|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Carrot Cake – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 160 γρ καρότα περασμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 240 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γ σόδα
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ γάλα
  • Για την Επικάλυψη

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρότα που έχουν περισσέψει από τον αποχυμωτή Imetec SJ 700 Succovivo Compact. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μούλτι τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και τον αφήνουμε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για περίπου 4 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30×12 εκ. αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50-55 λεπτά στον αέρα. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη, βάζοντας το τυρί κρέμα, την άχνη και την πραλίνα φουντουκιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Μόλις ετοιμαστεί, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα. Περιμένουμε να κρυώσει τελείως και απλώνουμε την επικάλυψη πραλίνας πάνω στο κέικ.

 

TIPS


Tip για τη συνταγή

Η μπανάνα θα διατηρήσει το κέικ υγρό για μέρες!

 

Tip για τον αποχυμωτή

Με το Imetec SuccoVivo Compact, εκτός από υπέροχους φρέσκους χυμούς, μπορείς να ετοιμάσεις γρανίτες, σάλτσες, αλλά και γάλα από ξηρούς καρπούς.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη