IFA 2019: Το Galaxy A90 κάνει το 5G προσιτό σε όλους

by Admin_

Το Samsung Galaxy A90 σηματοδοτεί μία μικρή «επανάσταση» σε ό,τι αφορά το 5G και ο λόγος δεν είναι άλλος από την τιμή του. Aποτελεί μία πρόταση που ναι μεν παραμένει στην κατηγορία των high end συσκευών, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά φθηνότερη από τις υπόλοιπες 5G λύσεις της Samsung –βλ. Galaxy Note 10+, Galaxy S10+ και Galaxy Fold.

H σειρά Galaxy A της Samsung μας έχει συνηθίσει κατά το παρελθόν σε κυκλοφορίες που επιτυγχάνουν εξαιρετική σχέση τιμής/απόδοσης και το Α90 δεν παρεκκλίνει από τον εν λόγω κανόνα. Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή ενώ το βάρος του βρίσκεται λίγο πάνω από τα 200 γραμμάρια, απόρροια του πλαστικού που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον –χωρίς πάντως να προσφέρει την premium αίσθηση που θα θέλαμε στην αφή. Το σχέδιο της συσκευής είναι σχετικά μακρόστενο, προσφέροντας ωστόσο άνετο κράτημα.

Η οθόνη είναι μία Super AMOLED 6,7” τύπου Infinity U, με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο και dewdrop στην κορυφή για την κάμερα πρόσοψης των 32 MP. Η ποιότητα αναπαραγωγής των χρωμάτων είναι ικανοποιητική ενώ σε καλά επίπεδα κυμαίνεται και η φωτεινότητά της. Στο πίσω μέρος συναντάμε την τριπλή κάμερα του A90 με αισθητήρες 48 MP, 8 MP και 5 MP η οποία μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις αφού ήταν σε θέση να εστιάσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, ενεργοποιώντας άμεσα εφέ και λοιπές επιπρόσθετες λειτουργίες.

Γενικότερα στον χρόνο που περάσαμε μαζί του, το A90… πετούσε. Η απόκρισή του ήταν εκπληκτική και το ίδιο ισχύει και για τη συμπεριφορά του κατά το multitasking. Δοκιμάσαμε κάμποσα παιχνίδια αλλά και απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα 8 GB RAM (θα διατεθεί και σε έκδοση με 6 GB) και τον επεξεργαστή οκτώ πυρήνων Snapdragon 855 με τα οποία είναι εφοδιασμένη η συσκευή. Μιας που αναφερθήκαμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του A90, να συμπληρώσουμε πως έρχεται με 128 GB χωρητικότητας και υποστήριξη microSD.

Η μπαταρία της συσκευής είναι χωρητικότητας 4.500 mAh, κάτι που προσμετρείται στα θετικά της, και πλαισιώνεται ιδανικά από λειτουργία ταχείας φόρτισης 25 W. Το A90 είναι dual SIM, διαθέτει υποδοχή USB-C και υποστηρίζει Bluetooth 5.0, Wi-Fi και NFC. Απουσιάζει η θύρα 3,5 χιλιοστών. Φυσικά όλα τα λεφτά είναι η συνδεσιμότητα 5G που προσφέρει. Αν συνυπολογίσουμε και την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της κατηγορίας του τιμή, τότε μιλάμε για μία πρόταση-λουκούμι για τους early adopters του 5G.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη