4,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Επειδή καμιά φορά ξεχνάμε να το βγάλουμε εγκαίρως από το ψυγείο και δεν έχουμε χρόνο, δείτε πως θα κάνουμε γρήγορα τη δουλειά μας.
- Ένας γρήγορος τρόπος είναι να τρίψουμε το παγωμένο βούτυρο στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα είναι μαλακό κι έτοιμο για χρήση. Εναλλακτικά το τοποθετούμε σε επιφάνεια κοπής και το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι του σεφ.
- Τοποθετούμε την πλάκα του βουτύρου μέσα σε σακούλα τροφίμων και τη χτυπάμε με τον πλάστη επανειλημμένως. Πού και πού το δουλεύουμε με τον πλάστη σαν να ανοίγουμε ζύμη για φύλλο.
- Το μαλακώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 15″ ή σε μπεν μαρί. Δηλαδή το κόβουμε σε κύβους και το τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ που προσαρμόζουμε πάνω σε κατσαρόλα με 2 δάχτυλα νερό και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όσο το βούτυρο θα λιώνει με τον ατμό που δημιουργείται, εμείς θα ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.