LG DualUp Monitor: μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συγκεκριμένες εργασίες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η LG είναι δημοφιλέστατη για τις ποιοτικές οθόνες (monitors), οι οποίες είναι συνήθως η πρώτη προτίμηση ειδικά για επαγγελματίες ή για gamers. Έτσι, στη φετινή CES 2022 τις εντυπώσεις έκλεψε ένα καινούργιο premium μοντέλο το LG DualUp Monitor 28MQ780, γνωστό και ως «διπλή» οθόνη.

Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στην οικογένεια των ergo monitors της εταιρείας, τα οποία έχουν ως target group τους απαιτητικούς επαγγελματίες, όπως είναι για παράδειγμα οι προγραμματιστές, οι γραφίστες ή οι art directors. Για αυτό και προσφέρουν ποιότητα, επιδόσεις, κομψό αλλά και πρακτικό σχεδιασμό, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και γενικά ανώτερη εμπειρία χρήσης! Φυσικά, η συγκεκριμένη οθόνη θα είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και σαφώς αξίζει να την τσεκάρεις!

 

Η «διπλή» οθόνη για τους απαιτητικούς χρήστες!

Το μοντέλο LG DualUp 28MQ780 είναι ένα νέο προϊόν με ένα εντελώς ξεχωριστό format. Ειδικότερα, χαρακτηρίζεται από την 16:18 αναλογία, δηλαδή είναι σαν να έχεις δύο οθόνες των 21,5 ιντσών μαζί (ενωμένες). Άρα έχει τη δυνατότητα για κάθετη προβολή και σου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία θέασης (στα 2,560 x 2,880).

Επιπρόσθετα, είναι ένα μοντέλο υψηλής ευκρίνειας (Square Double QHD) με Nano IPS (max 300 nits φωτεινότητα, 1000:1 αντίθεση και 5 ms απόκριση), ενώ έχει ένα παραμετροποιήσιμο stand, το οποίο μπορεί να σταθεί στα περισσότερα γραφεία ή τραπέζια.

Να σημειωθεί ότι λόγω του διπλάσιου ύψους της οθόνης LG DualUp, ελαχιστοποιείται η ανάγκη για περιττές κινήσεις του κεφαλιού, που συχνά ευθύνονται για τους πόνους στον αυχένα, οι οποίοι δυστυχώς ταλαιπωρούν τους περισσότερους από εμάς.

Ακόμη, υποστηρίζει HDR10, διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία των 7 Watt, αλλά και ένα USB hub (με υποστήριξη για USB-C).

Προφανώς, όπως όλα τα monitor της LG, έρχεται με τρία (3) χρόνια συνολική εγγύηση, ενώ σε καλύπτει και στη λογική του «μηδέν καμένα pixel»!

Τέλος, με όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά (και ειδικά την ποιότητα και την προσαρμοστικότητα) ήταν φυσικό να λάβει μία σειρά από βραβεία και διακρίσεις, όπως τα παρακάτω:

  • CES 2022 Innovation Award.
  • Ars Technica: The 7 Most Exciting PC Monitors From CES 2022.
  • com: The Best Computer Monitors at CES 2022.
  • Digital Trends: The Best Monitors of CES 2022.

Μπορείς να δεις ακόμη