IFA 2019: Νέα διάφανη OLED TV από την Panasonic

 

Στην έκθεση IFA 2019 στο Βερολίνο, η Panasonic παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο τηλεόρασης OLED με διαφανές πάνελ, το οποίο φαίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό και με πολύ βελτιωμένα επίπεδα μαύρου σε σχέση με τα πρωτότυπα που παρουσίασε η εταιρεία σε προηγούμενες εκθέσεις τεχνολογίας.

Αυτή η πρωτοποριακή τηλεόραση έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία επίπλων Vitra και αποτελεί κοινή συνεργασία μεταξύ του σκανδιναβού σχεδιαστή Daniel Rybakken και της Panasonic Design Kyoto.

Η οθόνη αποτελείται από ένα διπλό πάνελ LCD ανάλυσης , με μονόχρωμο εσωτερικό πίνακα που ρυθμίζει έναν οπίσθιο φωτισμό LED. Η οθόνη τοποθετείται σε ένα λεπτό ξύλινο πλαίσιο, δίνοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για γυάλινο πάνελ ενός επίπλου.

Η νέα φουτουριστική τηλεόραση της Panasonic υπόσχεται αναλογία αντίθεσης 1.000.000: 1. Μπορεί επίσης να στρέψει τη φωτεινότητα στα 1000 nits ενώ καλύπτει το 99% του προτύπου χρώματος DCI P3. Επιπλέον, προσφέρει πολύ υψηλή γωνία θέασης χωρίς να χάνει την ακρίβεια των χρωμάτων.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το εν λόγω project βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, με το πρώτο ολοκληρωμένο μοντέλο να είναι έτοιμο εγκαίρως για την CES 2020 τον Ιανουάριο.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη