Καθαριστής αέρα: τι είναι και γιατί να τον εντάξετε στον χώρο σας

by Despoina Sachini

 

Είναι πλέον και επιστημονικά τεκμηριωμένο πως η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας. Επιπρόσθετα, είναι ήδη γνωστές οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από τον ανεπαρκή αερισμό. Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, ο σωστός αερισμός του χώρου είναι πιο απαραίτητος από ποτέ.

Ένας καθαριστής αέρα είναι ίσως η σημαντικότερη και καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για εσάς και την επιχείρησή σας. Ειδικά εάν κάποιος στο επαγγελματικό σας περιβάλλον έχει αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, άσθμα. Ασφαλώς, ένας καθαριστής αέρα είναι ιδανική λύση και για τους επαγγελματίες που εργάζονται από το σπίτι και ζητούν ένα καθαρό περιβάλλον, απαλλαγμένο από σκόνη, ρύπους, χημικές ουσίες και μικροοργανισμούς που μπορούν να πλήξουν την υγεία τους.

 

 

Τι είναι και πώς λειτουργεί ο καθαριστής αέρα

Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο και αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα. Χρησιμοποιούν προηγμένα προφίλτρα και φίλτρα, όπως είναι τα φίλτρα ΗΕΡΑ, για να συγκρατούν ή και να εξουδετερώνουν ατμοσφαιρικά μικροσωματίδια (PM), μικροοργανισμούς, σκόνη, τις τοξίνες του καπνού, βακτηρίδια, ιούς, νεκρά κύτταρα του δέρματος των κατοικίδιων ζώων και οσμές. Τα μοντέλα με λειτουργία ιονισμού παράγουν μια μεγάλη ποσότητα αρνητικά φορτισμένων ιόντων που προσκολλώνται στα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα. Αυτά γίνονται βαρύτερα από τον αέρα γύρω τους και πέφτουν στο πάτωμα ή απορροφώνται από το συλλέκτη σκόνης μέσα στη συσκευή. Έτσι, τα βλαβερά σωματίδια αφαιρούνται από τον αέρα χωρίς να εισέλθουν πάλι στη συσκευή.

Τα αρνητικά ιόντα προστατεύσουν επίσης από τα μικρόβια στον αέρα, που προκαλούν φτέρνισμα, βήχα, ή ερεθισμό του λαιμού. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες και προσφέρουν ενέργεια. Μόλις τα αρνητικά ιόντα φτάσουν στο αίμα, παράγουν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της χημικής διάθεσης της σεροτονίνης. Είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια τα οποία εισπνέουμε σε μεγάλες ποσότητες σε πολλούς εξωτερικούς χώρους, όπως στο βουνό ή στην παραλία. Δημιουργούνται στη φύση καθώς τα μόρια του αέρα διασπώνται με το φως του ήλιου, την ακτινοβολία, και την κίνηση του αέρα και του νερού και προκαλούν μία αίσθηση ευφορίας.

 

 

Αποτελεσματικό φιλτράρισμα αέρα για υγιεινή ατμόσφαιρα

Ένας καθαριστής αέρα βοηθάει στη βελτιστοποίηση του εσωτερικού περιβάλλοντος για εσάς και όλους όσοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Με φωτεινή ένδειξη LED για να έχετε άμεση και αξιόπιστη διάγνωση της ποιότητας αέρα στο χώρο σας, και δραστικό φίλτρο HEPA που βοηθάει στην απομάκρυνση από τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς και τα σωματίδια σκόνης από τον χώρο σας. Μάλιστα, ο αέρας διέρχεται από πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του ήδη ισχυρού φίλτρου HEPA. Το υψηλό επίπεδο φιλτραρίσματος, με τις περισσότερα μοντέλα να διαθέτουν δυνατότητα κατακράτησης έως και 99,97% των σωματιδίων, βοηθάει στη βέλτιστη ποιότητα του αέρα στο χώρο σας.

Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα συναντήσετε πολλά μοντέλα με διπλό σύστημα φιλτραρίσματος για ακόμα πιο αποτελεσματική δράση. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται μεγαλύτερος όγκος αέρα και συνεπώς περισσότερα τετραγωνικά του χώρου στον οποίο είναι τοποθετημένη η μονάδα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Κάτι που οδηγεί άμεσα, τόσο σε βελτιωμένες συνθήκες καθαρού και υγιεινού αέρα στο χώρο σας όσο και σε εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας από τη χρήση της συσκευής.

 

 

Προηγμένες λειτουργίες για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των αναγκών σας

Ο απόλυτος έλεγχος των αναγκών του χώρου σας είναι τώρα εφικτός χάρη στο δείκτη ποιότητας αέρα. Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με φωτεινή ένδειξη στο πάνελ της μονάδας, ώστε να έχετε άμεσα την πληροφορία που χρειάζεστε για την ποιότητα του αέρα στο χώρο σας. Με τη βοήθεια προηγμένων αισθητήρων στις πιο σύγχρονες προτάσεις, ο αέρας ελέγχεται διαρκώς προκειμένου να εντοπιστούν χημικές ενώσεις όπως μούχλα και ανεπιθύμητες οσμές ή αιωρούμενα σωματίδια. Ο χρωματικός δείκτης προσαρμόζεται άμεσα με βάση αυτή τη διάγνωση προκειμένου να σας παρέχει άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση αναφορικά με την εξαιρετική, καλή ή κακή ποιότητα της ατμόσφαιρας που υπάρχει στο περιβάλλον σας. Και με δεδομένο ότι αποφεύγετε την άσκοπη χρήση της συσκευής εξοικονομείτε ενέργεια, μειώνοντας κατακόρυφα τα λειτουργικά κόστη.

Επίσης, σχεδόν όλα τα μοντέλα λειτουργούν με εξαιρετικά χαμηλή στάθμη θορύβου. Σε συνδυασμό με την ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας που δημιουργείται από το αποτελεσματικό φιλτράρισμα ή και τον ιονισμό, εξασφαλίζετε τις κατάλληλες συνθήκες ευεξίας, που οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα.

 

Στο kotsovolos.gr θα βρείτε μία ευρεία γκάμα μοντέλων για να επιλέξετε αυτό που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας, όσον αφορά στα τετραγωνικά, στην κατανάλωση και στα φίλτρα. Βρείτε το ιδανικό για το χώρο σας και προσφέρετε σε εσάς, στους πελάτες και τους συνεργάτες σας ένα περιβάλλον καθαρό και υγιεινό.

Μπορείς να δεις ακόμη