Καθαρή και υγιής ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς σκόνη

by Aggeliki Tsoukana

Η σημασία του καθαρού αέρα μέσα στον χώρο που ζεις είναι πολύ μεγάλη για την υγεία και την ευεξία σου. Αυτό βέβαια σου είναι γνωστό. Από τα παιδικά σου χρόνια ακόμα, θυμάσαι τη μαμά ή τη γιαγιά σου να αερίζουν τακτικά το σπίτι για να ανανεωθεί ο αέρας και να φύγουν οι μυρωδιές. Και μόλις ο εξαερισμός τελείωνε, ένιωθες την ατμόσφαιρα πιο ανάλαφρη και ανέπνεες πιο άνετα και ευχάριστα.

Ο εξαερισμός του χώρου που ζούμε είναι σαφώς απαραίτητος. Ο αέρας του εσωτερικού των δωματίων, όσο περνάει ο χρόνος, επιβαρύνεται από το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλουμε καθώς εκπνέουμε, από μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνους παράγοντες, σκόνη, μυρωδιές κ.λπ. Ωστόσο, ο τακτικός εξαερισμός δεν είναι πάντα η βέλτιστη επιλογή.

 

 

Πότε ο τακτικός εξαερισμός δεν αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή;

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πάντα τον άνετο εξαερισμό του σπιτιού σου. Αν εξαερίσεις όταν έξω κάνει πολύ κρύο, η θερμότητα του σπιτιού θα χαθεί πολύ γρήγορα. Αντίθετα, αν έξω κάνει πολλή ζέστη η θερμότητα θα εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού και θα σε κάνει να αισθανθείς άβολα. Το ίδιο ισχύει και για την εξωτερική υγρασία.

Ωστόσο, πέρα από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που σε αποτρέπουν από τον συχνό εξαερισμό του σπιτιού σου. Η αιθαλομίχλη, το καυσαέριο, η αφρικανική σκόνη, η σκόνη που οφείλεται σε κοντινές οικοδομές ή δημόσια έργα είναι μερικοί από αυτούς.

 

Λύσεις τεχνολογίας για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει κάνει άλματα στον χώρο του καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, με μια σειρά από συσκευές που διαθέτουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

 

 

Καθαριστής αέρα

Πρόκειται για την πιο προηγμένη και αποτελεσματική συσκευή καθαρισμού του εσωτερικού αέρα. Εξαλείφει τη σκόνη, τον καπνό, τα βακτήρια, τους ιούς κ.α.. Παράλληλα, λειτουργεί και ως ιονιστής, παράγοντας μια μεγάλη ποσότητα ανιόντων τα οποία προσκολλώνται στα ιπτάμενα σωματίδια, όπως τη σκόνη, καθιστώντας τα βαρύτερα. Έτσι αυτά πέφτουν στο πάτωμα και δεν επιβαρύνουν τον αέρα του χώρου σου.

Η συσκευή διαθέτει δείκτη ποιότητας του αέρα, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες από κατάλληλους αισθητήρες. Έτσι ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις αν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή ή επιβαρυμένη.

Σημαντικό είναι επίσης ότι η συσκευή είναι αθόρυβη και δεν σε αποσπά από την εργασία σου, ούτε σε ενοχλεί κατά τη διάρκεια του ύπνου ή της ξεκούρασης.

 

Αφυγραντήρας

Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες, εκτός από την αφαίρεση της υγρασίας, με τα ειδικά φίλτρα που διαθέτουν προσφέρουν και υπηρεσίες καθαρισμού από τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι αφυγραντήρες διαθέτουν τη λειτουργία ιονισμού, στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως.

 

 

Κλιματιστικό

Η βασική λειτουργία των κλιματιστικών είναι να παρέχουν δροσερό αέρα το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα. Ωστόσο με τα φίλτρα που διαθέτουν, τα σύγχρονα κλιματιστικά καθαρίζουν τον αέρα από τη σκόνη και καθιστούν την ατμόσφαιρα του χώρου σου πιο υγιή. Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση των κλιματιστικών σωμάτων εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία τους σε κάθε επίπεδο. Για αυτό και η συγκεκριμένη εργασία πρέπει να γίνεται από ειδικό.

Ο Κωτσόβολος πρωτοπορεί με την υπηρεσία απολύμανσης και συντήρησης κλιματιστικού. Η εργασία γίνεται μόνο από πιστοποιημένους και αδειοδοτημένους ψυκτικούς που έρχονται στον χώρο σου, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής όπως χρήση γαντιών, μάσκας, ποδοναρίων και απολύμανση χεριών με αντισηπτικό υγρό.

 

 

Ηλεκτρικές σκούπες

Η σκόνη που επικάθεται στο πάτωμα, στα χαλιά, στα έπιπλα και στις λοιπές επιφάνειες καταλήγει στον αέρα του χώρου. Για αυτό και το συχνό σκούπισμα με μια ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγιεινής της ατμόσφαιρας του χώρου σου. Η ηλεκτρική σκούπα, σε αντίθεση με την κλασσική, δεν σαρώνει τη σκόνη διασκορπίζοντάς την παραπέρα. Την απορροφά και με τα εξελιγμένα φίλτρα που διαθέτει αποβάλλει πεντακάθαρο αέρα. Υπάρχουν μοντέλα που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως οι σκούπες στικ, οι ειδικές σκούπες για όσους έχουν κατοικίδιο ή οι ρομποτικές σκούπες και σκούπες-σφουγγαρίστρες, που κάνουν όλη τη δουλειά μόνες τους.

Ο αγώνας ενάντια στη σκόνη ποτέ δεν ήταν εύκολος. Όμως σήμερα είναι εφικτό με την πολύτιμη βοήθεια της τεχνολογίας να απαλλαγείς από αυτήν χαρίζοντας στον εαυτό σου και σε όσους νοιάζεσαι μια πραγματικά καθαρή και υγιή εσωτερική ατμόσφαιρα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: αφυγραντήρας, καθαριστής αέρα, κλιματιστικο, ηλεκτρική σκούπα, σκούπα ρομποτ.

Μπορείς να δεις ακόμη