League of Legends Recall: Την πρωτιά η Ανόρθωση – το ντέρμπι η WLGaming

by Zikou Stella

Τέλος η regular season του GLL Spring Split 2023, τέλος και το τρομερό σερί της Anorthosis Esports. Μπορεί οι “μπλε” να κατέκτησαν την πρώτη θέση της regular season, όμως στο τελευταίο παιχνίδι της Week 7 είδαν την ανεβασμένη WLGaming να τους “σπάει” το αήττητο σερί. Η πρωταθλήτρια Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει στον 1ο ημιτελικό την Team Phantasma, με τον ηττημένο να περιμένει στο 2ο ημιτελικό τον νικητή του WLGaming vs. PAO Luminox.

 

H WLGaming έσπασε το σερί της Ανόρθωσης

 Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η κανονική περίοδος του Spring Split για το κοινό, που παρακολούθησε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε WLG & ANO. Η WLGaming κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, πήρε το ντέρμπι και μπαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην postseason. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ανόρθωσης μέσα στο 2023 και η πρώτη σε regular season από το περασμένο καλοκαίρι.

 

 

Πιστή στο ραντεβού της με τα Playoffs είναι για ακόμα μια χρονιά η Team Phantasma. Τα “φαντάσματα” μάζεψαν ακόμα δύο νίκες (απέναντι σε HELL & PAO) και είδαν μόνο την Ανόρθωση να τερματίζει μπροστά τους. Αν θέλουν να βρεθούν στον τελικό χωρίς να χρειαστεί να πέσουν στο lower bracket, θα πρέπει να κάνουν κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ: να κερδίσουν την ΑΝΟ σε best of 5.

 

Στα Playoffs ο PAO Luminox

Χρειάστηκε να περιμένει ως το προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, όμως ο PAO Luminox κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στα Playoffs του GLL. Μπορεί πριν δύο εβδομάδες οι “πράσινοι” να έμοιαζαν ικανοί να χτυπήσουν ακόμα και τη 2η θέση, όμως τρεις σερί ήττες έφεραν τα πάνω κάτω και μετέτρεψαν το PAO vs. Wild Panthers στο παιχνίδι που θα έκρινε το 4ο “εισιτήριο”. Ο PAO κατάφερε να επικρατήσει ένα συγκλονιστικό game και να αφήσει 5η την πάρα πολύ καλή WPE.

 

 

Γλυκόπικρο φινάλε για την Pentagon Rejects που ναι μεν δεν κατάφερε να προκριθεί στην postseason, αλλά έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο την τελευταία εβδομάδα. Οι καλές εμφανίσεις μεταφράστηκαν σε ένα μίνι νικηφόρο σερί τριών αγώνων, το οποίο έστειλε την PTR στην 6η θέση της βαθμολογίας. Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως ο πολύ κακός 2ος γύρος της HELL Zerolag (1-6) την άφησε προτελευταία, μια νίκη μακριά από την ουραγό Gamespace MCE.

 

Τα αποτελέσματα

12η αγωνιστική – 6/3

Wild Panthers Esports vs. Gamespace MCE 1-0

HELL Zerolag vs. WLGaming 0-1

Pentagon Rejects vs. Team Phantasma 1-0

PAO Luminox vs. Anorthosis Famagusta Esports 0-1

 

13η αγωνιστική – 7/3

HELL Zerolag vs. Pentagon Rejects 0-1

Gamespace MCE vs. Anorthosis Famagusta Esports 0-1

Wild Panthers Esports vs. WLGaming 1-0

PAO Luminox vs. Team Phantasma 0-1

 

14η αγωνιστική – 8/3

Pentagon Rejects vs. Gamespace MCE 1-0

HELL Zerolag vs. Team Phantasma 0-1

Wild Panthers Esports vs. PAO Luminox

WLGaming vs. Anorthosis Famagusta Esports 1-0

 

Όλες οι αναμετρήσεις του GLL Spring Split 2023 προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια του Gamers Lounge (Twitch & YouTube).

 

Photos: Greek Legends League

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη