League of Legends Recall: Οι ομάδες του Worlds 2023 (Μέρος 2ο)

by Zikou Stella

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος League of Legends, συνεχίζουμε την παρουσίαση των ομάδων που θα πάρουν μέρος. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα αν θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση, όμως ξέρουμε τις 21 από τις 22 ομάδες που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση.

 

Οι τρεις εκπρόσωποι του LCS

Μπορεί το LCS να μην έχεις τις ισχυρές ομάδες που είχε κάποτε ωστόσο παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Η NRG επέστρεψε στην επαγγελματική σκηνή του League of Legends μετά από 7 χρόνια και με την πρωτιά στο LCS Championship εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Worlds 2023. Στην Κορέα μαζί της θα βρεθούν και δύο ιστορικές και αγαπημένες ομάδες του LCS: η Cloud9 και η Team Liquid (οι οποίες κατέλαβαν τις θέσεις 2 & 3 αντίστοιχα). Αν έστω και μια φτάσει στην 8αδα θα μιλάμε για υπέρβαση.

 

 

Τα “θηρία” της Ανατολής

Δεν θα ήταν παγκόσμιο πρωτάθλημα χωρίς τις ομάδες από το LPL. Ένα χρόνο μετά το top 4 finish στο παγκόσμιο των ΗΠΑ, η JD Gaming επιστρέφει με στόχο να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής. Το 2023 έχει πάει εξαιρετικά για την ομάδα του Ruler που πριν λίγους μήνες πανηγύρισε την κατάκτηση του MSI 2023. H LNG Esports επιστρέφει στο Worlds μετά από ένα χρόνο απουσίας ενώ το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση θα κάνουν οι Bilibili Gaming και Weibo Gaming. JDG & LNG είναι ψηλά στη λίστα των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου ενώ και οι πρωτάρες θεωρούνται πολύ ισχυρές.

 

 

Για το φινάλε αφήσαμε τους… γηπεδούχους aka τους εκπροσώπους του LCK. Ξεκινάμε με τη μεγάλη απούσα του τουρνουά. Ο λόγος για την παγκόσμια πρωταθλήτρια DRX δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Αντίθετα η ομάδα που την απέκλεισε, η Dplus KIA επιστρέφει σε Worlds για πρώτη φορά μετά την 2η θέση του 2021. Στο κορυφαίο επίπεδο επιστρέφει και η KT Rolster που θα παίξει σε παγκόσμιο για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2018!

 

Για δύο σερί χρονιές η Gen.G είδε το “ταξίδι” της να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά. Η πρωταθλήτρια των LCK Spring Split & LCK Summer Split δεν θέλει να δει το “κακό” να τριτώνει αφού όπως πάντα ο στόχος της είναι η κορυφή. Ίδιος είναι και ο στόχος της ομάδας που συγκέντρωσε τους περισσότερους LCK Championship Points μέσα στη σεζόν που διανύουμε. Φυσικά μιλάμε για την δευτεραθλήτρια κόσμου του 2022, T1. Η ομάδα του Faker είναι εδώ για ένα ακόμα παγκόσμιο και θέλει να κατακτήσει το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της – κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος οργανισμός. Θα μπορέσει ο Faker να οδηγήσει την T1 σε έναν ακόμα τελικό;

 

Photo: LolEsports

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώPlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη