Το 7ήμερο του gaming

by Zikou Stella

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Ανακοινώθηκε για PC το Counter-Strike 2 της Valve

H Valve ανακοίνωσε το Counter-Strike 2 για PC. Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, υπό μορφή δωρεάν αναβάθμισης για το Counter-Strike: Global Offensive.

“Το Counter-Strike 2 είναι το μεγαλύτερο τεχνικό άλμα προς τα εμπρός στην ιστορία της σειράς και θα προσφέρει νέες δυνατότητες και ενημερώσεις τα επόμενα χρόνια”, σύμφωνα με τη Valve. “Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού θα αποκαλυφθούν όταν κυκλοφορήσει επίσημα αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο δρόμος για το Counter-Strike 2 έχει ήδη ξεκινήσει, με τη μορφή ενός Limited Test για επιλεγμένους παίκτες CS:GO. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θα αξιολογηθεί ένα υποσύνολο λειτουργιών για την επίλυση τυχόν προβλήματα πριν από την καθολική κυκλοφορία.”

 

 

Η Valve σημειώνει πως το παιχνίδι θα είναι πιο φωτεινό και καλύτερο. “Οι χάρτες του Counter-Strike 2 θα αναβαθμίζονται και θα τροποποιούνται, προκειμένου να αξιοποιούνται όλα τα εργαλεία της Source 2 και οι δυνατότητες επιδόσεων. Επίσης, το tick rate δεν θα παίζει ρόλο στην κίνηση το shooting ή τη ρίψη αντικειμένων.”

 

 

“Τα sub-tick updates είναι η καρδιά του Counter-Strike 2. Προηγουμένως, ο server αξιολογούσε τον κόσμο μόνο σε διακριτά χρονικά διαστήματα (που ονομάζονταν tick). Χάρη στην αρχιτεκτονική ενημέρωσης των sub-tick του Counter-Strike 2, οι servers γνωρίζουν ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η κίνηση, εκτοξεύεται, πραγματοποιείται ένας πυροβολισμός ή γίνεται μια ρίψη. Ως αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το tick rate, η κίνηση και οι πυροβολισμοί σας θα ανταποκρίνονται εξίσου και οι χειροβομβίδες σας θα προσγειώνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο”.

Η Valve σημειώνει ότι οι χειροβομβίδες καπνού είναι πλέον δυναμικά ογκομετρικά αντικείμενα που αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και αντιδρούν σε φωτισμό, πυροβολισμούς και εκρήξεις.

 

 

Νέο video παρουσιάζει τεχνικές λεπτομέρειες του Senua’s Saga: Hellblade II

Η Microsoft και η ομάδα ανάπτυξης, Ninja Theory έκαναν διαθέσιμο ένα νέο video για το Senua’s Saga: Hellblade II. Σε αυτό παρουσιάζεται η υλοποίηση των real-time facial animations, με τη βοήθεια του MetaHuman framework της Epic Games.

Το Senua’s Saga: Hellblade II βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

 

 

Τα game modes αναλύονται στο νεότερο video του Crime Boss: Rockay City

Η 505 Games και η INGAME STUDIOS δημοσίευσαν ένα νέο trailer για το Crime Boss: Rockay City, που παρουσιάζει τα διάφορα game modes. Το επτά λεπτών trailer, με τον Damion Poitier που δανείζει τη φωνή του στον Nasara σε ρόλο αφηγητή, σου δίνει μια πρώτη ιδέα για το “Baker’s Battle” boss campaign, το “Crime Time” quick play και τα “Urban Legends” cooperative stories modes.

Το Crime Boss: Rockay City θα κυκλοφορήσει πρώτα για PC μέσω του Epic Games Store στις 28 Μαρτίου. Τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις για PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.

 

Technical Showcase trailer για το The Lords of the Fallen

Μια σειρά από τεχνικές πληροφορίες προσφέρει το νέο video για το action RPG The Lords of the Fallen, που δημοσίευσαν η CI Games και η Hexworks. Πιο συγκεκριμένα θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για το πως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας της Unreal Engine 5, η ομάδα ανάπτυξης μετατρέπει τα 3D scans πραγματικών ανθρώπων σε ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Επίσης, γίνεται αναφορά στο πως το Lumen Global Illumination δημιουργεί τους φωτισμούς για το πολύπλοκο περιβάλλον αλλά και τους μηχανισμούς του gameplay που κάνουν δυνατή την άμεση μεταφορά από τον ένα κόσμο στον άλλο.

Μετά από μια εποχή πολύ σκληρής τυραννίας, ο δαίμονας Θεός, ο Adyr, τελικά νικήθηκε. Αλλά οι Θεοί δεν παραμένουν ηττημένοι για πάντα. Τώρα, αιώνες αργότερα, η ανάσταση του Adyr πλησιάζει. Ως ένας από τους θρυλικούς Dark Crusaders, θα ταξιδέψεις τόσο στον κόσμο των ζωντανών, όσο και σε αυτόν των νεκρών, σε μια εμπειρία RPG, που περιλαμβάνει αναμετρήσεις με κολοσσιαία bosses, μάχες με υψηλό επίπεδο πρόκλησης, συναρπαστικές συναντήσεις με άλλους χαρακτήρες και καθηλωτική αφήγηση. Ο μύθος σου θα είναι αυτός του φωτός ή του σκότους;

 

 

Τον Μάιο θα κυκλοφορήσει το LEGO 2K Drive

H 2K και η ομάδα ανάπτυξης Visual Concepts ανακοίνωσαν το LEGO 2K Drive. Περιγράφεται ως ένα open-world AAA driving adventure game και αναμένεται στις 19 Μαΐου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam). Θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις:

– Standard Edition

– Awesome Edition (προσφέρει ένα vehicle flair, ένα in-game minifigure και το Year 1 Drive Pass)

– Awesome Rivals Edition (προσφέρει πολλαπλά οχήματα, ένα vehicle flair, πολλαπλά in-game minifigures και το Year 1 Drive Pass)

Το Year 1 Drive Pass θα εισάγει ένα νέο biome συν τέσσερις μεμονωμένες σεζόν περιεχομένου μετά την κυκλοφορία του τίτλου, η καθεμία με νέα οχήματα και θεματολογία. Μπορεί να αγοραστεί και χωριστά.

Οι προπαραγγελίες περιλαμβάνουν το “Aquadirt Racer Pack”, το οποίο περιλαμβάνει τα Aquadirt Racer Street Car, Off-Road Car και Racer Boat. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνεται στην Awesome Edition και στην Awesome Rivals Edition ανεξάρτητα από την προπαραγγελία.

Το LEGO 2K Drive θα προσφέρει δυνατότητα ψυχαγωγίας τόσο για έναν όσο και για πολλούς παίκτες ταυτόχρονα, μια ποικιλία από διαφορετικά biomes, αγώνες, μίνι παιχνίδια, προκλήσεις, συλλεκτικά αντικείμενα, ακόμη και μια ιστορία.

Το παιχνίδι θα διαθέτει επίσης ένα πλούσιο σύστημα customization που επιτρέπει στους παίκτες να κατασκευάσουν όποιο όχημα θέλουν με πάνω από 1.000 μοναδικά κομμάτια LEGO. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης αυτοκίνητα από τα LEGO City, Creator, Speed Champions, ακόμα και τις McLaren Solus GT και F1 LM.

Στο multiplayer θα μπορείς να συναγωνιστείς με έως και πέντε φίλους σου, ενώ θα προσφέρεται και split-screen co-op δύο παικτών.

 

 

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το turn-based tactical RPG Miasma Chronicles

Το turn-based tactical RPG Miasma Chronicles θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου 2023, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store), όπως ανακοίνωσαν η 505 Games και η ομάδα ανάπτυξης The Bearded Ladies.

Το Miasma Chronicles διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, λίγο μετά από μια περιβαλλοντική αναγέννηση που πρόκειται να διορθώσει τα επιδεινούμενα οικολογικά προβλήματα. Οι εταιρείες έσπευσαν να επωφεληθούν από αυτά τα ζητήματα και το να είναι κάποια φιλική προς το περιβάλλον θεωρείται ως μια “καλή επιχείρηση”.

Ευτυχώς, ένας άντρας εφάρμοσε μια λύση και το αποτέλεσμα ήταν μια περίοδος ισορροπίας μεταξύ ανθρωπότητας και φύσης. Από τότε, ο κόσμος άλλαξε και μια νέα απειλή έχει εμφανιστεί, μια δύναμη της φύσης κυριαρχεί τώρα, γνωστή απλά ως Miasma.

Με τα χρόνια, οι άνθρωποι έμαθαν να συνυπάρχουν με το Miasma, αλλά αυτό έχει εξαγριωθεί τώρα προκαλώντας θάνατο και συμφορές. Μπορεί να καταστραφεί; Μπορεί να τιθασευτεί;

Η Πρώτη Οικογένεια κυβερνά τώρα τη μετα-αποκαλυπτική Νέα Αμερική. Κυβερνούν μέσω της εκμετάλλευσης και του φόβου. Οι πολίτες των μικρών και μεγάλων πόλεων εξορύσσουν πόρους για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της “αποστολής” τους να απαλλάξουν τον κόσμο από το Miasma και να γεμίσουν τις τσέπες τους.

 

 

Η ιστορία επικεντρώνεται σε δύο αταίριαστα αδέρφια, τον Elvis και τον Diggs. Η μητέρα τους απλά σηκώθηκε και έφυγε όταν ο Elvis ήταν μικρός, αφήνοντας μια σπασμένη καρδιά, ένα μεταλλικό γάντι και ένα μήνυμα για να τη βρουν. Με εμμονή να την βρουν, τα αδέρφια θα ταξιδέψουν σε όλη την Αμερική και θα συναντήσουν νέους φίλους και εχθρούς με τις δικές τους προθέσεις. Οι όποιες αποκαλύψεις πρέπει να κατακτηθούν με κόπο. Οι εχθροί του Miasma Chronicles είναι σκληροί και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις όλη την υπομονή και την τακτική σου κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Η ενέδρα είναι ένας τρόπος για να πάρεις το πάνω χέρι. Τοποθετήσε εξ’αρχής την ομάδα σου σε πραγματικό χρόνο, αναζητώντας την καλύτερη κάλυψη και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Απομόνωσε και εξόντωσε πρώτα τους πιο προβληματικούς εχθρούς καθώς αυτό μπορεί να επιτρέψεi στην ομάδα σου να σαρώσει και να κυριαρχήσει.

Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσεις το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης είναι να χρησιμοποιήσεις τακτικές stealth. Αναζήτησε τις τέλειες θέσεις για ενέδρα, παρακολούθησε τους εχθρούς και βγάλε τους από τη μέση σιωπηλά, για να αλλάξεις τη ζυγαριά υπέρ σου.

 

 

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Aliens: Dark Descent

Η Focus Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης Tindalos Interactive ανακοίνωσαν ότι το real-time strategy game Aliens: Dark Descent θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων στις 20 Ιουνίου 2023, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC μέσω Steam.

Στο Aliens: Dark Descent θα διοικήσεις μια ομάδα σκληροπυρηνικών Colonial Marines, που προσπαθούν να σταματήσουν την τρομακτική εξάπλωση των Xenomorphs στο Moon Lethe. Θα καθοδηγήσεις τους στρατιώτες σου σε μάχες που διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο ενάντια στα εμβληματικά Xenomorphs, τους αντάρτες της παραδόπιστης Weyland-Yutani Corporation και μια σειρά από τρομακτικά πλάσματα που είναι νέα στη σειρά Alien.

Θα διεισδύσεις σε μεγάλα ανοιχτά επίπεδα και θα εξοντώσεις τους εχθρούς με την ομάδα σου, δίνοντας εντολές στρατηγικά και διαισθητικά, απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου. Θα πρέπει να προχωράς με προσοχή, καθώς οι εχθροί σου θα προσαρμόσουν τις τακτικές τους στις ενέργειές σου και δεν θα σταματήσουν να σε κυνηγάνε. Θα δημιουργήσεις μονοπάτια για επιβίωση, αποκαλύπτοντας σημεία από τα οποία μπορείς να κόψεις δρόμο, δημιουργώντας ζώνες ασφαλείας και τοποθετώντας ανιχνευτές κίνησης, σε έναν κόσμο όπου οι ενέργειές σου επηρεάζουν τα πάντα.

Θα διαμορφώσεις την ομάδα σου με μια επιλογή από διαφορετικά classes. Ανεβαίνοντας επίπεδο, οι στρατιώτες σου θα αποκτούν μοναδικές ικανότητες και ένα μεγάλο οπλοστάσιο για να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε σε κάθε αποστολή. Επίσης, θα δημιουργήσεις μια βάση και θα μελετήσεις τις νέες τεχνολογίες, για να βελτιώσεις την ομάδα σας ακόμη περισσότερο.

Εφόσον διαχειριστείς τους πόρους με σύνεση και αναλάβεις υπολογισμένο ρίσκο, θα έχεις μια ευκαιρία να αντιμετωπίσεις τα πιο θανατηφόρα πλάσματα που έχουν απειλήσει ποτέ την ανθρωπότητα.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Στις 20 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το Crash Team Rumble

Η Activision και η ομάδα ανάπτυξης Toys for Bob ανακοίνωσαν ότι το 4vs4 team-based online multiplayer game Crash Team Rumble θα γίνει διαθέσιμο στις 20 Ιουνίου 2023, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S και Xbox One.

Από τις 20 έως και τις 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κλειστή beta και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι προπαραγγείλουν το παιχνίδι μέχρι την ημερομηνία έναρξής της. Η δοκιμαστική έκδοση θα περιλαμβάνει τρεις χάρτες και πέντε χαρακτήρες, τους Coco, Crash, Dingodile, Neo Cortex και Tawna.

Σε κάθε αγώνα, η κάθε ομάδα έχει ως αποστολή να συλλέξει όσο το δυνατό περισσότερα φρούτα Wumpa από την άλλη, σε χάρτες που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι, καθώς είναι γεμάτοι παγίδες και εμπόδια. Κάθε ήρωας έχει μοναδικές δεξιότητες αλλά και μία ξεχωριστή ικανότητα. Η συνεργασία είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αγώνα, καθώς οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να συλλέξουν και να προσθέσουν στο σκορ τους τα περισσότερα φρούτα Wumpa, να κάνουν δικούς τους πολύτιμους λίθους για να ενισχύσουν το σκορ τους και να εμποδίσουν την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει. Οι χαρακτήρες θα είναι χωρισμένοι σε τρεις διαφορετικές κατηγιορίες, Scorer, Blocker και Booster. Ακολουθεί ένα νέο trailer για το παιχνίδι.

 

 

Η SEGA ανακοίνωσε το Sonic Origins Plus

Η SEGA ανακοίνωσε το Sonic Origins Plus, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store).

Η συλλογή θα περιλαμβάνει τα:

– Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine

– Sonic Blast

– Sonic Chaos

– Sonic Drift

– Sonic Drift 2

– Sonic Labyrinth

– Sonic Spinball

– Sonic the Hedgehog

– Sonic the Hedgehog 2

– Sonic the Hedgehog Triple Trouble

– Tails Adventure

– Tails’ Skypatrol

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Πρώτο teaser trailer για το MindsEye της Build a Rocket Boy

H Build a Rocket Boy κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer για το MindsEye, ένα παιχνίδι blockbuster που διαδραματίζεται μέσα σε έναν μοναδικό κόσμο, το οποίο θα γίνει διαθέσεσιμο μέσω του EVERYWHERE.

Το EVERYWHRE περιγράφεται ως “μια νέα πλατφόρμα που προσφέρει έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων, όπου μπορείς να είσαι όποιος επιλέξεις και να χαράξεις το δικό σου μονοπάτι. Οι παίκτες θα μπορούν να ανταγωνίζονται, να δημιουργούν και να εξερευνούν στον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του EVERYWHERE και να μεταφέρονται με πύλες σε νέους κόσμους και νέες εμπειρίες. Είναι ένα μέρος όπου τα πάντα περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να τα οραματιστείς”.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι πλατφόρμες για το EVERYWRE δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

 

Το νέο trailer του Tekken 8 παρουσιάζει τον Lars Alexandersson

Ο Lars Alexandersson θα βρίσκεται στο roster του Tekken 8 και η Bandai Namco δημοσίευσε ένα trailer που παρουσιάζει τον μαχητή σε δράση. Το παιχνίδι βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα κυκλοφορήσει.

 

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη