Οικιακός κλιματισμός: Γνωριμία με τη λειτουργία Follow me

by K-Admin 1

 

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική ανάπτυξη που έχει σημειωθεί στο χώρο των κλιματιστικών είναι εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να έχουμε κλιματιστικά που όχι μόνο προσφέρουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία, αλλά πλέον είναι πραγματικά «έξυπνα». Μετά την ανάπτυξη της τεχνολογίας Inverter και την προσθήκη έξυπνων λειτουργιών, που παρέχουν αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερο χρόνο ζωής, και μικρότερα κόστη λειτουργίας, τώρα έχουμε και κλιματιστικά με έξυπνους αισθητήρες που κάνουν τη ζωή μας ακόμα πιο εύκολη.

Ίσως να έχεις ήδη συναντήσει σε ορισμένα κλιματιστικά, όπως τα Carrier 42QHF009DSA iPLUS και Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 628R32 , μια λειτουργία που ονομάζεται «Follow me». Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία από το τηλεχειριστήριο, το κλιματιστικό σου θα ρυθμίσει τη λειτουργία του βασιζόμενο στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου του τηλεχειριστηρίου και όχι βάσει του αισθητήρα θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας. Έτσι, είσαι σίγουρος ότι σε όποιο σημείο του δωματίου και αν βρίσκεσαι, θα απολαμβάνεις τη ζέστη ή τη δροσιά που επιθυμείς.

 

Οι αισθητήρες που κάνουν τη «δουλειά»

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά ενσωματώνουν έξυπνους αισθητήρες που φροντίζουν για την άνεση μας. Πιο συγκεκριμένα, όπου βλέπεις «Follow me» σημαίνει ότι η κλιματιστική μονάδα διαθέτει δύο αισθητήρες θερμοκρασίας. Ο ένας βρίσκεται επάνω στην εσωτερική μονάδα και ο δεύτερος βρίσκεται ενσωματωμένος στο τηλεχειριστήριο.

Ένα κλιματιστικό inverter μπορεί να μεταβάλλει τις στροφές του συμπιεστή και κατά συνέπεια να προσαρμόσει κάθε στιγμή την ισχύ του στις ανάγκες του χώρου. Ωστόσο, η θερμοκρασία του χώρου διαφέρει αναλόγως του ύψους. Ενεργοποιώντας λοιπόν τη λειτουργία Follow me (από το αντίστοιχο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο), η μονάδα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου βάσει της θέσης του τηλεχειριστηρίου, δηλαδή τις δικής σου θέσης και όχι βάσει της θερμοκρασίας που επικρατεί επάνω στην εσωτερική μονάδα.

Έτσι, για μεγαλύτερη άνεση, ζήτησε απλώς από το σύστημα να σε ακολουθεί στο δωμάτιο, στην κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα σου και θα έχεις γύρω σου την τέλεια ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα!

Μπορείς να δεις ακόμη