IFA 2019: Τα νέα συστήματα της Lenovo επαναπροσδιορίζουν την έννοια του laptop

Μία μέρα πριν η IFA 2019 ανοίξει και επίσημα τις πύλες της, η Lenovo παρουσίασε τις προτάσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσής της, Tech Life, εκεί όπου το ενδιαφέρον μαγνήτισαν τα νέα laptops της εταιρείας. Με τον καινοτόμο σχεδιασμό, τον ευέλικτο χαρακτήρα και το πλήθος εντυπωσιακών λειτουργιών και δυνατοτήτων τους.

Το Yoga C940 ήταν εκείνο που αναμφίβολα ξεχώρισε έναντι των υπολοίπων. Ένα 2-σε-1 στην κατηγορία των 14”, υιοθετεί μοντέρνο design χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας υλικά με το μέταλλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, προσδίδοντας premium χαρακτήρα. Η οθόνη αφής με το σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο διαθέτει notch για τη webcam. Περιστρέφεται 360ο, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το laptop και ως tablet. Ο επεξεργαστής Intel Core i7 10ης γενιάς προσφέρει την απαιτούμενη ισχύ. Η παρουσία τεχνολογιών Wi-Fi 6, Dolby Vision και Dolby Atmos σε συνδυασμό με τη γραφίδα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που φτάνει και τις 17,5 ώρες κάνουν τη διαφορά.

 

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το Yoga S740, άλλη μία πρόταση της Lenovo στις 14” που δίνει έμφαση στη φορητότητα και την ευελιξία. Με σώμα από αλουμίνιο, ιδιαίτερα κομψό (προφίλ 18,1 mm στο παχύτερο σημείο του) και εκπληκτικά ελαφρύ αφού δε ζυγίζει πάνω από 1,4 kg. Το Yoga S740 έρχεται με επεξεργαστές έως και Intel Core 10ης γενιάς, αισθητήρα Time of Flight,.αναβαθμισμένη λειτουργία Eye Care και προαιρετικές κάρτες γραφικών NVIDIA GeForce. Η τεχνολογία Dolby Vision σε συνδυασμό με τα ηχεία Dolby Atmos προσφέρουν πραγματικά κινηματογραφικές εμπειρίες κατά την παρακολούθηση πολυμέσων με το laptop μάλιστα να έχει τη δυνατότητα να σταματήσει αυτόματα την αναπαραγωγή μίας ταινίας αν ο χρήστης φύγει από μπροστά του –μέχρι εκείνος να επιστρέψει.

Έχοντας ως βάση το αλουμίνιο, το Lenovo Yoga C740 ανακοινώθηκε σε εκδόσεις των 14” και 15”. Ενσωματώνει οθόνη αφής για άνετη χρήση 2-σε-1 ενώ είναι πλαισιωμένο από μια σειρά έξυπνων λειτουργιών όπως ασφαλή σύνδεση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, Shutter Privacy Backup TrueBlock, υποστήριξη Amazon Alexa και φόρτιση RapidCharge. Η Lenovo το έχει εφοδιάσει με ηχεία Dolby Atmos, μπαταρία με αντοχή 13 και 15 ώρες για τα μοντέλα των 14” και 15” αντίστοιχα και οθόνη που μπορεί να φτάσει τα 500 nits σε ό,τι αφορά τη φωτεινότητά της –στις 15” μόνο, αφού το 14άρι μοντέλο έρχεται με IPS πάνελ. Κάτι που αξίζει να υπογραμμίσουμε σχετικά με το Yoga C740, είναι τα δύο υπέροχα χρώματα στα οποία θα διατεθεί.–τα mica και iron grey είναι ακόμα πιο όμορφα από κοντά!

 

Το Lenovo Yoga C640 είναι η ιδανική επιλογή για όσους δίνουν έμφαση στη φορητότητα. Πρόκειται για το μικρότερο σύστημα 2-σε-1 (για καταναλωτές). Αυτό ωστόσο δεν το εμποδίζει να ενσωματώνει Intel Core i7 10ης γενιάς, συνδεσιμότητα Wi-Fi 6 και προαιρετικά 4G LTE και τεχνολογία Dolby Atmos για χρήση ακουστικών. Η οθόνη αφής είναι ευρείας γωνίας αποδίδοντας ανάλυση Full HD. Αξίζει να αναφερθεί πως η μπαταρία του συστήματος αντέχει έως και 20 ώρες.–απόρροια της άριστης διαχείρισης πόρων που επιτυγχάνει αυτό. Η γραφίδα της Lenovo για σκίτσα ή γράψιμο είναι προαιρετική.

Η διάθεση των συστημάτων αναμένεται να ξεκινήσει τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο –ανάλογα το μοντέλο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη