IFA 2023 – Ημέρα Τρίτη: Νέες καινοτομίες και προϊόντα που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας

by Zikou Stella

Με την IFA 2023 να συνεχίζεται και την κοσμοσυρροή στο Messe Berlin να συνεχίζει αδιάκοπα, νέα καινοτόμα προϊόντα παρουσιάζονται καθημερινά σε όλο και περισσότερους παρευρισκόμενους. Φέτος η έκθεση ήταν όντως μεγαλύτερη σε σχέση με την περσινή, όπως ακριβώς περιμέναμε, αποδεικνύοντας την επιστροφή της στα υψηλά επίπεδα που έφτανε πριν το διετές διάλειμμα του 2020. Όπως είναι πια καθιερωμένο, αναπόσπαστο κομμάτι της είναι και πάλι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που μας προσφέρει άφθονες πληροφορίες για όλα όσα περιμένουμε από τους επόμενους δώδεκα μήνες. Προτού συνεχίσεις, βεβαιώσου πως είσαι απόλυτα ενημερωμένος σχετικά με τη φετινή διοργάνωση της IFA και μετά διάβασε ό,τι νεότερο αποκαλύφθηκε.

 

 

Belkin: Έρχονται οι πρώτοι ασύρματοι φορτιστές Qi2 της αμερικανικής εταιρείας

Η Belkin ανακοίνωσε δύο νέους ασύρματους φορτιστές με το πρότυπο του Qi2. Πρόκειται για τη νέα γενιά της τεχνολογίας Qi στον τομέα των ασύρματων φορτιστών, που υπόσχεται σημαντικά πιο δυνατούς μαγνήτες, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τις συσκευές μας. Ο πρώτος ασύρματος φορτιστής νέας τεχνολογίας της Belkin, είναι ο BoostCharge Convertible Qi2 Wirless Pad to Stand. Η συγκεκριμένη συσκευή με το ιδιαίτερα μεγάλο όνομα, κρατά τις συσκευές σε όρθια στάση καθώς τις φορτίζει και εκμεταλλεύεται στο έπακρο το νεότερο χαρακτηριστικό StandBy του iPhone. Βέβαια, είναι συμβατή και με συσκευές που χρησιμοποιούν λογισμικό android. Η διάθεσή της έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο άλλος νέος ασύρματος φορτιστής της Belkin λέγεται BoostCharge Pro 3-in-1 Wireless Charging Pad. Όπως μαρτυρά το όνομά του, έρχεται με ένα ζευγάρι pads ασύρματης φόρτισης (15W και 5W) και με ένα USB C port για την ενσύρματη ταυτόχρονη φόρτιση μιας τρίτης συσκευής. Η κυκλοφορία του αναμένεται στις αρχές του 2024.

 

 

Samsung και LG: Συνεργασία για το έξυπνο σπίτι

Τόσο η Samsung, όσο και η LG, έχουν κυκλοφορήσει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για το σπίτι, τις οποίες μπορούμε να ελέγξουμε εύκολα μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών τους για smartphones. Κατά τη διάρκεια της IFA 2023, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως, πριν από το τέλος του 2024, οι εφαρμογές της μιας θα μπορούν να ελέγξουν τις συσκευές της άλλης. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ThinQ της LG θα μας ειδοποιεί πως ξεχάσαμε την πόρτα του έξυπνου ψυγείου Family Hub της Samsung ανοιχτή. Αντιστρόφως, η εφαρμογή SmartThings της Samsung θα μπορεί να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις ενός πλυντηρίου της LG.

Η συνεργασία αυτή υπόκειται στο πλαίσιο του Home Connectivity Alliance, τον βιομηχανικό συνασπισμό που ξεκίνησε το 2021, με τη Samsung να είναι ένα από τα ιδρυτικά του μέλη. Στόχος του είναι η εξέλιξη του έξυπνου σπιτιού, παρέχοντας τη δυνατότητα ελέγχου όλο και περισσότερων συσκευών από τρίτες εταιρείες, με τη χρήση σχεδόν οποιασδήποτε σχετικής εφαρμογής. Στον συνασπισμό συμμετέχουν και οι AEG, Electrolux, Grundig, Haier και Vestel.

 

Withings: Ανακοίνωσε το ScanWatch 2

Το νέο υβριδικό ρολόι της Withings ονομάζεται ScanWatch 2 και συνδυάζει το παραδοσιακό look με τα πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά ενός smartwatch. Το συγκεκριμένο wearable φέρει μια μικροσκοπική στρογγυλή οθόνη που εμφανίζει στατιστικά σχετικά με την υγεία μας, αλλά και με τη θερμοκρασία του σώματός μας. Το δεύτερο αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες, καθώς βοηθά τη συσκευή στην ακριβή καταγραφή της πορείας του εμμηνορρυσιακού κύκλου τους. Εκτός αυτών, το ρολόι θα μας ενημερώνει για την ποιότητα του ύπνου μας, τους καρδιακούς μας παλμούς και για τα στατιστικά των αθλητικών μας δραστηριοτήτων.

Η μπαταρία του ScanWatch 2 αναμένεται να κρατά τη συσκευή ενεργή για έναν ολόκληρο μήνα, ενώ η ανθεκτική κατασκευή του (που συμπεριλαμβάνει κρύσταλλο ζαφειριού) το μετατρέπει στο απόλυτο καθημερινό gadget. Το ντεμπούτο του στην παγκόσμια αγορά αναμένεται τον Οκτώβριο.

 

 

Hisense: Καινούργια αντιαντανακλαστική τεχνολογία για τις τηλεοράσεις του 2024

Η κινέζικη κατασκευάστρια Hisense παρουσίασε μια καινούργια αντιαντανακλαστική τεχνολογία, την οποία θα εφαρμόσει στις νέες της τηλεοράσεις, που προορίζονται για κυκλοφορία εντός του 2024. Πρώτη θα είναι η νέα UXN, που αναμένεται να βελτιώσει δραματικά τη θέαση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν και η εταιρεία απέφυγε να μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες, στον εκθετήριο χώρο της IFA 2023 παρουσίασε μια οθόνη με την εφαρμογή της νέας αντιαντανακλαστικής τεχνολογίας δίπλα σε μια συμβατική. Η διαφορά μεταξύ τους ήταν εντυπωσιακή.

Μπορείς να δεις ακόμη