Oxenfree II: Lost Signals – Όταν το παραφυσικό συναντάει την επιστημονική φαντασία

by Zikou Stella

Το Oxenfree II: Lost Signals είναι ένα supernatural mystery / horror graphic adventure game που αναπτύχθηκε από τη Night School Studio και κυκλοφόρησε από τη Netflix Games. Είναι άμεσα διαθέσιμο για Android, iOS, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 και PC.

 

 

Σενάριο

Η ιστορία του Oxenfree II είναι διαφορετική από του προκατόχου του, σημειώνεται όμως πως αν έχεις ήδη ασχοληθεί με το Oxenfree θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα τα γεγονότα του παιχνιδιού. Πέντε χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο προηγούμενο παιχνίδι, η Riley φτάνει στη γενέτειρά της, την Camena Coast, για να βοηθήσει στη μελέτη των ανωμαλιών που σχετίζονται με ραδιοφωνικές εκπομπές, εγκαθιστώντας ραδιοπομπούς κατά μήκος της ακτής. Αφότου η Riley και ο διορισμένος της συνεργάτης Jacob στήνουν τον πρώτο πομπό, ανοίγει ένα dimensional portal πάνω από το κοντινό νησί Edwards. Η Riley και ο Jacob αρχίζουν να βιώνουν μια σειρά από παραισθήσεις και επαναλήψεις γεγονότων του παρελθόντος. Ο Jacob αποκαλύπτει ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα που γνώριζε από το νησί Edwards, η Maggie Adler, είχε μελετήσει τις ανωμαλίες στο νησί. Οι δύο πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να καταστρώσουν ένα σχέδιο: πηγαίνουν στα άλλα τρία υψηλότερα σημεία στην Camena Coast και στήνουν άλλους τρεις ραδιοπομπούς, τους οποίους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για να σταματήσουν την ανωμαλία των ραδιοφωνικών εκπομπών και να σφραγίσουν το dimensional portal.

 

 

Οι χαρακτήρες

Ο Jacob και η Riley κουβαλάνε οδυνηρές αναμνήσεις, έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τεράστιες δυσκολίες και έχουν ανησυχίες που παρουσιάζονται με έναν ανεπιτήδευτο και άμεσο τρόπο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυο τους μοιάζουν αρκετά όταν το μυαλό τους “συντονίζεται”. Η Riley είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη στην εύρεση λύσεων, όμως κατακλύζεται από σκοτεινές σκέψεις, ενώ ο Jacob είναι ένα πολύ ανήσυχο πνεύμα και ευαίσθητος άνθρωπος.

 

Gameplay

Αυτό που έκανε το Oxenfree να ξεχωρίζει και δίνει το “παρών” στο sequel, είναι η ικανότητά του να μετατρέπει τις απλές βόλτες σε συναρπαστικές, αξιομνημόνευτες στιγμές, που συνοδεύονται από σημαντικές συζητήσεις και διασκεδαστικά ανέκδοτα. Στο Oxenfree II δεν επικρατεί σχεδόν ποτέ σιωπή. Όταν ο Jacob δεν ψυχαγωγεί τους παίκτες με την “ελκυστική” του αδεξιότητα, η Riley μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγάλει από την τσέπη της το walkie-talkie της και να ξεκινήσει συζητήσεις με τις επαφές της, που πάντα έχουν να προσφέρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μέρος της μαγείας του παιχνιδιού βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεις να συνεχίσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών διαλόγου που στην πραγματικότητα καθορίζουν το αποτέλεσμα των σχέσεων με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και αρκετές φορές οδηγούν σε μοιραίες καταστάσεις. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, οι επιλογές που παρέχονται είναι περισσότερες. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα βαρεθείς και μέσα στις έξι περίπου ώρες που θα χρειαστούν για να το ολοκληρώσεις, θα βιώσεις ένα αφηγηματικό θρίλερ υψηλής ποιότητας, που αποτελείται από μικρές, μικρές ιστορίες, όπως αυτές μιας μυστηριώδους ψευδολατρείας, που ονομάζεται Ancestry. Οι ανατροπές είναι συνεχείς και η πρόβλεψη του τι θα συμβεί στην επόμενη σκηνή, σχεδόν αδύνατη. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική και παρά τα μικρά διαλείμματα που αναζωογονούν τον ρυθμό, οι ζοφερές σεκάνς δεν αργούν να επανέλθουν, για να σε βυθίσουν όλο και περισσότερο στα μυστήρια της Camena Coast.

 

 

Γραφικά – Ήχος

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά, η μουσική άψογη, το ίδιο και οι παντός είδους ήχοι. Η ομάδα ανάπτυξης έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τη συνολική εμπειρία του gameplay, βελτιώνοντας τα αδύνατα σημεία του πρώτου παιχνιδιού, η σκιά του οποίου πάντως παραμένει.

 

Μοντέλο χειρισμού για κάθε συσκευή

Εκεί που αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά είναι ο τομέας του χειρισμού. Η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική και προσαρμοσμένη απόλυτα σε κάθε διαφορετική συσκευή. Για παράδειγμα, σε συσκευές Android και iOS μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε την οθόνη αφής, είτε το αγαπημένο σου controller. Μπορείς για παράδειγμα να παίξεις με το DualSense controller του PlayStation 5 σε smartphone με λειτουργικό Android και να χρησιμοποιήσεις την οθόνη αφής στο iPad σου. Η προσοχή που έχει δοθεί είναι τέτοια, που αν έχεις συνδέσει το DualSense στο iPad, το Oxenfree II: Lost Signals θα σου δείχνει τις προτροπές που αντιστοιχούν στα πλήκτρα του χειριστηρίου για τη νεότερη κονσόλα της Sony. Επιπλέον, η έκδοση για το Nintendo Switch υποστηρίζει χειρισμό μέσω της οθόνης αφής, οπότε έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το παιχνίδι σε handheld mode. Ακόμα και στο Steam Deck μπορείς να εκμεταλλευτείς τα touch controls για να προσομοιώσεις τη λειτουργία του mouse. Αν είσαι κάτοχος της φορητής συσκευής της Valve, σίγουρα θα θέλεις να μάθεις ότι το Oxenfree II: Lost Signals τρέχει άψογα στο Steam Deck.

 

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου

To Oxenfree II: Lost Signals είναι η απόλυτη επιλογή για εσένα που αναζητάς μια μυστηριώδη και σκοτεινή περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα σε βυθίσει στον κόσμο του και θα επανέλθεις στην Camena Coast όσες φορές απαιτηθεί για να δεις κάθε διαφορετικό τέλος.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη