Κλιματισμός, αφύγρανση, καθαρισμός αέρα, όλα σε ένα κλιματιστικό, απλά και οικονομικά

by Aggeliki Tsoukana

Οι θερινοί μήνες στην Ελλάδα έχουν ταυτιστεί με την πολλή ζέστη και αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που δεν την αντέχουν, η τεχνολογία σου έχει τη λύση. Ένα σύγχρονο κλιματιστικό που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής σου και ταυτόχρονα θα σου παρέχει τα οφέλη ενός αφυγραντήρα και ενός καθαριστή αέρα. Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι και ο καύσωνας να είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες που θα σε οδηγήσουν στην αγορά ενός κλιματιστικού, ωστόσο είναι μια συσκευή που θα απολαμβάνεις όλο τον χρόνο, χάρη στις πολλαπλές λειτουργίες της.

 

 

Ιδανική θερμοκρασία κάθε στιγμή

Το κλιματιστικό, τα τελευταία χρόνια έχει μπει σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια όαση δροσιάς, αφού μετατρέπει τον ζεστό αέρα σε δροσερό και εξασφαλίζει στο σπίτι χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή στο εξωτερικό περιβάλλον. Αλλά και στον χώρο εργασίας ένα κλιματιστικό είναι απαραίτητο αφού όταν ζεσταινόμαστε καταναλώνουμε ενέργεια για να μειώσουμε τη θερμοκρασία στο σώμα μας και έτσι δεν δουλεύουμε αποδοτικά. Το κλιματιστικό όχι μόνο αυξάνει την αποτελεσματικότητα στον εργασιακό χώρο, αλλά κρατάει και σε φυσιολογικά επίπεδα την ψυχολογική μας διάθεση διότι όταν το σώμα υπερθερμαίνεται γινόμαστε νευρικοί και ανήσυχοι.

Τα οφέλη του κλιματιστικού δεν περιορίζονται στους θερινούς μήνες αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και τον χειμώνα για θέρμανση στον χώρο σου, πετυχαίνοντας την ιδανική θερμοκρασία με οικονομικό τρόπο.

 

Αφύγρανση για μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς και άνεσης

Τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αφύγρανσης που αφαιρεί τους αιωρούμενους υδρατμούς από τον εσωτερικό αέρα. Για να ενεργοποιηθεί, η καθορισμένη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία του δωματίου.

Η λειτουργία αυτή είναι ιδανική για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα, αφού κάνει την ατμόσφαιρα πιο δροσερή προσφέροντας παράλληλα μια πιο ευχάριστη αίσθηση και άνεση.

Επίσης σε περιοχές με συχνή βροχόπτωση και υψηλή συγκέντρωση υγρασίας, η λειτουργία της αφύγρανσης δημιουργεί καλύτερη ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους. Όταν η ατμόσφαιρα έχει υγρασία, το ανθρώπινο σώμα δυσκολεύεται με τη διαδικασία της εφίδρωσης και νιώθει δυσφορία. Αφαιρώντας την υγρασία του αέρα, δίνουμε τη δυνατότητα στο σώμα μας να αποβάλλει τη θερμότητα με μεγαλύτερη άνεση και να κινείται ευχάριστα στους κλειστούς χώρους.

 

 

Καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον

Εκτός από το να εξασφαλίζουν την ιδανική θερμοκρασία στον χώρο σου, τα σύγχρονα κλιματιστικά, φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα που ανακυκλώνουν μέσα στον κλιματιζόμενο χώρο.

Διαθέτουν φίλτρα με πολλαπλή δράση που εγγυώνται τη φρεσκάδα του αέρα κάθε στιγμή. Απελευθερώνουν αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, εξασφαλίζοντας την αίσθηση ευεξίας ενώ ταυτόχρονα απομακρύνουν σωματίδια σκόνης, γύρης και κακοσμίες, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών.

Η επιλογή ενός εξελιγμένου κλιματιστικού, θα σου επιτρέψει να απολαμβάνεις ξέγνοιαστος κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου μέσα σε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι σου, είτε στον εργασιακό σου χώρο. Επιλέγοντας ένα σύγχρονο κλιματιστικό, ενσωματώνεις όλη την τεχνολογία σε μια μόνο συσκευή, αφού εκτός από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας επωφελείσαι ταυτόχρονα με καθαρό αέρα, ενώ ρυθμίζεις και την υγρασία του περιβάλλοντος.

Τώρα μπορείς με απλούς χειρισμούς, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεκοντρόλ ή με απομακρυσμένη λειτουργία από το κινητό σου, να ρυθμίσεις το κλιματιστικό σου όπως επιθυμείς και να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα για σένα και τους αγαπημένους σου.

Συνδύασε σε μια συσκευή κλιματισμού με κατασκευή υψηλής ποιότητας, εξελιγμένες λειτουργίες ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις υψηλές επιδόσεις για πολλά χρόνια.

Μπορείς να δεις ακόμη