Πάπρικα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η θεσσαλονικιώτικη αλοιφή με την εκρηκτική γεύση που ταιριάζει με όλα τα ψητά και συνδυάζει την πάπρικα με φέτα, μουστάρδα και άφθονο πελτέ ντομάτας!

 

 

Υλικά

  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη ξερή

 

Εκτέλεση

  1. Πατάμε τη φέτα με πιρούνι να λιώσει λίγο και τη μεταφέρουμε στο πολυμίξερ μαζί με όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
  2. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το καγιέν και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Μεταφέρουμε σε σκεύος φύλαξης ή σερβιρίσματος.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: πολυμίξερ.

Μπορείς να δεις ακόμη