League of Legends Recall: Οι ομάδες του Worlds 2023 (Μέρος 1ο)

by Manos Kavvalos

Με τον Σεπτέμβριο να οδεύει προς το φινάλε του, μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση, όμως ξέρουμε τις 21 από τις 22 ομάδες που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση. Ας τα πάρουμε όμως ένα ένα για να μην σας μπερδέψουμε.

Tι γνωρίζουμε για το Worlds 2023;

To φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends θα φιλοξενηθεί στις πόλεις Σεούλ και Μπουσάν της Νότιας Κορέας. Η “αυλαία” θα ανοίξει στις 10 Οκτωβρίου με το Play-In Stage, το οποίο θα έχει λιγότερες ομάδες σε σχέση με πέρσι (8 αντί για 12). Θα ακολουθήσει το Main Event που ξεκινά στις 19 του ίδιου μήνα, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα αργότερα (19 Νοεμβρίου) στο Gocheok Sky Dome.

 

Μια ματιά στα Play-Ins

Με τη φετινή εκδοχή του Play-In stage να δίνει 2 “εισιτήρια” για το Main Event τα πράγματα είναι δύσκολα για τους οκτώ διεκδικητές. Από το Pacific Championship Series (PCS) μας έρχεται ένα από τα φαβορί του προκριματικού η PSG Talon, καθώς και η CTBC Flying Oyster. Δύο ομάδες στέλνει και το Βιετνάμ, τις GAM Esports & Team Whales ενώ από μια οι: Βραζιλία (LOUD), Ιαπωνία (DetonatioN FocusMe) & Λατινική Αμερική (Movistar R7). Tην οκτάδα θα συμπληρώσει η νικήτρια του ζευγαριού Golden Guardians vs. Team BDS. Θυμίζουμε πως στην BDS αγωνίζεται ο Έλληνας Labrov.

Οι εκπρόσωποι του LEC

G2 Esports: Η 12 φορές πρωταθλήτρια του LEC δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα και την μεγαλύτερη ελπίδα της ηπείρου μας για μια καλή πορεία. Τόσο στο LEC Season Finals όσο και στα Splits που προηγήθηκαν, η G2 έδειξε να βρίσκεται ένα “σκαλί” πιο πάνω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι άλλη ιστορία αφού το επίπεδο ανεβαίνει κατακόρυφα. Μένει να δούμε αν η πρωταθλήτρια του EMEA μπορεί να βάλει δύσκολα στις υπερδυνάμεις από την Κίνα και την Κορέα.

Fnatic: Η θρυλική Fnatic προσπαθεί σιγά σιγά να ξαναβρεί το μονοπάτι των επιτυχιών. Παρά το γεγονός πως κατέκτησε τον τελευταίο της τίτλο το 2019, καταφέρνει πάντα να προκρίνεται στην κορυφαία διοργάνωση του League of Legends. Θυμίζουμε πως είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που έχει κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο, όμως πρέπει να τονίσουμε πως τότε η διοργάνωση ήταν πολύ διαφορετική. Η καλύτερη της επίδοση στη σύγχρονη μορφή του Worlds ήταν η 2η θέση του 2018.

MAD Lions: Όπως και οι G2 & FNC έτσι και η MAD Lions είναι συνεπής στο…  ραντεβού της με το παγκόσμιο. Για τέταρτη σερί χρονιά θα βρεθεί δίπλα στα “θηρία” του παγκόσμιου στερεώματος και ελπίζει να πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη με το 2021 όταν και έφτασε ως το top 8. Πριν λίγους μήνες επέστρεψε και στα τρόπαια αφού κατέκτησε το LEC 2023 Spring Season.

 

Photo: Photo by Michal Konkol/Riot Games

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη