ΤΗΕC64 Mini: Ακόμα μία συναρπαστική ρετρό αναβίωση!

by K-Admin 1

Ακολουθώντας τα χνάρια της Nintendo, με την τεράστια εμπορική επιτυχία των NES Mini και SNES Mini, η εταιρεία Retro Games δημιούργησε το THEC64 Mini, μία μικρότερη έκδοση του θρυλικού οικιακού υπολογιστή 8-bit Commodore 64 (C64) της δεκαετίας του 1980.





Η μαζική παραγωγή του πρωτότυπου Commodore 64 ξεκίνησε στις αρχές του 1982, φέρνοντας επανάσταση στη βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών, και σχεδόν 36 χρόνια αργότερα επανέρχεται με το μισό μέγεθος και με έναν πλούτο προεγκατεστημένων κλασικών games.

Το συνδέεις στην τηλεόρασή σου και παίζεις!

Το ρετρό mini-PC της Retro Games συνδέεται σε σύγχρονες τηλεοράσεις μέσω καλωδίου HDMI προσφέροντας υψηλή ανάλυση 720p, κάτι που θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους νεότερους gamers (που έχουν συνηθίσει στα εντυπωσιακά γραφικά των σύγχρονων κονσολών), δεδομένου ότι η ανάλυση του αρχικού Commodore 64 ήταν μόλις 320×200 pixels. Επίσης, όπως και με τις δύο κλασσικές κονσόλες της Nintendo, το THEC64 Mini προσφέρει λόγο εικόνας 4:3 ή πλήρους μεγέθους, ώστε τα παιχνίδια να φαίνονται καθαρά ακόμη και σε μεγάλες σύγχρονες τηλεοράσεις. Για όσους θέλουν να ζήσουν μια πιο ρετρό εμπειρία, το C64 Mini παρέχει φίλτρα CRT και επιλογές προβολής US/Europe, ενώ διαθέτει και υποδοχή VGA για σύνδεση σε παλαιότερες οθόνες.





Το C64 Mini τροφοδοτείται από καλώδιο USB (περιλαμβάνεται στη συσκευασία), ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία κάποιος αντάπτορας ρεύματος. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς, είτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το USB AC του smartphone σου ή μπορείς να συνδέσεις το καλώδιο USB σε μια θύρα USB της τηλεόρασής σου.


Επιστροφή στο… BASIC

Το C64 Mini προσφέρει επίσης ένα ενσύρματο χειριστήριο κλασσικού στυλ, καθώς το πληκτρολόγιο στην επιφάνεια του συστήματος έχει διακοσμητικό ρόλο, αποδίδοντας φόρο τιμής στο πρωτότυπο C64. Ωστόσο, σε μια από τις 2 θύρες USB μπορεί να συνδεθεί οποιοδήποτε πληκτρολόγιο για PC, πράγμα που σημαίνει ότι το C64 Mini μπορεί να λειτουργήσει και ως πραγματικός οικιακός υπολογιστής με BASIC OS. Η επιλογή του C64 BASIC OS από την οθόνη επιλογών σου επιτρέπει να καταχωρίσεις εντολές ή/και να χρησιμοποιήσεις βασικές εφαρμογές.Εναλλακτικά, στη θύρα USB μπορείς να συνδέσεις ένα δεύτερο χειριστήριο για διασκέδαση δύο παικτών (το δεύτερο joystick πωλείται ξεχωριστά), ενώ μελλοντικές αναβαθμίσεις μπορεί να γίνουν μέσω USB. Επιπλέον, χάρη στην υποστήριξη USB flash drive, μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου κλασικά παιχνίδια και αρχεία, ακολουθώντας τις βήμα προς βήμα οδηγίες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του C64.

Τα παιχνίδια

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη βιβλιοθήκη του C64 Mini είναι η τεράστια βιβλιοθήκη του, η οποία αντιπροσωπεύει επάξια την κληρονομία του Commodore 64. Με 64 προεγκατεστημένα παιχνίδια, στα οποία περιλαμβάνονται κλασσικοί τίτλοι όπως το California Games, το Paradroid, το Nebulus, το Impossible Mission και το Uridium, το C64 Mini υπόσχεται να προσφέρει πολλές στιγμές νοσταλγίας σε εκείνους που μεγάλωσαν με το πρωτότυπο Commodore 64, αλλά και πολλές ώρες διασκέδασης σ’ όσους αγαπούν το old school gaming.





Όλα τα παιχνίδια παίζουν προφανώς χωρίς προβλήματα και με την αίσθηση που προσφέρει το κλασικό χειριστήριο, η εμπειρία είναι πραγματικά μοναδική. Μάλιστα, αρκετά από αυτά υποστηρίζουν multiplayer δύο παικτών για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση. Επιπλέον, το C64 Mini προσφέρει τη δυνατότητα για save ανά πάσα στιγμή, κάτι που θα διευκολύνει πολύ τους χρήστες που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν τίτλους με “arcade-minded” σχεδιασμό, όπου ο βαθμός δυσκολίας -στα περισσότερα απ’ αυτά- είναι αρκετά υψηλός.

Μπορείς να δεις ακόμη