League of Legends Recall: Η επόμενη μέρα του ευρωπαϊκού League of Legends

by Aggeliki Tsoukana

Τεράστιες αλλαγές θα φέρει η νέα χρονιά στο ευρωπαϊκό επαγγελματικό League of Legends. Όπως ανακοίνωσε η Riot Games η Ευρώπη θα ενωθεί με την Τουρκία, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής & Μέσης Ανατολής (MENA) ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο competitive region: το EMEA. Οι εξελίξεις αυτές θα φέρουν ανακατατάξεις στο LEC αλλά και το Masters, την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της χώρας μας.

 

 

 

LEC – League of Legends EMEA Championship

Ξεκινάμε με το LEC που από League of Legends European Championship μετατρέπεται σε League of Legends EMEA Championship. Στα ετήσια Splits προστίθεται ένα ακόμα, καθώς από το 2023 θα διοργανώνεται και Winter Split. Πλέον κάθε σεζόν θα ξεκινά τον Ιανουάριο με το Winter Split και θα ακολουθούν το Spring Split (Μάρτιος) και το Mid Season Invitational (MSI). Μετά το MSI οι ομάδες θα ρίχνονται στη μάχη του LEC Summer Split, ενώ τον Αύγουστο του 2023 θα κάνει πρεμιέρα το LEC Season Finals όπου οι 6 καλύτερες ομάδες του LEC θα μάχονται για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σημαντικές αλλαγές έχουμε και στον τρόπο διεξαγωγής. Κάθε Split θα ξεκινά με τη regular season 9 αγωνιστικών, όπου όλες οι ομάδες θα παίζουν από μια φορά με κάθε αντίπαλο (best of 1). Οι 8 πρώτες συνεχίζουν στη β’ φάση, ένα double-elimination group stage (best of 3) από το οποίο θα προκύπτουν οι 4 των Playoffs. Όσον αφορά τα Playoffs, θα παραμείνουν ως έχουν, αφού το σύστημα double elimination – best of 5 δεν θα αλλάξει.

 

 

EMEA Regional Leagues & EMEA Masters

Όπως έγινε και με το LEC, έτσι και στα ERLs & Masters η λέξη European δίνει τη θέση της στην EMEA. Το EMEA Regional circuit – στο οποίο ανήκει και το Greek Legends League – μεγαλώνει καθώς θα προστεθούν δύο νέα πρωταθλήματα, το TCL (Türkiye Championship League) και το AL (Arabian League). Το τουρκικό πρωτάθλημα θα στέλνει δύο ομάδες στο Main Event του EMEA Masters και άλλη μια στο Play In Stage. Όσον αφορά το AL, οι δύο καλύτερες ομάδες θα παίζουν στα Play Ins.

Τα νέα αυτά είναι εξαιρετικά τόσο για τους ελληνικούς οργανισμούς όσο και για τους ίδιους τους παίκτες. Οι ομάδες από τη χώρα μας θα μπορούν πλέον να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ομάδες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Νέες “πόρτες” ανοίγουν και για τους Έλληνες παίκτες, καθώς θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να αγωνιστούν σε μια ομάδα της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής ή του CIS. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κεφάλαιο του LoL Esports στο EMEA, επισκεφτείτε το: https://lolemea.com/

*Photos: Lolesports, Riot Games

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη