Καταψύκτες: Οδηγίες για μακροζωία της συσκευής!

by K Admin

 

Τα προϊόντα όλων των κατασκευαστών είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για αρκετά χρόνια. Οι μόνες προϋποθέσεις είναι πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συσκευή χρειάζεται μια μικρή φροντίδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως επίσης και ότι πρέπει ν’ αποφεύγεις μερικά απλά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες.

 

Συχνό καθάρισμα

 

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις το εσωτερικό του καταψύκτη δύο φορές τον χρόνο. Χρησιμοποίησε γι’ αυτό απλό σαπουνόνερο, αποφεύγοντας τα «σκληρά» καθαριστικά που μπορεί να φθείρουν τα τοιχώματά του.

 

 

Απομάκρυνε τη σκόνη από τη σχάρα

 

Κάθε φορά που συγκεντρώνεται σκόνη στη μεταλλική σχάρα (σερπαντίνα) στο πίσω μέρος του καταψύκτη, τότε αρχίζει να «ζορίζεται» το μοτέρ της συσκευής, με συνέπεια όχι μόνο να ελαττώνεται η ενεργειακή του απόδοση, αλλά και να γίνεται πιο επιρρεπές σε βλάβες. Επομένως, θα πρέπει να απομακρύνεις στη σκόνη χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, ή την ηλεκτρική σου σκούπα.

 

 

 

Μη χρησιμοποιείς ποτέ αιχμηρά αντικείμενα

 

Όταν θες ν’ απομακρύνεις τον πάγο κατά την απόψυξη, ή να ξεκολλήσεις κάποιο τρόφιμο, ποτέ μην χρησιμοποιείς αιχμηρά αντικείμενα. Κι αυτό επειδή υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσεις τα τοιχώματα του καταψύκτη, καταστρέφοντάς τον.

 

 

Προσοχή στα γυάλινα μπουκάλια και τα αναψυκτικά

 

Παρόλο που ο καταψύκτης μπορεί να παγώσει πολύ γρήγορα το νερό σ’ ένα γυάλινο μπουκάλι, ή τα ανθρακούχα ποτά σου, κάθε φορά θα πρέπει να θυμάσαι να τα βγάλεις εγκαίρως. Σ’ αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν όταν παγώσει το περιεχόμενό τους, και τα θραύσματα που θα εκτιναχθούν να προκαλέσουν ζημιά στη συσκευή.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη