ΗyperOS: η Xiaomi ετοιμάζει νέο λειτουργικό για τα Smartphones της

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί στην Ελλάδα να κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι συσκευές της σειράς 13T της Xiaomi, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στις 31 Οκτωβρίου, τις συσκευές της σειράς 14, αρχικά για την αγορά της Κίνας. Το μεγάλο νέο όμως δεν είναι οι συσκευές, αλλά το γεγονός ότι μαζί τους θα κάνει ντεμπούτο και το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, το HyperOS, που θα αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους MIUI.

Το λανσάρισμα του HyperOS έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, ο Lei Jun, σε μία ανάρτησή του στο Weibo, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το νέο λειτουργικό θα βάζει τους ανθρώπους στο κέντρο του οικοσυστήματος όλων των προϊόντων της Xiaomi, συνδέοντας ανθρώπους, σπίτια και αυτοκίνητα – καθώς ως γνωστόν η κινεζική εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

 

 

Στην ίδια ανάρτηση ο CEΟ της Xiaomi, έκανε μία μικρή αναδρομή στο πως μέσα σε 13 χρόνια η ομάδα του μεγάλωσε και από μία χούφτα μηχανικούς έχει φτάσει να απασχολεί σήμερα 5.000 προγραμματιστές και πως από τους πρώτους 100 υποστηρικτές η εταιρεία έφτασε να έχει μία εγκατεστημένη βάση με περισσότερους από 1,175 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον πλανήτη.

Όσο για το ίδιο το HyperOS σύμφωνα με την Lei Jun είναι μία ιδέα που γεννήθηκε το 2014, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα IoT προϊόντα της εταιρείας, με την ανάπτυξη να ξεκινάει ουσιαστικά το 2017. To ΗyperOS θα βασίζεται και αυτό στο Android Open Source Project σε συνδυασμό με την πλατφόρμα Vela της Xiaomi, ενώ το παγκόσμιο ντεμπούτο θα γίνει στις αρχές του 2024.

Μπορείς να δεις ακόμη