IFA 2019: To Logitech MX Master 3 είναι ό,τι πιο άνετο έχουμε δει σε ποντίκι

by Admin_

Όταν η κουβέντα πάει στα ποντίκια, το όνομα της Logitech είναι από εκείνα που πέφτουν πρώτα στο τραπέζι. Στην IFA 2019 η εταιρεία φρόντισε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τη φήμη της παρουσιάζοντας το MX Master 3, τη νέα της πρόταση στη high end κατηγορία. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα και σίγουρα δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο.

Το design του τραβά την προσοχή αφού ξεχωρίζει από εκείνο ενός συμβατικού μοντέλου. Κατάλληλο για δεξιόχειρες μόνο, έρχεται με την αριστερή του πλευρά σχετικά υπερυψωμένη σε σχέση με τη δεξιά, προσφέροντας ωστόσο σταθερό και άνετο κράτημα. Σε αυτό βοηθά αρκετά και η επιφάνεια ανάπαυσης του αντίχειρα. Ο τελευταίος έχει πρόσβαση στα συνήθη δύο πλήκτρα που εκτελούν τις λειτουργίες μπροστά-πίσω στον browser αλλά προγραμματίζονται για να ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του χρήστη, και μία επιπλέον ροδέλα κύλισης την οποία η Logitech ονομάζει thumbwheel.

Μιλώντας περί scrolling, αξίζει να αναφέρουμε ότι μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του MX Master 3 έχει να κάνει με τη ροδέλα κύλισης –αυτή που βρίσκεται στο επάνω μέρος του. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, το MagSpeed Wheel (ω ναι, έχει και όνομα πλέον) διαθέτει μηχανισμό με οδοντωτό τροχό και ηλεκτρομαγνήτες. Διαθέτει δε δύο λειτουργίες κύλισης, την οδοντωτή και την ελεύθερη, με το «κλικ» στην πρώτη να είναι ισχυρότερο και το scrolling στη δεύτερη να είναι ταχύτερο. Σύμφωνα με τη Logitech μιλάμε για 1.000 γραμμές το δευτερόλεπτο, κάτι που διαπιστώσαμε και οι ίδιοι με μία γρήγορη δοκιμή στο Excel.

Το βάρος του ποντικιού είναι αρκετά χαμηλό -μόλις 141 γραμμάρια- οπότε ο έλεγχός του είναι παιχνιδάκι. Εφαρμόζει άνετα σε παλάμες κανονικού μεγέθους όντας πάντως κατάλληλο και για εκείνους που έχουν μεγαλύτερα χέρια. Η ανάλυσή του είναι στα 4.000 DPI ενώ λειτουργεί πρακτικά σε κάθε επιφάνεια –δοκιμάσαμε ξύλο, γυαλί, ύφασμα, επιφάνεια laptop (!) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Από πλευράς αυτονομίας δεν τα πάει κι άσχημα, αφού κατά τη Logitech αντέχει για 70 ημέρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση η οποία μάλιστα γίνεται με καλώδιο USB-C –επιτέλους!

Υπενθυμίζουμε πως όλα τα πλήκτρα του MX Master 3 είναι προγραμματιζόμενα και αυτό σε συνδυασμό με το προσεγμένο του design είναι που κάνει την πρόταση της Logitech ιδανική επιλογή για εκείνους που το ποντίκι αποτελεί… προέκταση του χεριού τους. Με εργονομικό design, άψογη συμπεριφορά και πλήθος δυνατοτήτων δώστε του μια ευκαιρία αν πιστεύετε ότι έχει φτιαχτεί για εσάς.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη