LG QNED Mini LED TVs για μία εντυπωσιακή εμπειρία θέασης

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Η LG είναι από τις πλέον και αγαπητές και δημοφιλείς εταιρείες στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, γνωστή για την ποιότητα, την αξιοπιστία και το φινίρισμα των προϊόντων της. Μάλιστα, μέρος του καλού της ονόματος το έχτισε στον χώρο των τηλεοράσεων, όπου πάντα έδινε τον ρυθμό στον ανταγωνισμό! Για αυτό και οι νέες LG QNED Mini LED TVs έφεραν ενθουσιασμό και σαφώς μπορούν να προσφέρουν μία εντυπωσιακή εμπειρία θέασης.

Συγκεκριμένα, θα είναι τα πιο αναβαθμισμένα και καινοτόμα LCD monitor και θα συνδυάζουν τα Mini LED, μαζί με τις τεχνολογίες Quantum Dot και NanoCell. Σκοπός αυτής της συγχώνευσης τεχνολογιών είναι μία ακόμα πιο καθαρή εικόνα με βαθύτερο μαύρο και ταυτόχρονα πιο έντονα χρώματα.

 

Τι είναι τα Mini LED

Τα Mini LED είναι μια προηγμένη τεχνολογία πηγής φωτός, με βασικό χαρακτηριστικό το ότι είναι πολύ μικρότερα από τον κλασικό οπίσθιο φωτισμό που συναντάμε στις συμβατικές οθόνες LCD. Άρα, μπορεί κανείς να έχει περισσότερα LED και έτσι βελτιώνεται η λεπτομέρεια, η φωτεινότητα και η απόδοση του μαύρου, ενώ μειώνεται το λεγόμενο «φαινόμενο του φωτοστέφανου» (που επηρεάζει την ποιότητα). Μάλιστα, σε αυτή τη λογική η σειρά LG QNED διαθέτει περίπου 30.000 Mini LED, με κοντά στις 2.500 μοναδικές ζώνες μείωσης φωτισμού, οπότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό!

 

 

Εξαιρετική χρωματική απόδοση

Ο συνδυασμός Quantum Dot και NanoCell μαζί με το Absolute Color αναδεικνύει περισσότερο τα χρώματα με φυσικότητα και βελτιώνει τη χρωματική παλέτα. Αυτό οδηγεί σε περισσότερο ρεαλισμό ακόμα και στο μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας. Επιπλέον, ανεξάρτητη πιστοποίηση από την Intertek δείχνει ότι η ένταση χρώματος 100% σημαίνει ότι η LG QNED Mini LED μπορεί να αποτυπώσει το 100% του φάσματος DCI-P3 σε έναν χρωματικό χώρο 3D, που καλύπτει το πλήρες εύρος φωτεινότητας της τηλεόρασης.

 

Γωνίες θέασης

Σημαντική είναι και η χρωματική συνοχή χάρη σε αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία απεικόνισης. Ειδικότερα, αυτή μετριέται σε γωνίες των ±30° και φαίνεται ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει την LG.

 

 

Για τους λάτρεις των μεγάλων οθονών

Η μεγαλύτερη οθόνη είναι για πολλούς πλεονέκτημα και σίγουρα βολεύει για περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας. Μάλιστα, η νέα αυτή σειρά QNED Mini LED προσφέρεται στις 65, 75 και 86 ίντσες, ώστε να απολαύσεις στο μέγιστο όλες τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιούνται.

 

Ultra HD

Φυσικά η ανάλυση είναι 8K παρακαλώ με απίστευτη ευκρίνεια! Άλλωστε, μία LG QNED Mini LED δεν χάνει την παραμικρή λεπτομέρεια ακόμα και σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη χάρη στην ανάλυση Real 8K. Για την ακρίβεια, συνδυάζει υψηλά επίπεδα διαμόρφωσης αντίθεσης και περίπου 33 εκατομμύρια pixel (όπου όσο υψηλότερη η πυκνότητα των pixel, τόσο καλύτερη η ανάλυση της οθόνης).

 

Με βοήθεια από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Χρησιμοποιείται τσιπ AI (τεχνητής νοημοσύνης) που αξιοποιεί deep learning αλγόριθμους με σκοπό να βελτιστοποιείται το περιεχόμενο γρήγορα και αυτόματα. Δηλαδή, η ανάλυση, γενικά οι ρυθμίσεις της εικόνας, ο ήχος και καθετί σχετικό να προσαρμόζονται με βάση την ποιότητα. Για παράδειγμα, όταν παρακολουθείς μη εγγενές περιεχόμενο 8K να προσαρμόζεται ώστε να φαίνεται όσο γίνεται πιο σωστά σε 8K ανάλυση. Επιπρόσθετα, υπάρχει και το ThinQ AI που αναγνωρίζει τις φωνητικές σου εντολές!

 

 

Φουλ εμπειρία

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ενσωματωμένος αποκωδικοποιητής υποστηρίζει πολλαπλά codec (φυσικά και τα AV1 και HEVC), ενώ υπάρχει υποστήριξη για Dolby Vision και Dolby Atmos.

Γενικά αν σε ενδιαφέρει το streaming ταινιών και σειρών, το gaming και διαθέτεις πρόσβαση σε πάσης φύσεως UHD περιεχόμενο η σειρά LG QNED Mini LED είναι εξαιρετική και θα καλύψει και τον πλέον απαιτητικό χρήστη.

Μπορείς να δεις ακόμη