Με τα μάτια στραμμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα LoL

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το League of Legends, γνωστό ως LoL είναι ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε από την εταιρεία Riot Games. Η πρώτη κυκλοφορία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009.

Οι παίκτες διαμορφώνονται σε 2 ομάδες των πέντε. Υπάρχουν περισσότεροι από 150 διαφορετικοί και συναρπαστικοί ήρωες, από τους οποίους μπορεί κάποιος να επιλέξει βάσει του στυλ παιχνιδιού του. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων, από σκοπευτές και μάγους μέχρι τέρατα και ιππότες, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό παίκτη διαδραστικών παιχνιδιών στρατηγικής.

Πλέον, το LoL αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα παιχνίδια στους κύκλους όλων των ηλικιών, γεγονός που οδήγησε στη ραγδαία εξέλιξή του και τη γέννηση ενός από τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς χώρους gaming.

Τα μάτια όλων των φίλων του παιχνιδιού στρέφονται στο αποκορύφωμα της επαγγελματικής σκηνής, το οποίο δεν είναι άλλο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αυτό διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, όπου λαμβάνουν μέρος οι καλύτερες και πιο θεαματικές ομάδες κάθε χώρας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα League of Legends έχει κερδίσει τεράστια επιτυχία και δημοτικότητα, καθιστώντας το, ανάμεσα στα πιο διάσημα τουρνουά του κόσμου, καθώς και το πιο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, αντίστοιχα. Λόγω της επιτυχίας του, οι σκηνές Εsports έγιναν γνωστές και θεωρήθηκαν ευρέως ως ένα πιθανό Ολυμπιακό γεγονός.

 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα LοL 2021

Από τον μεγάλο όγκο ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά, μόνο οι 24 τα καταφέρνουν κάθε χρόνο τελικά. Παρ’ όλα αυτά, όπως και όλοι οι τομείς της καθημερινότητας, έτσι και το League of Legends επηρεάστηκε από την πανδημία, με αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησης δύο ομάδων του Βιετνάμ.

Επίσης, ενώ η αρχική τοποθεσία διεξαγωγής του τουρνουά ήταν η Κίνα, εν τέλει οι υπόλοιπες ομάδες θα παρευρεθούν στο γήπεδο Laugardalsholl στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, όπου θα διεξαχθούν όλες οι φάσεις του τουρνουά.

Οι ήρωες του παιχνιδιού, καθώς και οι ικανότητές τους σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, θα συμφωνούν με την έκδοση του παιχνιδιού Patch 11.19.

Οι αρχικές οικονομικές ανταμοιβές ανέρχονται σε 2,225 εκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα δε θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων θαυμαστών του παιχνιδιού κι ούτε θα υπάρχει κόσμος στο στάδιο.

 

ΟΜΑΔΕΣ :

Ανάλογα με τη δυναμική του εγχώριου πρωταθλήματος, κάθε χώρα στέλνει αντίστοιχο αριθμό ομάδων, οι οποίες με τη σειρά τους ξεκινούν την πορεία τους για το πολυπόθητο έπαθλο από διαφορετική προκριματική φάση. Οι ομάδες που θα λάβουν φέτος μέρος είναι οι εξής:

 

ΚΙΝΑ LPL

1η θέση: EDward Gaming (EDG)

2η θέση: FunPlus Phoenix (FPX)

3η θέση: Royal Never Give Up (RNG)

4η θέση: ΡΗΜ Esports (ΡΗΜ)

 

ΚΟΡΕΑ  LCK

1η θέση: DWG KIA (DK)

2η θέση: Gen.G (GEN)

3η θέση: T1

4η θέση: Hanwha Life Esports (HLE)

 

ΕΥΡΩΠΗ – LEC

1η θέση: MAD Lions (ΜΑD)

2η θέση: Fnatic (FNC)

3η θέση: Rogue (RGE)

 

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ – LCS

1η θέση: 100 Thieves (100)

2η θέση: Team Liquid (TL)

3η θέση: Cloud9 (C9)

 

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ PCS

1η θέση: PSG.Talon Esports (PSG)

2η θέση: Mega Bank Beyond Gaming (BYG)

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ CBLOL

RED Canids Kalunga (RED)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ LCL

Unicorns of Love (UOL)

 

ΙΑΠΩΝΙΑ – LJL

DetonatioN FocusMe (DFM)

 

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ LLA

Infinity (INF)

 

ΩΚΕΑΝΙΑ – LCO

Peace (PCE)

 

ΤΟΥΡΚΙΑ TCL

Galatasaray Esports (GS)

 

Τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Πριν την τελική φάση του πρωταθλήματος, οι 10 πιο αδύναμες ομάδες, αφού χωριστούν σε δύο ισοδύναμα γκρουπ, θα παλέψουν για την είσοδό τους σε αυτήν, στην προκριματική φάση.

Η κλήρωση των γκρουπ πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου και ο διαχωρισμός των ομάδων είναι ο παρακάτω:

1ο ΓΚΡΟΥΠ: Hanwha Life Esports, Infinity Esports, LNG Esports, PEACE, RED Canids

2ο ΓΚΡΟΥΠ: Beyond Gaming, Cloud 9, DetonatioN FocusMe, Galatasaray Esports, Unicorns Of Love

Μετά την ολοκλήρωση όλων των αγώνων μεταξύ των ομάδων του ίδιου γκρουπ, η πρώτη ομάδα του κάθε γκρουπ προκρίνεται απ’ ευθείας στην τελική φάση, ενώ η δεύτερη ομάδα θα περιμένει τον νικητή του αγώνα μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης ομάδας του άλλου γκρουπ, για τις δύο τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι τέσσερις αυτές ομάδες θα ενσωματωθούν στους τέσσερις ήδη διαμορφωμένους ομίλους, οι οποίοι είναι:

ΓΚΡΟΥΠ Α: DWG KIA, FunPlus Phoenix, Rogue

ΓΚΡΟΥΠ Β: 100 Thieves, Edward Gaming, T1

ΓΚΡΟΥΠ Γ: Fnatic, PSG Talon, Royal Never Give Up

ΓΚΡΟΥΠ Δ: Gen.G, MAD Lions, Team Liquid

Πιο αναλυτικά, η φάση των προκριματικών αγώνων και η σκληρή κόντρα των ομάδων για τις τέσσερις πολυπόθητες θέσεις θα διεξαχθεί 5-9 Οκτωβρίου.

Ο όμιλος, στον οποίο θα καταλήξουν τελικά, καθορίζεται από συνδυασμό κλήρωσης και του απλού κανόνα, που ορίζει ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια από την ίδια περιοχή στη φάση των ομίλων.

Στη συνέχεια, 11-13 και 15-18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η φάση των ομίλων, από την οποία μόνο οι δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου θα συνεχίσουν στη νοκ – αουτ φάση του τουρνουά.

Η φάση αυτή αποτελείται από τους προημιτελικούς ( 22 – 25 Οκτωβρίου ) τους ημιτελικούς ( 30-31 Οκτωβρίου ), καθώς και από τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου. Σε κάθε ζευγάρι της νοκ – αουτ φάσης ο νικητής καθορίζεται στις τρεις νίκες .

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις ομάδες που έχουν φτάσει ως το τέλος και έχουν κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της RIOT. Από το 2011 μέχρι το 2021 οι ομάδες που γεύτηκαν το χρηματικό έπαθλο και τη δόξα της πρώτης θέσης είναι κατά σειρά οι εξής: Fnatic, Taipei Assassins, SK Telecom T1 K, Samsung White, SK Telecom T1 (Χ2),  Samsung Galaxy, Invictus Gaming, FunPlus Phoenix, Damwon Gaming. Η Τ1 της Νότιας Κορέας ( SK Telecom T1 K, η οποία μετονομάστηκε στη συνέχεια σε SK Telecom T1 ) είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του τουρνουά, έχοντας κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα και ο βασικός της αστέρας και midlaner της ομάδας Lee Sang Hyeok, ο διάσημος Faker, είναι ίσως, ο πιο θεαματικός παίκτης στην ιστορία του παιχνιδιού και αυτός που θα τραβήξει για ακόμα ένα τουρνουά τα βλέμματα εκατομμυρίων φίλων του παιχνιδιού πάνω του.

Στις 5 Οκτωβρίου οι παίκτες και οι θαυμαστές του League of Legends θα πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να ετοιμαστούν για τη θεαματικότερη επίδειξη στρατηγικής και ατομικής ικανότητας στον κόσμο του gaming.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη