος μόλις 880 γραμμάρια, αποτελεί την επιτομή της φορητότητας χωρίς όμως να θυσιάζει κάτι σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του. Διαθέτει Full HD οθόνη Nano Edge, επεξεργαστή Core i7 10ης γενιάς, δύο SSD του 1 TB έκαστος σε RAID (0 ή 1), Thunderbolt 3, Wi-Fi 6 και μνήμη LPDDR4X –στην κορυφαία εκδοχή του.

Η αίσθηση που μας άφησε το AsusPro B9 ήταν απλά μοναδική. Το βάρος του θυμίζει… tablet και ως εκ τούτου ο χρήστης μπορεί να το κρατά άνετα με το ένα χέρι. Το προφίλ του είναι μόλις 15 mm (ή 14,99 mm για να ακριβολογούμε). Αυτό σημαίνει πως χωρά άνετα σε κάθε τσάντα, καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο. Η κυκλοφορία του στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη υπολογίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

 

Οι λάτρεις των video games σίγουρα δεν έμειναν παραπονεμένοι. Το gaming brand της Asus, Republic of Gamers είδε τέσσερα μοντέλα να λανσάρονται σε μία εντυπωσιακή και συνάμα ατμοσφαιρική απόχρωση του μπλε (Glacier Blue hue). Τα Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix G G531 και Strix G G71 δίνουν το «παρών» στην IFA. Αναμένεται να εμφανιστούν σύντομα και στα καταστήματα. Οι ισχυρότερες εκδόσεις των Zephyrus έρχονται με Core i7 9ης γενιάς, 32 GB DDR4 RAM, οθόνες IPS 240 Hz, κάρτες γραφικών από την NVIDIA και τροφοδοσία μέσω USB.

Από τις ανακοινώσεις της Asus στην κατηγορία των laptops που θα μας απασχολήσουν σύντομα, είναι αυτή του Zenbook Pro Duo. Πρόκειται για έναν φορητό υπολογιστή που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό αφού διαθέτει όχι μία αλλά δύο οθόνες. Η δεύτερη οθόνη μάλιστα έχει μεγάλο μέγεθος και είναι τοποθετημένη πάνω ακριβώς από το πληκτρολόγιο. Η παρουσία της προορίζεται για δημιουργούς και ειδικότερα όσους ασχολούνται με επαγγελματικές εφαρμογές όπως Autocad, Adobe Premiere Pro, Photoshop και άλλες, έχοντας τοποθετήσει τα εργαλεία ελέγχου στη δεύτερη οθόνη και έχοντας περισσότερη ωφέλιμη επιφάνεια στην κεντρική οθόνη.

 

Το ZenBook Pro Duo θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, το πρώτο με Core i9 επεξεργαστή, GeForce RTX 2060 και 15,6 ιντσών οθόνη τεχνολογίας OLED με 4K ανάλυση ενώ το δεύτερο έρχεται με μικρότερη οθόνη 14 ιντσών Full HD, Intel Core i7 και Nvidia GeForce MX250. Η δεύτερη οθόνη έχει μέγεθος 14,4 ιντσών στο ανώτερο μοντέλο και 12,6 ίντσες στο «μικρότερο».

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη