IFA 2022: Highlights Day 1

by Aggeliki Tsoukana

Βρισκόμαστε στο Βερολίνο, πρώτη μέρα της πανευρωπαϊκής έκθεσης IFA 2022 που άνοιξε τις πύλες της σήμερα. Για 5 ολόκληρες ημέρες η ομάδα του Κωτσόβολου θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα καταγράφει από κοντά ότι νέο ανακοινώνεται στην IFA 2022. Ακολούθησέ μας σε αυτό το λαμπερό ταξίδι τεχνολογίας προς το μέλλον, το άμεσο μέλλον!

 

 

ASUS ZenBook 17 Fold OLED: Αναδιπλούμενος φορητός υπολογιστής από το μέλλον

 

 

Η ASUS παρουσίασε τον μοναδικό Zenbook 17 Fold OLED, ο πρώτος στον κόσμο αναδιπλούμενος φορητός υπολογιστής με οθόνη OLED 17,3 και πιστοποίηση Intel Evo που έρχεται για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία χρήσης!

Το Zenbook 17 Fold OLED είναι μια απάντηση στις επιθυμίες των χρηστών να επιτύχουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ φορητότητας και παραγωγικότητας στον σύγχρονο τρόπο ζωής, με τους μηχανικούς της ASUS να καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια συσκευή που εξαλείφει την ανάγκη συμβιβασμού όταν εργάζεσαι ή διασκεδάζεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Η ενιαία, μεγάλη οθόνη αφής 17,3 ιντσών 2,5K μπορεί να διπλώσει στη μέση δημιουργώντας δύο οθόνες 12,5 ιντσών 1920×1280 pixel. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Laptop (με πληκτρολόγιο Bluetooth), Laptop (με εικονικό πληκτρολόγιο), Tablet και Reader παίρνοντας όποιο σχήμα σε εξυπηρετεί κάθε φορά.

Τροφοδοτείται από επεξεργαστή Intel Core i7-1250U 12ης γενιάς με γραφικά Intel Iris Xe, 16 GB RAM και γρήγορο SSD PCIe 1 TB.

 

 

LG Styler ShoeCare: Βάλτε τα βρώμικα παπούτσια μέσα στο σπίτι!

Βρώμικα παπούτσια; Τώρα δεν χρειάζεται να τα αφήνουμε έξω από το σπίτι. Τα βάζουμε μέσα και τα τοποθετούμε στο LG Styler ShoeCare μια έξυπνη λύση φροντίδας παπουτσιών που θα τα καθαρίσει και θα τα αναζωογονήσει χάρη στην τεχνολογία ατμού TrueSteam της εταιρείας.

Διαθέτει 10 διαφορετικά προγράμματα για να διαλέξεις ανάλογα με το ύφασμα του παπουτσιού που σκοπό έχουν να απορροφούν την υγρασία και να βοηθούν στην απομάκρυνση των οσμών. Μπορεί να «ανανεώσει» έως και τέσσερα ζευγάρια παπουτσιών μέσα σε 37 λεπτά, λειτουργώντας χαμηλά, στα 35dB.

Είναι επίσης δυνατό να φρεσκάρεις δύο ζευγάρια παπουτσιών με διαφορετικές ανάγκες φροντίδας υφασμάτων ταυτόχρονα, ενώ υπάρχει και ένα ρυθμιζόμενο σε ύψος κινούμενο ακροφύσιο για να στεγνώνει το εσωτερικό των παπουτσιών.

Το LG Styler ShoeCare είναι συμβατό με την εφαρμογή LG ThinQ, ώστε να μπορείς να τα ελέγχεις και να τα παρακολουθείς από απόσταση.

 

 

Sony Xperia 5 IV: Ό,τι θέλεις από ένα flagship smartphone αλλά σε compact μέγεθος

 

 

Το μοντέλο smartphone που περιμέναμε φέτος επιτακτικά είναι το Sony Xperia 5 IV και μπορεί να καθυστέρησε αφήνοντας για μερικούς μήνες μόνο τους το εξαιρετικό Xperia 1 IV, είναι όμως και αυτό εδώ. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει πολλά από τα ισχυρά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο flagship Xperia 1 IV, αλλά σε compact design.

Πρόκειται για το πρώτο smartphone της σειράς Xperia 5 που διαθέτει Real-time AF και Real-time tracking σε όλους τους φακούς για λήψη τέλειων εικόνων πορτρέτου, μπροστινή κάμερα 12 MP που επιτρέπει υπέροχες καθαρές selfies και βίντεο ακόμη και σε σκοτεινό περιβάλλον, BRAVIA CORE για Xperia, ασύρματη φόρτιση και κοινή χρήση μπαταρίας.

Με το πιο πρόσφατο chipset και την ισχυρή μπαταρία 5.000 mAh, επιτρέπει να δημιουργήσεις εντυπωσιακό περιεχόμενο και να το κάνεις streaming ή να το μοιράζεσαι εύκολα όλη την ημέρα.

 

 

Samsung G∙Nusmas: Το νέο Virtual Avatar της εταιρείας μόλις γεννήθηκε

 

 

Η Samsung ανακοίνωσε το νέο της virtual avatar, τον G∙Nusmas εδώ στην έκθεση IFA 2022 στο Βερολίνο. Ο G∙Nusmas (Το όνομά του προέρχεται από αναγραμματισμό της λέξης Samsung), είναι ένας μικρόσωμος, εξωγήινος μπλε χρώματος με μεγάλα στρογγυλά μάτια και λέγεται ότι εργάζεται στην εταιρεία ως μηχανικός!

Η Samsung έχει σκοπό να «επενδύσει» στον χαρακτήρα του χαριτωμένου εξωγήινου και ετοιμάζεται να ανεβάσει ιστορίες στα social media με τις περιπέτειες του εικονικού της avatar προκειμένου να έρθει πιο κοντά σαν brand με καταναλωτές μικρότερης ηλικίας.

«Επιτρέποντας στον ιδιότροπο και λαμπερό εξωγήινο να δείξει στο κοινό διαφορετικές πλευρές της Samsung, ελπίζουμε οι καταναλωτές μας να αισθανθούν πιο εξοικειωμένοι με την εταιρεία μας», δήλωσε ο Lee Young-hee, στέλεχος της Samsung Electronics.

 

 

Lenovo Glasses T1: Πάρε τη μεγάλη οθόνη μαζί σου παντού

 

 

Τα έξυπνα γυαλιά Lenovo Glasses T1 επιτρέπουν να απολαμβάνεις μια εικονική μεγάλη οθόνη όπου κι αν βρίσκεσαι, ιδιωτικά χωρίς κανένας να γνωρίζει τι βλέπεις! Είναι εξοπλισμένα με οθόνη τεχνολογίας Micro-OLED ανάλυσης Full-HD με ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

Είναι συμβατά με συσκευές Android που διαθέτουν USB-C, υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows και Mac OS. Είτε είσαι μάχιμος gamer και θέλεις να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι σε μια τεράστια οθόνη, είτε θέλεις να απολαύσεις μια ταινία σαν να βρίσκεσαι στον κινηματογράφο ή ακόμα και επαγγελματίας που θέλει απλώς έναν ιδιωτικό χώρο εργασίας, το Lenovo Glasses T1 δημιουργήθηκαν για εσάς.

Έχουν σχεδιαστεί για να τα χρησιμοποιείς παραμένοντας ακίνητοι σε ένα μέρος σαν να παρακολουθείς μια κανονική τηλεόραση ή οθόνη, σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να έχεις μπροστά σου μια τεράστια οθόνη που θα αναπαράγει το αγαπημένο σου περιεχόμενο όπως ποτέ δεν είχες συνηθίσει ξανά.

Μπορείς να δεις ακόμη