Λειτουργική κουζίνα με την κατάλληλη μπαταρία και νεροχύτη

by Aggeliki Tsoukana

Ο νεροχύτης και η μπαταρία είναι σημαντικά «στοιχεία» σε μια κουζίνα. Έχουν τη μεγαλύτερη χρήση και παίζουν εξέχοντα ρόλο στη συνολική λειτουργικότητα και το design του χώρου. Έτσι, η απόφαση που θα πάρεις μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ευκολία με την οποία πλένεις και καθαρίζεις.

Παράλληλα, το φινίρισμα και η σχεδιαστική γραμμή που θα επιλέξεις σε μπαταρία και νεροχύτη, μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την αισθητική του νεροχύτη και κατά συνέπεια όλης της κουζίνας. Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να βρεις τον ιδανικό για σένα συνδυασμό μπαταρία και νεροχύτη.

 

 

Κάνε πιο ξεκούραστη την προετοιμασία των γευμάτων

Είτε σχεδιάζεις να «στήσεις» μια νέα κουζίνα είτε ανακαινίζεις την υπάρχουσα, είναι πολύ σημαντικό να την εξοπλίσεις με τον κατάλληλο νεροχύτη και μπαταρία, ώστε να είναι πιο ξεκούραστη η προετοιμασία του φαγητού, όπως και το πλύσιμο των σκευών και πιάτων. Στον Κωτσόβολο θα βρεις μια ευρεία γκάμα νεροχυτών και μπαταριών σε διάφορα σχέδια και φινιρίσματα, ώστε να επιλέξεις τον συνδυασμό που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

 

Αισθητική αρμονία στην κουζίνα με το κατάλληλο υλικό κατασκευής

Επίλεξε το κατάλληλο υλικό κατασκευής του νεροχύτη, που θα σου εξασφαλίσει αισθητική αρμονία και μέγιστη αντοχή στην καθημερινή χρήση. Οι ανοξείδωτοι νεροχύτες ταιριάζουν σχεδόν με κάθε στιλ κουζίνας ενώ έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων όπως σατινέ, γυαλισμένο, βουρτσισμένο και σαγρέ. Είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και διαθέτουν μη πορώδη επιφάνεια για εύκολο καθάρισμα, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη υγιεινή του χώρου σου.

Θα βρεις νεροχύτες από γρανίτη με μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, όπως και νεροχύτες από συνθετικό υλικό. Σε ό,τι αφορά στη μπαταρία, υπάρχουν προτάσεις από κράμα ορείχαλκου, που διακρίνεται για την υψηλή ανθεκτικότητά του στη διάβρωση. Εναλλακτικά θα βρεις μπαταρίες από ανοξείδωτο χάλυβα, όπου σε συνδυασμό με τη λεία επιφάνεια που διαθέτουν, ώστε να μη συσσωρεύονται άλατα, εγγυώνται μεγάλη διάρκεια ζωής αλλά και πιο εύκολο καθάρισμα.

 

 

Τύποι μπαταρίας και νεροχύτη για κάθε σύγχρονη κουζίνα

Πριν καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο τύπο νεροχύτη θα πρέπει πρώτα να ελέγξεις τις διαστάσεις εντοιχισμού. Δηλαδή τον απαιτούμενο χώρο που πρέπει να μένει κενός στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη (ερμάριο). Οι νεροχύτες μιας γούρνας είναι ιδανική λύση για κουζίνες με περιορισμένο χώρο στον πάγκο ή και με μικρές διαστάσεις ερμάριου. Αν πάλι οι διαστάσεις του ερμάριου φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 80 εκατοστά, μπορείς να επιλέξεις ένα νεροχύτη με δύο γούρνες, για μεγαλύτερη ευελιξία χρήσης.

Όσο για τις μπαταρίες, υπάρχουν μοντέλα τύπου ντους με εύκαμπτο σωλήνα που κατευθύνει τη ροή του νερού ακριβώς στο σημείο που θες. Αντίστοιχη ευκολία προσφέρουν και οι τύποι σπιράλ με περιστροφικό λαιμό και αποσπώμενο ράμφος. Υπάρχει κι η επιλογή σπαστής μπαταρίας, της οποίας το ράμφος βγαίνει από τη βάση για να εγκατασταθεί μπροστά από χαμηλό παράθυρο.

 

 

Διάλεξε την «τοποθέτηση» που σε εξυπηρετεί καλύτερα

Ο τύπος νεροχύτη είναι άμεσα συνυφασμένος με τον τρόπο τοποθέτησης. Έτσι, αυτά που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι η ένθετη τοποθέτηση είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος εγκατάστασης και προβλέπει το χείλος του νεροχύτη να είναι πάνω στον πάγκο και η γούρνα μέσα στο ντουλάπι. Στην επικαθήμενη τοποθέτηση, η γούρνα βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον πάγκο, ενώ στην υποκαθήμενη, ο νεροχύτης εγκαθίσταται στο κάτω μέρος του πάγκου.

Θα συναντήσεις ισόπεδους νεροχύτες, σε τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα, όπου η περίμετρος τους είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τον πάγκο. Συνδυαστικά, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μια μπαταρία πάγκου, με μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και design, όπως και ευκολία στην τοποθέτηση. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης στον πάγκο, μπορείς να επιλέξεις μια μπαταρία τοίχου.

Όποιο στιλ κι αν έχει η κουζίνα σου, στο www.kotsovolos.gr θα βρεις μια πληθώρα προτάσεων σε νεροχύτες και μπαταρίες που κατασκευάζονται με γνώμονα την ευκολία στη χρήση, την υψηλή αισθητική και τη κορυφαία ανθεκτικότητα. Για να σε «συντροφεύουν» για μια ζωή στην προετοιμασία του φαγητού και το πλύσιμο των σκευών σου, να μειώσεις την κατανάλωση νερού και ταυτόχρονα να απολαμβάνεις περισσότερη άνεση.

Μπορείς να δεις ακόμη