IFA 2020: Η LG παρουσίασε το όραμά της για το σπίτι του μέλλοντος

Κατά τη διάρκεια της IFA 2020, η LG Electronics (LG) παρουσίασε το όραμά της για το σπίτι του μέλλοντος, με κεντρικό σύνθημα το “Life’s Good From Home”. Υπό μορφή ολογράμματος εμφανίστηκε στη σκηνή ο CTO Dr. I.P. Park που αναφέρθηκε στην οπτική της εταιρείας για το μέλλον, που στοχεύει στην βελτιστοποίηση τριών βασικών παραγόντων, φροντίδα, αξιοπιστία και διασκέδαση.

“Στην εποχή που ζούμε, το μέλλον είναι πιο αβέβαιο από ποτέ. Η LG πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να κάνουμε αλλαγές στον κόσμο μας, αντιλαμβανόμενοι ότι το σπίτι μας μπορεί να μας παρέχει νέες προοπτικές. Ως πρωτοπόροι του lifestyle, είμαστε πλέον ακόμα πιο αποφασισμένοι να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο”, σημείωσε ο Dr. Park.

Η παρουσίαση είχε ως κεντρικό θέμα την πλατφόρμα LG ThinQ, που συνεχίζει να αναπτύσσεται και μέσω του σχετικού app προσφέρει εμπειρίες που εκτείνονται από την υποστήριξη των πελατών έως και την προμήθεια αγαθών. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής, είναι δυνατή η ανάλυση της κατάστασης κάθε συσκευής και η παροχή οδηγιών για τη συντήρηση και επισκευή της.

Ένα παράδειγμα εφαρμογής της παραπάνω πλατφόρμας είναι το LG ThinQ Home. Μια ολοκληρωμένη λύση για το σπίτι που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της εταιρείας για το μελλοντικό σπίτι, μέσω συσκευών που συνδέονται μεταξύ τους.

Πέρα από τα παραπάνω, υπήρξαν και αναφορές σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως η υποστήριξη της τεχνολογίας nVidia GSync από τα monitors της LG κάτι που φέρνει σε νέα επίπεδα την εμπειρία σου αν είσαι gamer. Ακόμα, ο Dr. Park μίλησε και για την κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρουν οι OLED τηλεοράσεις της LG, μέσω του α9 Gen3 AI Processor, που μέσω ενός εξελιγμένου αλγόριθμου σου προσφέρει κάθε φορά την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Μάλιστα, με τα νέα συστήματα ήχου της εταιρείας, η ένταση θα διαμορφώνεται ανάλογα με το που βρίσκεσαι κάθε φορά.

Τέλος, η εποχή του COVID-19 έστρεψε την προσοχή της LG και σε προϊόντα που αφορούν την υγεία των καταναλωτών. Ένα από αυτά είναι LG PuriCare, μια νέα μάσκα που φιλτράρει τον αέρα και βελτιώνει την ποιότητα της αναπνοής. Ακόμα, μια νέα, ειδική, έξυπνη, θερμική κάμερα, με αναγνώριση προσώπου, καταγράφει τη θερμοκρασία σου και παρέχει δυνατότητα ειδοποιήσεων, μέσω ειδικού app, σε περίπτωση που κάποιος γύρω σου παρουσιάζει υψηλό πυρετό.

Αναλυτικά η παρουσίαση της LG στην IFA 2020, στο παρακάτω video:

 

Μπορείς να δεις ακόμη