Ηλεκτρικές σκούπες κατάλληλες για κατοικίδια

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η ύπαρξη κατοικίδιων στη ζωή μας είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη. Ωστόσο, η φροντίδα ενός τετράποδου κατοικίδιου απαιτεί χρόνο και υπομονή, ειδικά σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου. Το τρίχωμα που αφήνει πίσω του, πάνω στους καναπέδες, στα κρεβάτια, ή στα αγαπημένα σου ρούχα δεν είναι μόνο αντιαισθητικό, είναι και ανθυγιεινό.

Δεν αρκεί μόνο να είσαι επιμελής και στρατηγικός με τη φροντίδα του αγαπημένου σου ζώου για να διατηρείς την κατάσταση υπό έλεγχο. Θα χρειαστείς και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Γιατί οι ηλεκτρικές σκούπες για κατοικίδια μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοί σου στην καθαριότητα του σπιτιού.

 

 

Ηλεκτρικές σκούπες για κατοικίδια

Η τακτική περιποίηση του τριχώματος ενός κατοικίδιου είναι εξαιρετικά σημαντική. Πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα στην καλή υγιεινή του ζώου, η περιποίηση του τριχώματός του θα μειώσει αρκετά τις τρίχες που αφήνει πίσω του. Ασφαλώς, θα εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετές «ατίθασες» τρίχες στο πάτωμα, σε χαλιά, καναπέδες, ή στο αυτοκίνητο.

Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι οι τρίχες που αφήνει πίσω του ένα τετράποδο κατοικίδιο δεν είναι το μόνο ζήτημα. Ειδικά εάν γίνεται λόγος για ένα ζωηρό κατοικίδιο, σίγουρα μπορεί να γεμίζει με άμμο όλο το σπίτι, ή ακόμα και να μεταφέρει την τροφή του από το ένα σημείο στο άλλο.

Και κάπου εδώ, έρχονται οι ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες stick και σκουπάκια κατάλληλα για κατοικίδια για να τα βάλουν όλα σε τάξη και να κάνουν τη ζωή σου λίγο πιο ξεκούραστη. Οι σκούπες stick και σκουπάκια για κατοικίδια είναι επαναφορτιζόμενα και φορητά. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τα πάρεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού, χωρίς να περιορίζεσαι από καλώδια, αλλά και να καθαρίζεις τις τρίχες κι άλλα  από το πάτωμα μέχρι το αυτοκίνητο.

 

 

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά

Οι ηλεκτρικές σκούπες για κατοικίδια είναι εξοπλισμένες με ειδικό πέλμα με μηχανισμό περιστρεφόμενης βούρτσας. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αποκολλάει τις τρίχες κατοικίδιων που βρίσκονται σε μοκέτες, χαλιά, υφάσματα ή κουρτίνες. Ασφαλώς, παρέχονται και τα κατάλληλα εξαρτήματα για να απομακρύνεις τις τρίχες από τα έπιπλα ή ακόμη και από τα πιο στενά σημεία του σπιτιού. Επιπρόσθετα, τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ειδικά φίλτρα, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, για εξουδετέρωση δυσάρεστων οσμών αλλά και για σχεδόν μηδενική επανεκπομπή σκόνης.

Πολλές προτάσεις σε ηλεκτρικές σκούπες, σκούπες stick, σκουπάκια, και σκούπες ρομπότ, διαθέτουν προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος που συλλαμβάνει τη μούχλα, τη γύρη, τα ακάρεα και τα αλλεργιογόνα που προέρχονται από σκύλους και γάτες, κρατώντας τα μακριά σου. Χαρακτηριστικό που τις καθιστά ιδανικές για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

 

 

Διάλεξε την κατάλληλη σκούπα για σένα και το κατοικίδιό σου

Με μία ηλεκτρική σκούπα «νέας γενιάς» μπορείς να καθαρίσεις πολλές επιφάνειες, πέρα από το πάτωμα και τα χαλιά του σπιτιού. Με τα κατάλληλα εξαρτήματα μπορείς να καθαρίσεις καναπέδες, ράφια, μέχρι τα φωτιστικά. Έτσι, το βασικό ζητούμενο είναι να βρεις μία ηλεκτρική σκούπα που θα κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά θα «ειδικεύεται» και στην απομάκρυνση των τριχών που αφήνει πίσω του το αγαπημένο σου κατοικίδιο. Και γιατί όχι, να μην τη συνδυάσεις με ένα σκουπάκι χειρός όπως π.χ. το Black & Decker BHHV520BFP Pet, ώστε να έχεις ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Εναλλακτικά, μπορείς να αποκτήσεις μία σκούπα stick όπως η Rowenta RH9276 Air Force All In 1. Προσφέρει πληθώρα εξαρτημάτων για να καθαρίζεις όλες τις επιφάνειες, ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Την ίδια στιγμή, με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε σκουπάκι χειρός.

Αν χρειάζεσαι μία σκούπα με μεγαλύτερη χωρητικότητα και δεν σε απασχολεί τόσο η φορητότητα, τότε η πανίσχυρη ηλεκτρική σκούπα Power Capsule της Hoover είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Έχει εργονομικό σχεδιασμό, υψηλή απορροφητικότητα με ειδικά φίλτρα που ελαχιστοποιούν την επανεκπομπή σκόνης και, το πιο σημαντικό, είναι αποτελεσματική στην απομάκρυνση των τριχών και όλων των ακαθαρσιών από μαλακές επιφάνειες.

Για σένα που δεν έχεις χρόνο να «κυνηγάς» διαρκώς τις ακαθαρσίες του τετράποδου φίλου σου, σου προτείνουμε να εξετάσεις την αγορά μιας σκούπας ρομπότ. Οι σκούπες ρομπότ αναλαμβάνουν το σκούπισμα του σπιτιού χωρίς τη δική σου παρέμβαση. Όλα γίνονται μέσα από μια εύχρηστη εφαρμογή στο smartphone σου.

Η σκούπα θα κάνει τη δουλειά της όσο εσύ βρίσκεσαι στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ, στη βόλτα, ή όσο χαλαρώνεις στον καναπέ βλέποντας Netflix. Κι επειδή γίνεται λόγος για κατοικίδιο, τότε σίγουρα θα χρειαστείς μία ρομποτική σκούπα όπως η i-Robot Roomba i7+. Είναι τόσο έξυπνη, που θα εντοπίσει και θα απομακρύνει τις ακαθαρσίες του κατοικίδιου και θα αδειάσει τον κάδο χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι σου. Μάλιστα, όλες οι ρομποτικές σκούπες διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες για να αποφεύγουν την πτώση από σκάλες ή και εμπόδια, όπως τα δοχεία νερού/τροφής.

 

 

Για τη βεράντα, το μπαλκόνι ή την αυλή

Μία σκούπα για κατοικίδια τα πάει εξαιρετικά σε επιφάνειες εσωτερικού χώρου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα χρειαστείς και μια έξτρα βοήθεια εάν έχεις αυλή, κήπο, βεράντα ή μπαλκόνι.

Είναι σίγουρο πως το ζωάκι θα περνάει κάποιες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και θα ανακουφίζεται όταν η φύση το καλεί, οπότε απαιτείται εξίσου σχολαστικό καθάρισμα. Για άμεσα και οικονομικά αποτελέσματα θα σε διευκόλυνε ένα πλυστικό μηχάνημα. Με αυτό θα πλένεις γρήγορα και με ελάχιστο νερό και θα ξεφορτώνεσαι με ευκολία τους επίμονους λεκέδες ενώ με ένα ατμοκαθαριστή θα καθαρίζεις και θα απολυμαίνεις όλες τις επιφάνειες γρήγορα, οικονομικά και χωρίς κόπο.

 

Καλύτερη ζωή για σένα και το κατοικίδιό σου

Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναλάβουν την ευθύνη της φροντίδας ενός κατοικίδιου, εφόσον το επιθυμούν. Με τις σύγχρονες λύσεις σε σκούπες και σκουπάκια χειρός για κατοικίδια, μπορείς να έχεις έναν τετράποδο φίλο στο σπίτι χωρίς να ανησυχείς για τις ακαθαρσίες που μπορεί να αφήνει πίσω του. Η ζωή γίνεται ακόμη καλύτερη όταν αφιερώνεις λιγότερο χρόνο για το καθάρισμα του σπιτιού.

Μπορείς να δεις ακόμη